Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mel B w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy którąś z was ćwiczyła? Jestem w 20 tygodniu u myślę aby podjąć jakąś aktywność fizyczna w domu kiedy córka jest w przedszkolu

Zależy ile ćwiczyłaś przed ciążą. Jeśli byłaś bardzo aktywna to pewnie nie bedzie przeciwskazań (najlepeij zapytaj lekarza). Ale jeśli nic nie robiłaś to nie powinnaś teraz zaczynać takich intensywnych ćwiczeń... Wysiłek fizyczny powinien być trochę mniejszy od tego jaki miałaś przed ciążą (chodzi o tętno i ciśnienie, żeby mega nie skakało nagle) i z uwzględnieniem brzucha. Ja byłam leniem i moje jedyne ćwiczenia w ciazy to były spacery ;P

Gość gość
Sęk w tym ze przed ciążą nie byłam sportowcem. Co chwilę próbowałam czegoś nowego do bieganie, pływanie, Zumba, hula hop,chicagowska itp. Teraz widzę nadmiar wagi i choć wiem ze to normalne to chcę ujedrnic ciało

Gość gość
trzeba je było ujędrniać przed ciążą, a nie teraz, teraz to najwyżej basen albo ćwiczenia dla ciężarnych, ale nie Mel B

Gość gość
Basen ok ale nie zawsze mam możliwość rano pojechać ze względu na córkę. Jak jest zdrowa i chodzi do przedszkola to ok ale jak jest chora to nie mam z kim jej zostawic bo mąż w pracy a wieczorami nie chodzę bo mam rwe kulszowa i później w nocy umieram

W tej sytuacji uważam, że najrozsądniej będzie poczekać do porodu i końca połogu z ujędrnianiem. Myślę, że ważniejsza jest dla Ciebie ciąża od jędrnych pośladków.

Gość gość
Ja ćwiczyłam pilates dla kobiet w ciąży. Polecam ;-)

Gość gośćania
jak grochem o sciane-napisala ci jedna kobieta, ze wysiłek fizyczny powinien byc o mniejszej intensywnosci niz przed ciaza-skoro cwiczylas nieregularnie rozne rzeczy-to tak na prawde robilas niewiele i twoje cialo nie jest wdrozone do wysiłku-po porodzie zacznij cwiczyc bo w tym momencie jest to skrajnie nieodpowiedzialne moj gin potwierdził ze w ciazy niezaczyna sie nowych rzeczy-ale kontynuuje te sprzed ciazy o mniejszej intensywnosci