Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie pierwsze buciki do chodzenia?

Polecane posty

Gość gość

Córka stawia pierwsze kroki, jakie buciki kupić? Czy musze mieć obcas THomasa, żeby nóżki się nie koślawiły, znak zdrowej stopy itd.? Jakiej firmy buciki polecacie?

Gość gość
Majlepiej boso. A skoro zaczela chodzic to czas do ortopedy i tam zapytaj o odpowiednie obuwie.

Gość gość
Emel. Drogie ale swietne

Gość gość
Mój miał emele jako pierwsze ale i tak koślawi obie stopy... Ma prawie 3 lata.

Gość gość
jeśli takei po domku to polecam firmę Befado, my mamy i uzywamy, jestesmy zadowoleni

Gość gość
najlepiej ze znakiem zdrowej stopki. Emel,superfit,naurino,memo,befado,elefanten. Nie daj sobie wcisnac bartkow,bo to najgorszy chlam.

Gość gość
Na razie jest jeszcze zimno więc na dwór wychodzimy w botkach(ciepłe ale nieusztywniane,) i tak są do wózka czy do samochodu.. Te pierwsze buciki chce dla niej do chodzenie po mieszkaniu, mimo że ma skarpetki antypoślizgowe, to wydaje mi się że w butkach lepiej. Pytanie czy buciki kupujecie tak na styk czy troszkę większe, jedni mówią żeby palec się zmieścił przy pięcie?

Gość gość
Na razie jest jeszcze zimno więc na dwór wychodzimy w botkach(ciepłe ale nieusztywniane,) i tak są do wózka czy do samochodu.. Te pierwsze buciki chce dla niej do chodzenie po mieszkaniu, mimo że ma skarpetki antypoślizgowe, to wydaje mi się że w butkach lepiej. Pytanie czy buciki kupujecie tak na styk czy troszkę większe, jedni mówią żeby palec się zmieścił przy pięcie? x Właśnie w bucikach nie lepiej - po domy obowiązkowo bez butów - słowa ortopedy. Jak się sama wybierzesz do niego, to powi ci to samo. Najlepiej bez butów.

Gość gość
Dziewczyny, a pierwsze sandałki? bardzo dobrej jakości

Gość gość
Obcas thomasa zaleca albo nie ortopeda. Skoro dziecko zaczęło chodzić to pewnie i tak się wybierzesz do ortopedy i tam da ci wskazówki czego stopom i kolanom twojego dziecka potrzeba. Jeżeli ma wszystko fizjologiczne to kupujesz porządne buty - nie koniecznie ze znakiem zdrowej stopy - nie musza być. Np. ecco ma bardzo dobre buty, bez "ZS". Sam znak informuje, ze jest wykonane prawidłowo pod względem konstrukcyjnym, technologicznym i materiałowym oraz estetycznie wykonane. Emele są fajne, konecki ma dobre buty. Ale po domu jak ktoś wyzej radził w skarpetkach - bo stopa inaczej pracuje.

Po domu boso. Poza domem to zależy na co Cię stać - z tańszych befado (mają fajne np trampki) z droższych emele, ecco, elephanten, kornecki, naturino

Gość gość
buciki kupuje się tak, żeby z tyłu palec wszedl to czyli są dobre. nie mogą byc dopasowane ani za duże, ciut luźniejsze sa idealne

Gość gość
najlepiej to kupic profesjonalne buciki do nauki chodzenia w sklepie medycznym. Żadnych ccc, deichmenow i innych takich. Np. firma memo ma specjalne buty, ktore gwarantuja dobre ulozenie stopy dziecka - ja je kupilam w http://www.sklepmedyczny24.eu/ i moja niunia nie koslawila sobie nozek i szybko sie nauczyla chodzic :)

Gość gość
moj tez po domu bosa ale nie wiem jakie na podworko?

Gość syliwa_fikk
Świetne wybrałaś z Ryłko buty, a jeszcze w jakiej cenie rewelacyjnej, chyba jedna warto czekać na wyprzedaże;)