Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość ja

Uderzenie a uraz głowy pomocy!

Polecane posty

Gość gość ja

Pomocy.Uderzyłam się mocno w czoło cztery dni temu,odrazu pojawił się guz.Ale niepokoił mnie też ból glowy w innym miejscu po tej samej stronie co guz.Czułam czasem ucisk,kłòcie,ból.Szczegulnie w nocy jak leżałam bolało i milkło ucho.Na trzeci dzień czułam się rozkojarzona.Dziś czuje się troche lepiej guz tak nie boli ale pojawiają się chwilowe słabe bóle glowy okolic oka(oko) czoło.Czy panikować i warto jeszcze zgłosić się do lekarza?

Gość gość
A bez paniowania nie mozna sie zglosic do lekarza?

Gość gość
Już wtedy pisałam żebyś poszła. Idź, na co jeszcze czekasz? aż przestaniesz widzieć na oko czy zupełnie słyszeć?

Gość gość ja
Panikowania":-)

Gość gość
Do lekarza, migiem!! Może być wstrząs mózgu . Stąd problemy ze słuchem i wzrokiem.Jak lekarz każe leźec, to masz leźec. Słuchaj lekarza.

Gość gość ja
Dobrze slysze widze.ucho mi przy lezeniu jak bolala glowa milklo troche.a oko pobolewalo.guz mam w prawym rogu na czole.teraz mam slabe bolesci glowy.i jestem apatyczna(zmeczona śpionca).ale to chyba od pogody.

Gość gość
kiedys sie przewrocilam. Nie pamietam co sie dokladnie stalo. Odwrocilam sie i nagle lezalam na ziemi. Wyskoczyl guz w czesci potylicznej. Fakt,bolala mnie troche glowa,bylam jakas apatyczna. Po kilku dniach pojechalam do szpitala,bole glowy nie przechodzily. Okazalo sie,ze mialam wstrzasnienie mozgu.Bylam hospitalizowana 2 tyg(amnezja wsteczna,pourazowa). Niby upadek nie byl mocny ale mam przez to do dzis problemy z wymowa,zapominam nazw przedmiotow itd. "guz" zostal do dzis,chodze na kontrole do neurologa

Gość gość ja
Oj oj no jednak maly guz duzy problem..a ja tak unikam lekow lekarzy..latam teraz z pracy do pracy i dzieci na glowie i sama sobie juz wmawiam ze jest oki i sama juz nie wiem co mi dolega jakis maly bol jest i cos nie tak ze mna..ale ruszyc ta d**e ciezko do lekarza:-)

Gość gość ja
W piąty dzień nie wytrzymałam.Wylondowalam na tomografi,doszly bolesci karku.Okazalo sie stan pourozwy glowy po uderzeniu i skrebcenie kregoslupa szyjnego kazali odpoczywac lezec nie forsowac sie i lykac apap.a jak cos do lekarza.na dodatek problemy z cisnieniem

Gość Trompka
A czy Twoje dziecko w ostatnim czasie nie miało zbyt dużo stresu? Mało osób o tym myśli, ale faktycznie stres może być jedną z przyczyn bólu. Zresztą głośno mówi się o tym, że takie http://www.forumneurologiczne.pl/dzial/leczenie-bolu/21/1.html problemy neurologiczne mogą powodować bóle. Poczytaj o tym i idź do lekarza z dzieckiem.