Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Holista

Kosmetyki Naturalne poszukuję wskazówek

Polecane posty

Witam, Nie wiem czy to mnie dyskfalifikuje ostatecznie już z poczatku ale jestem mężczyzną, Jednak ostatnimi czasy moja uwaga i podziw była skoncentrowana na naturze, logice naszej wzajemnej koegzystęcji i nieograniczonego dobra jakim mozne nas obdarzyć jeśli ja rozumiemy. Jestem teraz na etapie nauki tworzenia kosmetyków, Potrzebuję kilku wskazówek na pytania których odpowiedzi nie moge znaleść samodzielnie, jak z chęcią poznam inny punkt widzenia.

Gość gość
Czytaj blog Ervish: http://ervish.blogspot.fr/ Trochę info znajdziesz też u Eve: http://mademoiselleevebloguje.blogspot.fr/ Przez web archive odkop forum Laboratorium Urody (kopalnia wiedzy, niestety tylko tak się już można do niego dostać), trochę info jest też na odpowiednich podforach na Femineusie i Wizażu, no i większość sklepów z półproduktami ma też swoje działy "wiedzowe".

Super, napewno skorzystam chciał bym się też z wami skonsultować bo zrobiłem dziś tonik i krem i od niego chciał bym zacząć, myśle ze możecie chcieć mnie ukrać za złożoność, przyjmę każda krytykę byle by konstrukcyjną :) No więc baza: baza balsamowa ekologiczna (Woda (Aqua), Olej słonecznikowy*, Olej kokosowy*, Masło karite (Shea)*, Stearynian glicerolu, Gliceryna**, Masło kakaowe (Theobroma)*, Poliglukozyd kwasów oleju kokosowego, Stearynian sacharozy, Alkohol cetylowy, Olej z róży rdzawej (Rosehip)*, Olej ze słodkich migdałów*, Sproszkowany sok z liści aloesu*, Tokoferol, Guma ksantanowa, Alkohol benzylowy (1), Kwas dehydrooctowy.) Składniki 1)Oleje(z masła shea, rycynowy i lniany)20% 2)sok z aloesu, jakies 3% 3)Ekstrakt: z prawoślazu(glicerynowo wodny) jakieś 2% 4) Olejki eteryczne po kropli (Lawendowy, kolendrowy, cytrynowy z drzewa herbacianego i cynamonowy z kory) jakieś 0,5 % 5)witaminy A(30mg)E w formie Tocotrienols (100mg), D3 25ug, C-kwas L-askorbinowy 5% 6)Kurkuma w proszku Curcuma Longa ok. 0,7g 7)Minerał: Selen (100ug) 8)CoQ10 (30mg) myślę jeszcze aby dodac trochę wodorowęglanu sodu by zbliżyć krem do ph ok. 5 Co myślicie o takiej kompozycji czy jest ona pozbawiona zupełnie sensu? Zrobiłem także tonic wymienie tylko skład Skład: baza Hydrolat Mięty pieprzowej 1)Kwasy Owocowe AHA steżenie 55% kompozycja z(borówka czarna, trzcina cukrowa, klon srebrzysty, hydrolat ze skurki cytryny, olejek eteryczny pomarańczowy) 2)Kwas Migdałowy 3)Nicynamid (Wit B3) 4)kwas L-askorbinowy 5)Witamina E w kroplach 6-chciał bym jeszcze doadac kwas hialuronowy w najdrobniejszej formie. Co o tym myślicie ?

Gość gość
http://biomania.pl/8-ekologiczny-makijaz - Polecam ci zarówno te produkty jak i ten sklep, bo nawet jeśli nie wiesz co wybrać, to obsługa ci doradzi. Nieraz zwracałam się do nich po poradę i jeszcze się nie zawiodłam.