Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paznokcie ! Pomocy !

Polecane posty

Gość gość

Bardzo proszę Was i radę z sprawie paznokci. Kilka tygodni temu kupiłam przez Internet 4 lakiery hybrydowe . Nalozylam jak zawsze z taką samą kolejnością. Po 3 dniach kawałki z brzegów mi odpadły więc doszłam do wniosku ze musiałam źle zmatowuc płytkę. Trudno . Zabrałam się do ściągania. MASAKRA . Nie mogłam ich ściągnąć w pewnych fragmentach .na niektórych paznokciach powstały dziury które lekko spilowalam żeby nie były aż tak widoczne. Palce bardzo mnie teraz bolą i nie wiem co robić. Czuję ból wkładając do ciepłej albo zimnej wody ,gdy wychodze na zewnątrz albo gdy się dotkne. PROSZĘ POMÓŻCIE CO MAM ZROBIĆ nałożyć hybrydy na nie żeby były twardsze (stały się bardzo cienkie )

Gość gość
nic nie rob,chcesz w ogole bez paznokci zostac? p****alo cie? kup dobra odzywke i doprowadz do stanu normalnosci,bo inaczej bedziesz lazic caly rok w rekawiczkach glupolu

Gość gość
Udaj się jak najszybciej do kosmetyczki!!

Gość gość
Wlasnie probowalam nalozyc odzywke ale bol byl straszny na poczatku nic nie czulam ale za chwilę stało się to nie do zniesienia i musiałam zmyć (Eveline 8w1)

Gość gość
nie do kosmetyczki,a do lekarza :o

Gość gość
A wiesz że ta odżywka jest niebezpieczna sama ją używałam ale jak zobaczyłam co dzieje się z płytką paznokcia udałam się do kosmetyczki a ona mi powiedziała że ta odżywka powinna być wycofana ze sprzedaży ....

Gość gość
Dzięki wielkie :)

Absolutnie nic już na nie nie nakładaj ! Idź może do lekarza, bo odżywkę można nakładać na zdrowe paznokcie . Ja jak odżywkę Eveline -twarde jak diament nakładałam, gdy miałam skaleczone palce, to piekło niemiłosiernie ..

Przede wszystkim zadbaj o paznokcie i skórki, bo z tego co piszesz wynika, że całe palce masz poranione. Skoro boli Cię zanurzenie paznokci w wodzie, podejrzewam, że nałożenie jakiejkolwiek odżywki też będzie bolało. Możesz posmarować paznokcie olejkiem Scholla (Velvet Smooth), który ma w składzie 8 różnych olejków. Z lakierami hybrydowymi trzeba bardzo uważać, bo można sobie straszną krzywdę zrobić

Gość GochaKocha
Pod hybrydę nie musisz matowić paznokci przecież - to nie są tipsy i zel tylko lakier. Na pewien czas daj im się dotlenić i je odżyw, ja kupuję odżwykę za niecałe 15 zł na http://chiodo.pl/, tą Pro vitamin Power czy coś takiego i używam jej zawsze między hybrydami (robię sobie miesięczne przerwy). Paznokcie wracają wtedy do swojego stanu zdrowia - są mocniejsze i jak np zapinam guziki to się nie wyginają, a przy tym się błyszczą więc ten etap między hybrydami nie wiąże się z tym, że wyglądaja źle.