Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stale twardy brzuch 14 tc mial tak ktos

Polecane posty

Gość gość

Od tygodnia często odczuwam nieprzyjemne skurcze w dole brzucha. Od paru dni brzuch mam ciągle twardy nawet gdy nie czuję konkretnie tego skurczu. Byłam wczoraj u lekarza, dostałam duphaston na 20 dni a potem kontrola. Nie martwiloby mnie to tak gdyby nie to ze to dopiero 14 tc no i w poprzedniej ciąży z tego powodu długo lezalam na podtrzymaniu w szpitalu, a potem leki i krążek do końca ciąży... Miał ktoś podobnie ?

Gość gość
Ja tak miałam. Od początku ciąży aż do końca. Większość ciąży leżałam w szpitalu. Przed porodem to już prawie cały czas. Byłam na podtrzymaniu, w 6 miesiącu 2 razy mi zatrzymywali poród, szyjka się skracała. Ciągle twardy jak kamień brzuch i skurcze. Ostatecznie się okazało, iż nie dałam rady naturalnie urodzić ponieważ rozwarcie miałam na 6 cm i skurcze parte. Skończyło sie krwotokiem i szybką cesarką. Dziś synek ma niespełna dwa lata i jest zdrów jak ryba. Po prostu mój organizm się zbuntował i przeszłam w ciąży trudne chwile, ale musisz kochana być dobrej myśli, dbać o siebie i chodzić na kontrole a wszystko będzie dobrze. U mnie od początku groziło poronienie, ciągłe szpitale i złe wyniki badań a ostatecznie synuś urodził się w 41 tc. Życzę Ci powodzenia, wszystko będzie ok jeśli tylko będziesz dbać o siebie i maluszka. :)