Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarabiamy skromnie, mamy jedno dziecko więc zostaniemy ukarani przez PiS

Polecane posty

Gość gość
Gdyby ludzie pracujacy na czarno byli uczciwi (czytaj np. nie zgłaszali się po te 500 pln na dziecko, bo faktyczny dochód mają większy to ok.), ale zazwyczaj oprócz pracy na czarno i rejestracji w PUP, biorą wszelkie możliwe dodatki - bo przecież oficjalnie dochodu nie mają x BRAWO zgadzam sie, bogatym, uczciwie pracującym każa się zrzekać 500 zł a jak ci krętacze non stop kombinują to jest OK. Choćbym miała milion miesięcznie to i tak bym poszła po te 500 zł DLA ZASADY!

Gość gość
poza tym już pisałam że to nie socjal tylko ma przyczynić się do wzrostu demigraficznego, dzieci ma więc spełnia wymogi obojętnie czy ktoś pracuje bezrobotny czy niezdolny do pracy, ile kobiet nie pojdzie do pracy jak dostanie 1000 zł, bo po co mają pracować za 1400 jak dostana tysiaka, i one tez nie beda wkladac tylko wyciagac

Gość gość
poza tym już pisałam że to nie socjal tylko ma przyczynić się do wzrostu demigraficznego, dzieci ma więc spełnia wymogi obojętnie czy ktoś pracuje bezrobotny czy niezdolny do pracy, ile kobiet nie pojdzie do pracy jak dostanie 1000 zł, bo po co mają pracować za 1400 jak dostana tysiaka, i one tez nie beda wkladac tylko wyciagac x Oczywiscie spełnia wymogi, ale wtedy kiedy ma dwoje dzieci. Jak ma jedno i zarabia na czarno np. 4000 to już powinien dostać tych 500 a jednak dostanie - bo przecież oficjalnie nie ma dochodu. Emerytury nie dostanie, ale jest jeszcze coś takiego jak renta socjalna i ten pan dostanie takową. Piszesz o kobietach, które zrezygnują z pracy? Nie sądzę. A wiesz dlaczego, bo te 400 przy niskich dochodach to jednak duzo a zazwyczaj pracują 2 osoby w rodzinie, więc ojcowie tych dzieci będą wkładać jednak do tego wora.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego dla Was wszyscy którzy dostaną to patologia. To tak jak dla mnie jak ktoś ma 7 tys na 3 osoby to bogacz bo ja tyle z mężem nie mam. Tak mam rozumować? Powiem tak... Mam małych dzieci. Obejmuje mnie 1000 zł rodzicielskiego i 500 na drugie dziecko. Gdybym poszła do pracy to zrobiłabym dokładnie tyle samo (jestem nauczycielem prosto po studiach i niestety tak to wygląda). Dodatkowo gdybym pracowała musiałabym oddać na przedszkole i żłobek, a wiadomo, że na państwowe szans nie mam. Wiec pracowałabym za jakieś 300-400 zł. Czy to takie dziwne ze w tej sytuacji wybieram czas spędzony z dziećmi i większe pieniądze? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Denerwuje mnie tylko oskarżenie wszystkich co dostaną, że teraz to do pracy się iść nie chce albo na alkohol pójdzie. Wybaczcie, ale w tym kraju niestety niektórym się nie opłaca pracować bo pensje wyglądają tak a nie inaczej. Tak tak wiem... Mogłam wybrać inny kierunek studiów, ale wybrałam taki a skoro dostałam teraz dodatkowe pieniądze to co mam odmówić czy oddać tym co Czują się niesprawiedliwie potraktowani?

Gość gość
Zarabiam na rękę 1500zł, mąż 2000, nie będziemy mieć więcej dzieci, bo musimy mierzyć siły na zamiary. Nie narzekamy jesteśmy szczęśliwi ale dziwi mnie, że pan prezes banku czy koncernu, który w d...pie ma to 500zł dostanie te pieniądze, bo ma 2 dzieci, x coś sie tego prezesa tak uczepiła, przeciez nie zabiorą tobie aby jemu dać. ja zarabiam 1500 zł, mąż 2 tys...czyli jak u ciebie. Mamy dwoje dzieci. Dostanę te 500 żł, ty nie ... ale to chyba sprawiedliwe bo mamy więcej wydatków przy dwójce niż ty przy jednym.

Gość gość
ile kobiet nie pojdzie do pracy jak dostanie 1000 zł, bo po co mają pracować za 1400 jak dostana tysiaka, i one tez nie beda wkladac tylko wyciagac x dziwnie liczysz jak pójdą do pracy to kobieta dostanie 1400 plus tysiaka, czyli 2400 więc mimo wszystko opłaca się pracować. nie widzisz róznicy pomiędzy 1000 zł w domu a 2400 w pracy?

Gość gość
Gdyby ludzie pracujacy na czarno byli uczciwi (czytaj np. nie zgłaszali się po te 500 pln na dziecko, bo faktyczny dochód mają większy to ok.), ale zazwyczaj oprócz pracy na czarno i rejestracji w PUP, biorą wszelkie możliwe dodatki - bo przecież oficjalnie dochodu nie mają x BRAWO zgadzam sie, bogatym, uczciwie pracującym każa się zrzekać 500 zł a jak ci krętacze non stop kombinują to jest OK. Choćbym miała milion miesięcznie to i tak bym poszła po te 500 zł DLA ZASADY! x popieram

Gość gość
Ach bolą was ci prezesi banków ;-) Policzcie najpierw ilu jest tych prezesów banków w polsce ;-)

Gość gość
Nie czytałam wszystkich wypowiedzi,ale tak widzę ten absurd i dziwię się że rząd tego nie widzi...tak samo jak nóż mi się w kieszeni otwiera gdy okazało się,że nie będzie się tych pieniędzy wliczało do dochodu. Wiele kobiet mających najniższe pensje poważnie zaczyna mysleć o rezygnacji z pracy bo dostaną więcej z samych zasiłków niz wypłata

Gość gość
No dokładnie...chociaż w sumie nie ma się co ludziom dziwić skoro mają zarobić 1400 a 1000 dostaną za siedzenie w domu :/. Lepiej o te 500 zł podnieśliby pensje minimalną to wtedy zwiększyłaby się różnica między zasiłkami a najniższą to moze co niektórzy poszliby do pracy a tak to co...To nie nasza wina, że pensje są tak niskie i nie wina tych co biorą zasiłki.. Najśmieszniejsze jest to, że w mopsach pewnie co druga ledwo gimnazjum skończyła ale ona do pracy za 1400 nie pójdzie bo oczekuje Bóg wie czego... ;/

Gość gość
Sie uczepiliscie tych pracujacych na czarno.Ktos tu wspomnial,ze nie znacie sytuacji,ale oceniac to latwo.I nie jest to wybor,ze dam ci umowe ale 500 zl mniej.U mnie w rodzinie przypadek:na umowie 2000 bez umowy 4000.Jest roznica?Ciekawe czy nikt z was nie chcialby 2tys wiecej?A poza tym ile idzie pieniedzy na Zusy?I co z tego jak emerytury marne.Czlowiek z********a po 40 lat,placi tym zlodziejom,zeby dostac 1000 zl emerytury???!!!

Gość gość
My tez nie dostaniemy, mamy jedno dziecko, ja zarabiam 1300 zl, maz 2200. nie będę plodzic kolejnego dziecka, by dostać to 500, spłacamy kredyt i musimy mierzyc sily na zamiary...

Gość gość
gość dziś PO nie pomagało tylko wprowadzało coraz to nowe podatki i wszystko drożało, PIS pomaga to też źle xxx roczny macierzyński 100% płatny to nie PO wprowadziło czasem? Kurczę, bo myślałam, że PO i ja z tego skorzystałam co by o tych dziadach nie mówić no ale skoro ty nie pracowałaś tylko siedzisz na d...pie to tej pomocy nie odczułaś więc nawet nie zauważyłaś i mówisz, że nie pomagali.

Gość gość
macierzyński roczny 80% płatny, pomyliłam się

Gość gość
roczny macierzyński 100% płatny to nie PO wprowadziło czasem? Kurczę, bo myślałam, że PO i ja z tego skorzystałam co by o tych dziadach nie mówić no ale skoro ty nie pracowałaś tylko siedzisz na d...pie to tej pomocy nie odczułaś więc nawet nie zauważyłaś i mówisz, że nie pomagali. x Pracuję i pracowałam tyle, że dziecko urodziłam w grudniu 2012 roku. I też nie dostałam dupościsku, ze mój macierzyński trwał niecałe pół roku, a koleżanki, która urodziła 13 dni po mnie rok.

Gość gość
ale nie pitol, że PO nic nie pomogło, bo to, że ty się nie załapałaś to nie znaczy, że nie pomogli

Gość gość
ale nie pitol, że PO nic nie pomogło, bo to, że ty się nie załapałaś to nie znaczy, że nie pomogli x Mi konkretnie nie pomogli a wręcz zabrali parę rzeczy. Inna kwestia, ze przy drugim dziecku i tak muszę wrócić do pracy po podstawowym macierzyńskim - ale fakt mam wybór. Nie napisałam pierwszego postu do którego się odniosłaś. Odpisałam ci tylko na te bzdury (nie skorzystałaś z rocznego mac. - pewnie nie pracujesz), które napisałaś.

Gość gość
Mi Po nic nie pomogło wrecz przeciwnie . Co prawa mam jedno dziecko i tak 500 zł nie dostane aleee moge corke zostawic rok dluzej w przedszkolu , w razie czego jak bede miala 2 to jakas tam kase dostane . Lepsza jakakolwiek pomoc iniz żadna tak jak za czasow po.

Gość gość
Kobitki, patrzcie co mam. A propos oszczędzania. Bratowa mi poleciła. Testowanie za darmo, właśnie dostałam emaila o tym, że załapałam się na kampanię testowania jogurtów, przyjdzie do mnie cały karton, nie wiem kto to zje:D Ale też możecie spróbować: https://ekspert.streetcom.pl/pl/secured/user/share-registration/672057f7976a889f87b90709c4cde7ae Wystarczy się zarejestrować. Zapodam wam zdjęcie jak przyjdą te Activie, mają być w ciągu 2 tygodni. Ale są też kampanie proszków do prania, słodkości, szamponów, kremów itd. Dostaje się całe pudełka, potem tylko trzeba wystawić opinię. A ponoć na starcie każdy się łapie na jakąś kampanię, no tak jak ja teraz. Zawsze to parę groszy w kieszeni jak coś przyjdzie.

Gość wdg wkurzona
a ja nie potrzebuję żadnej łaski i jałmużny ani od PO ani od PiSu zwłaszcza, że to z moich pieniędzy! Niech przestaną mnie okradać, niech przestaną żerować na małych biznesach, na małych firmach, bo to jest jakiś kosmos co się dzieje. Jestem dla nich potencjalnym złem, złodziejem trzeba mnie kontrolować miesiącami, straszyć, utrudniać w urzędach i doładowywać coraz to nowe opłaty i podatki. Pierdo/lę tę wielką łaskę wszystkich opcji politycznych NIECH MI TYLKO DADZĄ PRACOWAĆ!

Gość gość
dziwnie liczysz jak pójdą do pracy to kobieta dostanie 1400 plus tysiaka, czyli 2400 więc mimo wszystko opłaca się pracować. nie widzisz róznicy pomiędzy 1000 zł w domu a 2400 w pracy? x nie liczę dziwnie, bo często jeśli kobieta przyniesie te 1400 do domu to przekroczy próg dochodowy i dostanie 500 a nie 1000, po drugie z kimś te dzieci trzeba zostawić, żłobek czy opiekunka to kosztuje, nawet jak wyda 500 zł na opiekunkę to nadal zostaje jej 1400 w kieszeni, dolicz sobie dojazdy do pracy i ile ci zostanie na plusie 2400 czy 1000?

Gość gość
dokładnie też mi "pomoc" czy my potrzebujemy pomocy i żałosnego miłosierdzia od jakiejś partii? czy my jesteśmy żebrakami, że nam ci czy tamci "pomogą" Jesteśmy gospodarzami w tym kraju, a traktują nas jak jakieś psy w schronisku nad którymi się wielce altruiści teraz ulitują. Zgadzam się z panią wyżej. Niech nam dadzą pracować i nie karzą mnie za to, że pracuję, że nie leżę, że nie naklepałam dzieci 10 w zagrzybionej kawalerce, bo jak na razie tylko tacy są "lepszym sortem"

dlaczego nie myslicie wczesniej o przyszlosci nie planujecie swojego zycia? za panienskich lat nie oszczedzacie? poznajecie towarzysza zycia zakladacie rodziny rodzicie dzieci:) i co dalej? liczyc na jalmuzne od Panstwa?!:(( zycie trzeba umiec sobie zoorganizowac zaplanowac :)))a nie liczyc na Rzad zeby cos skapnal!!! Czy liczycie na to ze wasz Partner cale zycie bedzie na rodzine pracowal?:)

Gość gość
yebać wasze żałosne dzieci :D Niech wszystkie wyzdychają <3

Gość gość
Do tych co myślą że becikowe przysługuje wszystkim. To nie prawda przysługuje jesli dochód na członka rodziny nie przekracza 2000 zl. Ja mam na razie 1 dziecko, nie dostałam becikowego po zarabiamy z mężem za dużo od podatku tez nie odliczę bo znowu zarabiamy za dużo. Czyli my nie dostaniemy nic, a odprowadzamy składki proporcjonalne do zarobku. A teraz najlepsze uważam że 500 + to dobry kierunek. O kraju trzeba myśleć z wyprzedzeniem - jesli teraz w Polsce więcej ludzi umiera niż się rodzi co będzie za 30lat albo później - kraj emerytów nie zdolnych do pracy z garstka młodych ludzi którzy nie dadzą rady utrzymać tego systemu.

Gość gość
No przepraszam bardzo,ale jesli ktos zarabia za duzo,zeby dostac ulgr na dziecko,to raczej biedny nie jest.Skoro na dwoje dzieci jest cos ok.2 tys zwrotu,do dla niektorych ludzi,ktorzy zarabiaja np.najnizsza krajowa to jest bardzo duzo,a dla kogos kto zarabia 8 tys?To dka nich to jest jakies 200 zl miesiecznie wiecej powiedzcie mi czy ktos kto zarabia 8 tys to dla niego duzo te 200 zl?

Gość gość
Myslisz ze jak ktos zarabia te 8 to wyciera tylek pieniedzmi? Dla mnie kazdy grosz jest wazny i nim nie pogardze.

Gość gość
Ok ile państwo zabiera temu co zarabia 8000 a ile zabiera temu co zarabia1800 zl. Poza tym ten co zarabia 8000 zl zazwyczaj zadziej korzysta z państwowej służby zdrowia. Czyli placu dużo więcej i nic nie dostaje - idąc tokiem rozumowania autorki za karę

Gość gość
dokładnie my mamy sporo, dwoje dzieci nie bierzemy absolutnie żadnych zasiłków, macierzyński był jeszcze wtedy 5 miesięczny, becikowego nie dostałam, podatki płacimy dośc duże i co z tego mamy??? nic do lekarza specjalisty jak trzeba, dentysty tylko prywatnie, nie mam czasu na stanie w kolejkach. i w końcu coś mi państwo mi da!

Gość gość
U nas podobna sytuacja. Tez sie dziwnie czuje ale nie bede sobie klepala drugiego dziecka dla 5 stow ktore i tak pewnie za jakis czas zabiora. Trudno :)