Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozmiar pierścionka zaręczynowego

Polecane posty

Gość gość

Witam. Latem chcę się oświadczyć mojej ukochanej dziewczynie. Zacząłem się już rozglądać za pierścionkiem, ale... nie znam rozmiaru jej palca! Jest ogromny problem, bo ona nie nosi żadnych pierścionków więc nie mogę jej podkraść żadnego żeby zmierzyć. Mógłbym poprosić o pomoc którąś z jej sióstr lub koleżanek, ale boję się, że one nie dochowają tajemnicy i prędzej czy później się wyda. Poza tym chciałbym też żeby absolutnie nikt się tego nie spodziewał. Chcę żeby to była wielka niespodzianka, mojej dziewczynie już mówiłem, kiedy poruszyła temat zaręczyn itd, że nie jestem gotowy i żeby dała mi czas, że może za rok, może później, specjalnie żeby nic nie podejrzewała. Jak mogę wykminić rozmiar jej palca? Słyszałem o metodzie ze zmierzeniem kawałkiem papieru palca gdy śpi, ale boję się że się to nie uda. Czy można kupić pierścionek "na oko" i ewentualnie potem zmienić rozmiar? Czy nie będzie to jakąś wielką gafą?

Gość gość
jak będzie spała to zakręć na jej palcu kawałek sznureczka tylko weź pod uwagę jej kostki, żeby pierścionek przez nie przeszedł i nie zaciskaj mocno tylko zrób tak, żeby sznureczek przylegał do skóry. W w ten sposób odmierzysz. W razie przecież jak będzie niedobry to wymienicie na odpowiedni rozmiar już po zaręczynach.

Gość gość
A nie możesz poprosić kolegi aby ją poprosił o zmierzenia ewentualnie pojęcie do sklepu że niby chce dla dziewczyny kupić

Gość gość
żeby kolega prosił ją o zmierzenie? Trochę to dziwne mi się wydaje. z tym sznureczkiem to też czytałem, tylko boję się, że ją obudzę :/

Myślę, że Twoja dziewczyna ma jednak jakąś siostrę czy przyjaciółkę/koleżankę, która umiałaby dochować tajemnicy :) Pomyśl właśnie o takiej osobie i poproś o pomoc. Razem coś wymyślicie, co dwie głowy to nie jedna :) Np. jeśli taka koleżanka nosi choćby jeden pierścionek to będzie zawsze mogła ot tak dla zabawy dać go do przymierzenia Twojej wybrance na serdeczny palec prawej ręki i będzie wiedziała czy jest dobry czy nie, jak dużo jest za duży lub do którego momentu się wsuwa na palec (jeśli za mały). Potem idźcie z tą dziewczyną na zakupy, oczywiście wiesz, tajemnica i pełna konspiracja przed Twoją przyszłą narzeczoną :D Jak pokażesz ten "próbny" pierścionek w sklepie i powiesz jak się zachowuje na palcu Twojej dziewczyny to tam już dobrze będą wiedzieć jaki rozmiar Ci dać. A siostra czy koleżanka dodatkowo zawsze może dorzucić coś pd siebie w sprawie wyboru pierścionka :)

A co będzie jak się obudzi? ;) Poza tym numeracja jest chyba różna w różnych salonach, jest większe ryzyko, że pierścionek nie będzie pasował, chyba, że Autor ma zamiar kupić go właśnie w Yes ;)

Numeracja jest raczej ta sama, próbowałam znaleźć podobne podziałki na stronie Apartu i W.Kruk, żeby sprawdzić, ale mi się nie udało. Mam kilka pierścionków z Yes i z Apartu, pierścionki noszę najczęściej na palu środkowym i wszystkie jakie mam mają ten sam rozmiar, więc jeśli różnice są, to nieznaczne;) Ja to w ogóle mam problem z pierścionkami, bo mam bardzo małe palce i mój rozmiar na palcu środkowym to 10... kiedyś jak zapytałam u jubilera o pierścionki w tym rozmiarze, to mi wyciągnął kolekcję z Myszką Miki...

Gość gość
Ta miarka z yesa nawet fajna, tylko mimo wszystko boję się, że ją obudzę... Nigdy nie wiadomo, czasami ma tak mocny sen, że nie da się jej obudzić za nic w świecie, a czasami może ją obudzić lekkie dotknięcie włosów. Problem jest też taki że nie mieszkamy ze sobą i rzadko śpimy u siebie :P Z jedną z jej sióstr mam dobry kontakt, myślę że ona mogłaby pomóc, tylko trochę się obawiam bo nie znam jej jednak aż tak dobrze. Boję się że jej mąż jak się dowie to nie dochowa tajemnicy, bo lubi żartować w złośliwy sposób :D No i jest jedna koleżanka, która nas ze sobą zeswatała, ona na pewno nie wygada jej, ale innym koleżankom może powiedzieć, bo ma strasznie długi jęzor :P Jeszcze raz spytam - czy byłoby wielką tragedią, gdyby pierścionek nie pasował i u jubilera byśmy go przerobili? Mam upatrzone ze 2 modele, które bardzo mi się podobają i są podobne do takich, jakie kiedyś mi pokazała. Jeden z nich oglądałem w małym zakładzie jubilerskim i pan powiedział że z doborem rozmiaru nie ma u nich żadnego problemu. Tylko fajniej by było chyba gdyby w tym pięknym momencie kiedy jej go wręczam od razu pasował, czyż nie?

Gość gość
Podkradnij jej pierscionek. :-) ja ,gdy przeczuwalam co sie swieci zostawilam jeden na widoku i chyba sie przydal bo na chwile znikl:-) potem znalazlam go w tym samym miejscu. Rozmiar sie zgadzal :-)

Gość gość
Na pewno jakis nosi...poszukaj dobrze

Byłoby super, gdyby pasował od razu, ale bywają też sytuacje, że pierścionek idzie do zmniejszenia lub poszerzenia i nie jest to wielki problem :) O rozmiarze palca Twojej dziewczyny bez pomocy innych osób się nie przekonasz, tak, żeby nic nie podejrzewała, bo przecież nie zabierzesz jej do jubilera i nie każesz przymierzać ;)

Wszystko zależy od pierścionka, bo nie każdy model można łatwo zmniejszyć czy powiększyć;) nie wiem jaki pierścionek chcesz kupić, ale z tego co wiem, to problem jest chyba z diamentowymi, nie wszędzie chcą się tego podjąć;) może podsuń jej kapsel z tymbarka, ten z zawleczką, zaśmiej się, że to pierścionek z wyznaniem, czy coś i zakładając dopasuj tą zawleczkę, potem jak ściągnie, to będziesz miał obwód palca;D tragedii nie powinno być jak nie trafisz z rozmiarem, z pierścionkiem trochę jak z butami jest, trzeba przymierzyć;) i wydaje mi się, że jeśli będziesz strzelał z rozmiarem, to lepiej postawić na trochę większy, lepsza sytuacja jak będzie jej trochę spadał, niż jak taka, że w ogóle go nie założy;)

Gość gość
też myślę że lepiej trochę większy. spróbuję pogadać z jej przyjaciółką, a jak ona nie będzie mogła pomóc to z siostrą. Albo może od razu do siostry zagadam, zobaczymy :P Mam jeszcze trochę czasu na ogarnięcie tego wszystkiego :) Mam nadzieję, że wszystko się uda i wyjdzie pięknie :)

No właśnie chyba najlepiej będzie jak pogadasz z którąś z nich. Tylko stanowczo powiedz, że ani mru mru, najlepiej w ogóle nikomu :D Życzę, żeby wszystko wyszło pięknie, powodzenia! :)

Gość MET BUD Konstrukcje Stalowe
A może ślub i wesele w plenerze? Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej. Idealne do wynajęcia na piękny ślub w plenerze!

Gość gość
Poszło łatwiej niż się spodziewałem. Byłem na imprezie z dziewczyną i była tam też ta właśnie przyjaciółka, którą chciałem poprosić o pomoc. Zagadałem a ona godzinę później już mi powiedziała jaki rozmiar palca ma moja dziewczyna. Obawiam się że moja luba mogła się domyślić, ale może wcale nie :)

Gość gość
Dziękuję! :D Teraz tylko znaleźć jak najpiękniejszy pierścionek i wymyślić oryginalny sposób zaręczyn :)