Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy... bezradna mama ma dość :(

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wiem ze temat ten był już nie raz poruszany ale może ktoś mądry poradzi mi co mam robić w swoim wypadku :( moja córka ma już 1,5 miesiąca na początku była dzieckiem aniołem grzeczna nie plakala spala cala noc z przerwą na jedzenie. No żyć nie umierać. Od jakiegoś czasu z zegarkiem w ręku godzina 21? Ola zaczyna się drzec. Histeria nie ma końca. Kapie ja o godzinie 19 potem je i przysypia. Budzi się ładnie posiedzi porozglada się i zaraz się zaczyna. Nic nie pomaga ani zmiana pieluszki ani noszenie na rękach (działają przysiady żeby się nie zanosila) tulenie i jedzenie. A to najgorsza sprawa bo karmie piersią i na wieczór mam wrażenie ze tego mleka juz nie ma ze juz zjadła wszystko to ostatniej kropli piersi mam miękkie młoda je szarpie macha rekoma nogami Maltretuje je po czym jej wypada u znowu ryk :/ masaże brzucha kropelki czyszczenie nosa ( mamy suche powietrze bardzo w domu ). Jest strasznie nerwowa i trwa to do 00 ? 1 a nawet ost i 2 w nocy :( jak nie nauczyć dziecka noszenia na rękach przy takiej histerii ? Jak przyzwyczaić do łóżeczka skoro wisi tylko na cycku i zaraz się wubudza ? Jak rozpoznać co się dzieje takiej małej istotce i być dobra mama :( zalamuje ręce juz płacze razem z nią s serce mi pęka na pół jak zdziera gardło i widzę że sił juz nawet płakać nie ma :( jakieś pomysły ???

Gość gość
1, 5 roku a ty cyckiem karmisz p****alo cie

Gość gość
obrzydlistwo

Gość gość
1,5 mies..potrafisz czytać? Autorko skoro masz mało mleka to może tylko na noc rób dodatkowo butle mleka,najlepiej lekko grysikiem zasypać żeby było rzadkie do picia. Córka się nasyci,zapełni brzuszek i będzie spać do rana.

Gość gość
Do gość 9.23 Dziecko ma 1,5 MIESIĄCA a nie roku. Naucz się czytać absolwencie podstawówki. Autorko może spróbuj zabawiać maluszka w łóżeczku zamiast brać je od razu na ręce. Spróbuj głaskać je po główce albo po rączce niech czuje że jesteś blisko. I bądz nie ustępliwa. Jak płacze to zacznij łaskotać po brzuszku czy po nóżkach. Postaraj się je rozkojarzyć żeby zapomniało o płaczu.

Gość gość
Wydaje mi się ze jest wystraszona po przebudzeniu

Gość gość
Skoro płacze to coś jej dolega. Po co oszukiwać dziecko i zagadywać? Dać jej butle mleka z grysikiem i zaśnie. Ja jak byłam mała to też nie wystarczała mi pierś matki. Mama robiła mi dodatkowo mleko bo też darłam sie w niebogłosy jak byłam nienajedzona

Gość gość
Może ma kolki albo może się nie najada. Może jesz co przez co dziecku nie odpowiada smak mleka?

Gość gość
Dziecko rosnie i potrzebuje wiecej pokarmu a ty najwyrazniej masz go zbyt malo lub malo wartosciowe. Zacznij dokarmiac na noc a wrzaski sie skoncza jak reka odjal. Przerabialam ten problem, cuda robilismy doslownie a okazalo sie ze dziecko najzwyczajniej bylo glodne. Zaczelam dokarmiac na noc i spokoj byl cala noc dopiero rano sie budzila do karmienia.

Daj jej na noc mleko w proszku.Jest bardziej sycące i mała powinna dłużej spać. Koniecznie wietrz pomieszczenia. Nie myśl na razie o przyzwyczajaniu do łóżeczka.1,5 miesiąca to jeszcze maleństwo ,które potrzebuje mieć mamę blisko,bardzo blisko.

Gość gość
Jak chcesz karmić piersią to nie dawaj mleka w proszku - bo laktacja się zmniejszy. A maleństwo ma kolki - objawy się zgadzają nieutulony płacz oraz stała pora. Pozatym wiek się zgadza. Kup coś na kolki poczytaj o kolkach. Powodzenia

Gość gość
Daj jej mleka z butelki na wieczór niech sie dobrze naje.

Gość gość
Moze jesz cos co nie najlepiej na nia dziala.Ja jadlam jablka a okazuje sie ze nie mozna bo zakwaszaja

Gość gość
Wiekszej glupoty nie slyszalam,co ty jej za bzdury wypisujesz kobieto. Kolka o stalych porach? Za duzo poradnikow sie naczytalas, dziecko to nie teoria.

Gość gość
No moje miało jak w zegarku o 2

Gość gość
Zadzwon do położnej środowiskowej albo do lekarza. Według mnie to kolki. I proszę nie słuchaj rad w stylu daj butle, chyba że nie chcesz karmić piersią. Przy dokarmianiu mm twój organizm nie wytworzy odpowiedniej ilości pokarmu, po prostu dostawiaj częściej dziecko - ono pobudzi laktacje.