Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osob ktore znaja sie na kotach. Kot bengalski a blok

Polecane posty

Gość gość

Postanowiłam kupić kobie kota, wynajmuje mieszkanie w bloku.Podoba mi się kot bengalski ( krzyżowka z dzikim kotem kota domowego), tylko czy on nadaje sie do bloku jako kot niewychodzący? Bo wyczytałam, ze one uwielbiają ****** nie wiem czy nie będzie się u mnie męczył.. Co doradzacie?

Gość gość
uwielbiaja sie ruszać miało być,a kafeteria juz cenzuruje :P

Gość gość
Kot bengalski ładnie wygląda,zwłaszcza ten śnieżny,ale to nie są miłe kotki.Bardzo aktywny,potrafi nieźle zdemolować mieszkanie.Nie wiem czy oglądasz Animal Planet,znajdź sobie w necie o rasach,popytaj kociarzy,mnie porządni hodowcy,którzy sprowadzili bengale do swojej hodowli prosto z Kaliforni od twórczyni rasy nie polecili bengala jako odpowiedniego dla kogoś,kto kota dotychczas nie posiadał.Mogą się trafić niegrzeczne koty,polują na nogi,by gryźć i drapać,wyskakują z ukrycia,atakują jak śpisz,a jak zamkniesz się w pokoju miauczą przeraźliwie i musisz mu otworzyć,bo nie wytrzymasz wrzasków kocich.Balkon osiatkowany musi być,okna też w razie potrzeby.Bengale są słodkie,ale w rękach właściwej osoby,która sobie radzi z kotami.

Gość gość
Tak,ten kot musi się wybiegać i powspinać,jest aktywny.Jeśli nie będzie miał odpowiednich warunków zapewni właścicielowi takie rozrywki,że mu się odechce kotów na długo.Obejrzyjcie "Kot z piekła rodem" jak koci behawiorysta "naprawiał"bengalskie łobuzy:-D

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona jest fajnym miastem

Gość gość
Namysłów jest felerny,bo nikogo stamtąd nie spotkaliśmy na wystawach psów ani kotów rasowych:-P

Gość gość
jest chociaż w tym Namysłowie jakaś porządna,renomowana hodowla kotów rasowych?Pewnie nikt tam kota rasowego nie widział

Gość gość
Odradzam. Nie będzie szczęśliwy.

Polecam kota rasa SYBERYJSKI .Mam go od 6 lat w 30 m .kot bardzo spokojny nic nie niszczy.przesypia cala noc.do tego mieszkam na parterze ,nigdy nie probowal uciekac,mimo ze za oknem jest 7 kotow dziko zyjacych.polecam.

Gość gość
Koty tej samej rasy różnią się zachowaniem.Sąsiedzi mają syberyjskiego ze skłonnościami do włóczęgostwa,chociaż kastrat.Bardzo ładny i miły kocur,spokojny.Maine coon,norweski leśny i syberyjski są spokojne ,ale sierść wymaga intensywnej pielęgnacji,żebykot nie straszył;-)Polecam te rasy,mam maine coona,a rodzice syberyjskiego i norweskiego:-D

Gość gość
Kup sobie tego kota jak już musisz.Najwyżej zmieni właściciela. Zwierzę wymaga czasu i uwagi,to okrutne,kiedy osamotnione czeka na ciebie zamknięte w klitce na blokowisku.Musi słuchać wrzasku dzieci,wiertarek fanów wiecznych remontów i innych przykrych dla niego hałasów.Ludzie miejcie litość :-(

Gość gość
Ja mam kotka norweskiego leśnego. Bardzo przyjazny i towarzyski. Zobacz sobie na tą rasę. Ja mam mojego z hodowli Forest Gate we Wrocławiu. Nie zamieniłabym tej rasy na żadną inną.

Gość gość
Pytanie: miałaś kiedyś kota czy to będzie twój pierwszy kot? Jeśli jesteś kocim wyjadaczem, to bierz co chcesz, bo w dobrych rękach niemalże każdego kota da się ustawić. Jeśli jednak nigdy nie miałaś kota, to polecam poczytać o rasach, POPYTAĆ hodowców o rasę dla NOOBA, a najlepiej to poszukać w schroniskach i fundacjach kota "przyjaznego początkującym". Opiekunowie znają koty, ich charaktery i pomogą dobrać ci jakiegoś spokojnego, przyjaznego i delikatnego kota. Nie patrz u kotów na wygląd, tylko na charakter. Nawet najpiękniejszy kot nie osłodzi podrapanych mebli, rozwalonych sprzętów i podrapanych domowników, osikanego łóżka, dywanów, itp. Wiem, co mówię, bo mam pięknego, rasowego diabła brytyjskiego :/ A niby taka grzeczna i spokojna rasa! Ha, dobrze, że teraz już jest stary i trochę się uspokoił, ale to co z nim przeszliśmy to nasze. I nic nie pomagało, ani kastracja, ani behawiorysta, żadne hormony, a na lekach uspokajających przecież nie można całe życie być. Czasem jeszcze naszej jamniczce dokuczy, ale jej obrończyni nasza kocica (kochana znajdka) szybko temperuje dziada :D

Gość gość
podnoszę! Chciałabym znać opinię o Waszych bengalach, bo mam kotkę i podpytałabym trochę :)

Gość gość
ciekawam czy zrealizowała pani swoje postanowienie...mam bengalkę, adoptowaną, trudna rasa...w każdym razie moja jest trudnym przypadkiem....szukam porad co robić, aby kot przestał obsikiwać mieszkanie.

Gość gość
Koniecznie wykastrować:P Kot niewychodzący MUSI być wykastrowany, bo zawsze ci będzie obsikiwał mieszkanie i tego smrodu nie usuniesz:P

Gość gość
Kocur musi być wykastrowany a kotka wysterylizowana, tak jest najlepiej dla nas i dla kota. Kocur będzie obsikiwał teren, kotka często też, kiedy ma ochotę na randki z kocurami, żeby wiedziały, gdzie jej szukać. W rzadkich przypadkach zdarza się, że wredne kastrowane kocisko sika nie tam, gdzie trzeba przez złośliwość. Chce w ten sposób ukarać za coś właściciela. Czasem jeszcze kupsko zwali. Koty chore na nerki też nie zawsze sikają do kuwety, ale to siła wyższa, choroba, a nie kocie chamstwo. U nas zawsze są koty, cała rodzina ma, wszelkie rasy i dachowce uratowane. Jako osoba od urodzenia skazana na koty wiem o nich dużo, ale kociska są nieprzewidywalne, zawsze coś knują i czymś zaskoczą. Psy też mamy, zawsze były grzeczne i nudne w sumie

Gość gość
Nadinterpretujesz:P Kazdy kot ma inny charakter i nie każdy jak piszesz jest chamski i coś knuje i jest nieprzewidywalny:P Mój nie jest chamski, niczego nie knuje ( tylko obcych nie toleruje) i zapewniam cie, że jest bardzo przewidywalny:D Poza tym wszystko rozumie i mnie słucha:P

Gość gość
kotkę wysterylizowali poprzedni właściciele, taki wymóg hodowli...nie mogli sobie z nią poradzić , więc zaadoptowałam...po jakimś czasie problem obsikiwania pojawił się i u mnie...a jak przyniosłam małe kocię z osiedla to problem się nasilił, tam gdzie małe wlezie zaraz jest nasikane...co robić?