Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarabiamy skromnie, mamy jedno dziecko więc zostaniemy ukarani przez PiS

Polecane posty

Gość gość
gość dziś no i dobrze że nie dostaniesz! masz 1 dziecko czyli zaniżasz wzrost demograficzny! twoje jedno dziecko nie zarobi na emerytury dla ciebie i twojego gacha wiec moje dzieci ze swoich podatkow beda sponsorowac wasze emerytury! chcesz kase - zrob sobie wiecej dzieci! x ale z ciebie prymitywna i wulgarna chamka. teraz przynajmniej widać kto zachwyca się tym żenującym programem

Gość gość
Szydło nigdy nie mówiła ze bedzie to 500 zł na każde dziecko, nigdy! Wystarczy wpisac w google - obietnice przedwyborcze PIS, zawsze mówiła o derugim dziecku, a o pierwszym, w przypadku spełnienia kryterium dochodowego! Wiem, bo zawsze to śledziłam na bieżąco! Niech te głupki z PO nie mąca w głowach, złodzieje okradli kraj przez 8 lat, zwiekszyli wiek emerytaslny, ludzie pracują po 5 zł/h! Niech nie kłamią bezczelnie to tylko głupków z siebie robią, wystarczy sprawdzić te informacje!

Gość gość
tak zgłosić do PIPu i stracić pracę (wiem, że anonimowe jest zgloszenie ale co z tego), szukać można, ty też możesz sobie znależć lepiej płatną pracę pytanie dlaczego tego nie zrobisz tylko zazdrościsz sąsiadowi x Nikt nikomu nie zazdrości, nie pracuję na czarno bo nie kradnę. Rozumiesz? Tak, praca na czarno to okradanie i skończ pie**olić o utracie pracy itd. x nie rozumiesz że on może nie ma innego wyboru kobieto?? lepiej żeby nie miał żadnej pracy? nie wiesz jaką ma sytuację to czemu go oceniasz? a co myślisz ze nie starciłby pracy? każdemu się dobrze mówi jak nie jest się w takiej sytuacji, ja tego nie popieram ale nie oceniam tak jak ty

Gość gość
zadne ceny w marketach nie wzrosną bo ludzie średnio 25% z 500 zł czyli 100 zł zostaweią więcej w markecie! czyli obroty i zyski marketów wzrosną o 25% a podatku mają 0,44%. Ponadto bardzo dobrze że nie bedą chciały kobiety pracowac za 1000-1500 zł bo im sie nie będzie opłacało, pracodawcy będa musiały zwiekszyć płace aby kobiety zgodziły sie pracować, bardzo dobrze! Teraz doskonale wiemy, że żaden facet nie zostanie w domu tylko dlatego że dostanie 500 zł na dziecko, kobieta za tyle w domu zostanie ale tylko dlatego bo kobiety maja gów//niane pencje! To sie teraz zmieni, będa szanować kobiety i im godziwie płacić!

Gość gość
nie rozumiesz że on może nie ma innego wyboru kobieto?? lepiej żeby nie miał żadnej pracy? nie wiesz jaką ma sytuację to czemu go oceniasz? a co myślisz ze nie starciłby pracy? każdemu się dobrze mówi jak nie jest się w takiej sytuacji, ja tego nie popieram ale nie oceniam tak jak ty x A moze ma wybór w postaci dam ci umowę, ale i 5 stów mniej. I będę to oceniać, bo takie moje prawo. Gdyby ludzie pracujacy na czarno byli uczciwi (czytaj np. nie zgłaszali się po te 500 pln na dziecko, bo faktyczny dochód mają większy to ok.), ale zazwyczaj oprócz pracy na czarno i rejestracji w PUP, biorą wszelkie możliwe dodatki - bo przecież oficjalnie dochodu nie mają.

Gość gość
"zadne ceny w marketach nie wzrosną bo ludzie średnio 25% z 500 zł czyli 100 zł zostaweią więcej w markecie! czyli obroty i zyski marketów wzrosną o 25% a podatku mają 0,44%." a ty jak do tej pory jadłaś 2 kanapki na śniadanie to teraz będziesz jadła 4 bo masz więcej kasy?? ludzie może będą sobie mogli pozwolić na lepsze jakościowo jedzenie, ale na pewno nie ma to takiego przełożenia jak ty piszesz, bo te pieniądze wydzadzą gdzie indziej niż w markecie

Gość gość
A moze ma wybór w postaci dam ci umowę, ale i 5 stów mniej. I będę to oceniać, bo takie moje prawo. Gdyby ludzie pracujacy na czarno byli uczciwi (czytaj np. nie zgłaszali się po te 500 pln na dziecko, bo faktyczny dochód mają większy to ok.), ale zazwyczaj oprócz pracy na czarno i rejestracji w PUP, biorą wszelkie możliwe dodatki - bo przecież oficjalnie dochodu nie mają. x może ma a może nie ma, ty tego nie wiesz więc nie wtykaj głowy do cudzego porfela

Gość gość
może ma a może nie ma, ty tego nie wiesz więc nie wtykaj głowy do cudzego porfela x Ależ będę wtykać, bo wszelkie dodatki idą z moich, niemałych, podatków.

Gość gość
O matko, przestańcie już z tą patologią, ze będzie tak korzystać. Przecież mówią wyraźnie, że będa kontrole i gdy zobaczą, ze ta kasa nie idzie na dzieciaki to będą czeki imienne.

Gość gość
ja dzieci nie mam więc te wasze zasiłki po 500 lub 1000 zl też idą z moich podatków, więc łaskawie nie pobieraj tego i innych zasiłków, ulg itd. bo to idzie z moich i innych pieniędzy

Gość gość
wydadzą o 100 zł wiecej w markecie, nie pisałam że 500 zł więcej tylko 100 zł więcej! kupią czesciej owoce, warzywa, lepsze jakośviowo produkty, markety maja tyle zysków że muszą robic imprezy pracownicze i sztucznie wydawać nadwyzki żeby płacic jak najmniejsze podatki!

Gość gość
ja dzieci nie mam więc te wasze zasiłki po 500 lub 1000 zl też idą z moich podatków, więc łaskawie nie pobieraj tego i innych zasiłków, ulg itd. bo to idzie z moich i innych pieniędzy x Łaskawie płacę podatki i skoro wkładam coś do tego wspólnego wora to i wyjmę z niego jak mam okazję.

Gość gość
ta kasa nie idzie z waszych podatków tylko z podatków marketów i banków!!! nie to do was dotrze w końcu! PO podniosło podatek Vat z 22 na 23% i ceny wzrosły wszędzie, nie tylko w markecie, wszędzie. A PIS podnosi wprowadził podatek tylko marketoi i bankom i to 0,44%!!!

Gość gość
"wydadzą o 100 zł wiecej w markecie, nie pisałam że 500 zł więcej tylko 100 zł więcej! kupią czesciej owoce, warzywa, lepsze jakośviowo produkty, markety maja tyle zysków że muszą robic imprezy pracownicze i sztucznie wydawać nadwyzki żeby płacic jak najmniejsze podatki!" nie sądzę żeby kupowali częściej, jedynie produkty lepszej jakości, nie jesteś w stanie jeśc większej ilości, chyba że ktoś wcześniej nie dojadał. Poza tym osobiście jeśli wcześniej byłoby mnie stać na spokojne życie, to ten dodatek przeznaczyłabym na zajęcia dodatkowe dla dziecka lub odkładała je dla niego a nie na większe ilości jedzenia. A to że robią imprezy pracownicze to chyba dobrze.

Gość gość
ta kasa nie idzie z waszych podatków tylko z podatków marketów i banków!!! nie to do was dotrze w końcu! PO podniosło podatek Vat z 22 na 23% i ceny wzrosły wszędzie, nie tylko w markecie, wszędzie. A PIS podnosi wprowadził podatek tylko marketoi i bankom i to 0,44%!!! x Kasa idzie z BP, poczytaj z czego składa się ten dziwny twór.

Gość gość
Łaskawie płacę podatki i skoro wkładam coś do tego wspólnego wora to i wyjmę z niego jak mam okazję. x ja też płacę i jakoś nie wyciągnę. Tak samo ten twój sąsiad podatków nie płaci to i emerytury nie wyciągnie, ale tu już masz problem.

Gość gość
ta kasa nie idzie z waszych podatków tylko z podatków marketów i banków!!! nie to do was dotrze w końcu! PO podniosło podatek Vat z 22 na 23% i ceny wzrosły wszędzie, nie tylko w markecie, wszędzie. A PIS podnosi wprowadził podatek tylko marketoi i bankom i to 0,44%!!! x oczywiście, że tak tylko banki już podnoszą opłaty, myślisz, że markety tego nie zrobią? takie to są pieniądze banków

Gość gość
ale że banki sa zachłanne i musza mieć zysk na odpowiednim poziomie to nie wina PiSu

Gość gość
ja też płacę i jakoś nie wyciągnę. Tak samo ten twój sąsiad podatków nie płaci to i emerytury nie wyciągnie, ale tu już masz problem. x To nie mój sąsiad - piszę ogólnie o tych pracujacych na czarno. Nie wyciagniesz? Emeryturę wyciagniesz- jaka by ona nie była, w razie wypadku itd. prawdopodobnie będziesz leczyła się w panstwowym szpitalu, korzystasz z dróg publicznych i ogólnie z infrastruktury dotowanej z bp itd. Nadal twierdzisz, że nie wyciągasz niczego z wspólnego wora.

Gość gość
Ale autorko co sie dziwisz... Posiadanie jednego dziecka, nie przyczynia sie do odnoeienia spoczenstwa. Prawda jest taka, ze jak teraz przy takich zarobkach, jakie wy podatki płacicie? Marnota... Do tego jedno dziecko... Prawda jest taka, ze dla panstwa tacy jak wy sa zbyt duzym i beda, obciazeniem, a zadnych zalet z takich miernot jak wy nie ma... Gdy bedziecie starzy to badanie krwi czy operacje bedzie musiał przeprowadzic na was, wasz rownolatek z parkinsonem, bo dzieki takim jak wy nie bedzie nowego młodego pokolenia, tylko wiekszosc społeczenstwa to beda roszczeniowe state pryki... Tska jest poprostu bolesna prawda... Poza tym to co ty ze swoich zarobkow wpłacasz do budzetu panstwa to sa smiecia a nie pieniadze, wiecej brudu koło was trzeba sprzatac niz sa z was jakies korzysci...

Gość gość
A myślicie że gdyby PiS nie wprowadził tego podatku dla banków i marketów to oni nie podnieśli by sobie?Widać że jesteście naiwni,dla nich każdy pretekst jest dobry żeby podnieśc sobie marze,a o o obniżeniu to możecie zapomnieć.Nie po to tusk wyprzedał Polskę żeby oni nas nie łupili.Widać jesteście naiwni!

Gość gość
oczywiście, że tak tylko banki już podnoszą opłaty, myślisz, że markety tego nie zrobią? takie to są pieniądze banków x I to jest własnie fenomen. Jeszcze podatku nie ma, jeszcze nikt niczego nie płaci, ale opłaty juz trzeba podnieść. To tak jak było z paliwem. Baryłka taniała - nie obniżamy ceny paliwa, bo robimy rezerwę na wypadek wzrostu ceny baryłki. Cena barylki rośnie - cena paliwa również, bo przecież ropa poszła w górę.

Gość gość
ale że banki sa zachłanne i musza mieć zysk na odpowiednim poziomie to nie wina PiSu x tak tylko do było do przewidzenia x To nie mój sąsiad - piszę ogólnie o tych pracujacych na czarno. Nie wyciagniesz? Emeryturę wyciagniesz- jaka by ona nie była, w razie wypadku itd. prawdopodobnie będziesz leczyła się w panstwowym szpitalu, korzystasz z dróg publicznych i ogólnie z infrastruktury dotowanej z bp itd. Nadal twierdzisz, że nie wyciągasz niczego z wspólnego wora. x tak ale takiej wymiernej korzyści jak 500 zł co miesiąc nie wyciągnę, a z tej reszty co wymieniłaś korzystają wszyscy, z dróg i obcokrajowcy ktorzy tu podatków nie płacą więc słaby przykład. Za autostrady muszę płacić, za dentystę muszę płacić itd...

Gość gość
gość dziś Nie jęcz! Jezeli srednia na jednego członka nie jest większa niż 800 zł to tez dostaniesz,ale z prostych obliczeń wynika że Ci się nie należy A ile Ci dało PO? Ja wychowałem czworo dzieci,całe zycie pracujemy z żoną i nawet rodzinnego nigdy nie dostałem,do kogo mam iść na skargę?Nie jęcz nie jesteś tak biedna.Pomyśl co maja powiedzieć ci co pracuje tylko ojciec? X A kto kazał Tobie rżnąć się i płodzić dzieciaki na potęgę, jak teraz nie stać cię na ich wychowanie? Do kogo na skargę? Może do swojego rozumu, o ile go masz. Napierdolić dzieci i biadolić, że się nie ma kasy. Nosz, kurwa, nóż się otwiera w kieszeni.

Gość gość
PO nie pomagało tylko wprowadzało coraz to nowe podatki i wszystko drożało, PIS pomaga to też źle bo nie pomaga wszystkim, nigdy nie będzie dobrze we tym kraju bo nikomu sie nie dogodzi. Jeśli chociaż jedno dziecko nie bedzie głodować dzieki temu 500 zł, choć jedno pojedzie na wakacje, choć jedno bedzie się zdrowiej odżywiać, choć jedno kupi sobie nowe ubrania, choc jedno pojedzie pierwszy raz w zyciu na wakacje TO MA TO SENS!

Gość gość
A mi jest jednak trochę przykro, gdy ludzie dookoła cieszą się z tych 500zł. Jestem samotną matką, mąż odszedł do innej. Od 4 lat sama wychowuję dziecko, zarabiam ok. 2000. Spłacam kredyt mieszkaniowy (wzięty razem z mężem, on nie płaci, nie potrzebuje tego mieszkania, więc może je sprzedać, tylko gdzie ja się z synem podzieję). Żyjemy skromnie. Nie stać mnie na wyjazdy wakacyjne, zajęcia dodatkowe dla dziecka. I 500 zł nie dostanę. A moja siostra z mężem zarabiają ok. 7000, planują drugie dziecko i na nie dostaną jeszcze 500zł.

Gość gość
tak ale takiej wymiernej korzyści jak 500 zł co miesiąc nie wyciągnę, a z tej reszty co wymieniłaś korzystają wszyscy, z dróg i obcokrajowcy ktorzy tu podatków nie płacą więc słaby przykład. Za autostrady muszę płacić, za dentystę muszę płacić itd.. x Wymierna korzyść ;-) Weź mnie nie rozśmieszaj. NA dzieci wydaję ok. 4000 dostanę 500 - no korzysci nie ma co. Tak, tak broń pracujących na czarno, mozesz sie nad nimi rozczulać do woli, ale nie zmieni to faktu, że do wspólnego wora nic nie wkładają. Powodzenia. A i jeszcze jedno. Program jest skierowany do rodzin z dzieckiem/ dziećmi, więc nie rozumiem dlaczego dziwi cię to, ze z niego nie skorzystasz.

Gość gość
Wymierna korzyść oczko.gif Weź mnie nie rozśmieszaj. NA dzieci wydaję ok. 4000 dostanę 500 - no korzysci nie ma co. Tak, tak broń pracujących na czarno, mozesz sie nad nimi rozczulać do woli, ale nie zmieni to faktu, że do wspólnego wora nic nie wkładają. Powodzenia. A i jeszcze jedno. Program jest skierowany do rodzin z dzieckiem/ dziećmi, więc nie rozumiem dlaczego dziwi cię to, ze z niego nie skorzystasz. x Tak wymierna korzyść, bo dostaniesz te pieniądze do ręki i wydasz na co chcesz. Nie dziwi mnie, że nie dostanę, tylko wolałabym, żeby zamiast tego wproadzili kwotę wolną od podatku czy minimalną stawkę za godzinę, a ten program wątpie czy przetrwa próbę czasu. Zamiast tego wolałabym żeby skrócono kolejki w szpitalach, też by skorzystali wszyscy. Ja nikogo nie bronię tylko ci uświadamiam, ze skoro on nie wkłada to też nie wyciągnie, a 500 zł na dziecko to nie socjal tylko ma się to przyczynić do wzrostu demograficznego. Ty wydajesz 4000 na dzieci super, ale inni mają całkowity dochód 2000-3000 i dla nich 500-1000 zł do budżetu to jest sporo.

Gość gość
Ja nikogo nie bronię tylko ci uświadamiam, ze skoro on nie wkłada to też nie wyciągnie, a 500 zł na dziecko to nie socjal tylko ma się to przyczynić do wzrostu demograficznego. x Ale owwszem wyciągnie. Również w postaci tych 500 zł.

Gość gość
Ale owwszem wyciągnie. Również w postaci tych 500 zł. x 500 zł i owszem ale emerytury już nie.