Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie ze mam hiv

Polecane posty

Gość gość

Boje sie ze mam hiv

Gość gość
Zbadaj się. Proste, diagnostyka, pobrana krew za 3 dni wynik. Nie wiem na co czekasz? A dlaczego się tego obawiasz?

Gość gość
Mam chore węzły chlonne, nie wpolzylam z15 lat. Bylam tylko raz u dentysty i kilka razy kobieta mi pobierala cytologie używając metalowego wziernika. Potem ktoś mi powiedział że ta baba może nie sterylizowac ich

Tak napewno się nie zakazisz, z tego co się uczyłam to do zakażenia jest potrzebna większa ilość krwi, powiedzmy widoczna gołym okiem, więc nie można się zarazic np u kosmetyczki czy ginekologa, natomiast mozna np HCV bo tu ilosc krwi potrzebna do zakazenia jest znacznie mniejsza

Poza tym HIV nie jest tak łatwo sie zarazic, nawet wspolzycie jednorazowe z zakażoną osobą nie rowna sie zakażeniu Gdyby to bylo takie "proste" to bardzo duzo ludzi by to mialo ;) wiec spokojnie

Gość gość
Jak mozna w ogole takich wziernikow używać. Przecież one sa ogromne, gabitet byl malutki więc nie mam pojęcia gdzie ona moglaby trzymac tyle zelastwa zeby dla kazdej pacjentki miec sterylny. Debilizm. Plastykowy kosztuje 10 groszy

Gość gość
Jezu, ale w czym problem, lepiej gdybac niż się zbadać? Idz teraz , rusz tyłek do diagnostyki, zapłać za to badanie i w piątek masz wynik. Nie rozumiem takiego podejcia! Lepiej siedzieć, rozmyślać, pisać na forum, szukać rady, gdzie można to załatwić w 10 min. Głupia jesteś i tyle.

Gość gość
Boje się

Gość gość
Co Ci ten strach da? Marnujesz tylko na niego energię. Dowiesz się, że jesteś zdrowa, odsapniesz ! Oddech pełna piersią, w piątek po południu możesz mieć wolnosc wewnętrzną. A jezeli bedzie pozytywny to przyspieszysz nieuniknione, zaczniesz terapię, leczenie i PRZEDE WSZYSTKIM nie będziesz narażać innych ludzi, będąc nieświadoma. Pamiętaj że niewiedza człowieka nie usprawiedliwia, Smiec tym którzy zarażają, mając obawy, ale nie badają się bo się boją... Weź sie w garść idz się zbadaj. Uwolnisz się, nawet jak wynik będzie dodatni, bedziesz już przecież wiedziała.

Gość gość
Najlepiej jest szybko zrobić badanie.... bo pewnie wszystkie objawy wyczytane w internecie pasują :) i juz tyle wiecie na ten temat że można juz doktora napisać :) Moja znajoma miala takie wątpliwości i wszystkie objawy po drodze i poszła za moja namową do http://www.apc-analizy.pl/ i wyszło okej.