Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

urodziny dziecka, menu

Polecane posty

Gość gość

Mamusie organizuję urodziny dla mojego dziecka. Będą o godzinie 16 , czyli pora taka "po obiedzie". Czy myslicie, że wypada zorganizować tylko imprezę na słodko, czyli: myślałam że ze 3-4 rodzaje ciast plus tort, jakieś inne słodkości, owoce, kawa i herbata? Nie mam możliwości ze względu na nie wielkie mieszkania szykowania obiadu i przystawek, nawet chyba wszytskich nie usadzę przy stole, bo osób przyjdzie ok 14, więc taki, ale szwedzki stół, albo na zmianę :) - no nic nie poradzę. Ewentualnie myślałam, żeby zrobić coś do przegryzienia takiego do ręki typu jakieś koreczki... no ale co jeszcze? jak myślicie jak to rozwiązać??

Gość gość
Ludzie mogą być głodni, to koreczki są super. Może jeszcze sałatka owocowa. Sałatka z kurczakiem, z ryżem, albo inne jak ktoś lubi. Udka kurczaka pieczone tez są dobre, jeszcze paszteciki.

Gość gość
Koreczki są fajne, kolorowe kanapeczki np z łososiem wędzonym, może mini pizze. Też byłam wczoraj na urodzinach i też o 16 :) i było tylko na słodko. Owszem obiadu się nie spodziewałam, bo pora już taka poobiednia, ale z chęcią bym przekąsiła jakąś kanapkę, bo ile można zjeść słodkiego ciasta....

Gość gość
pomysły fajne ale z reguły jak chodzimy na urodziny to zawsze wszyscy serwują same słodkości i szczerze to w większości przypadków są to słodycze po najmniejszej lini oporu czyli kupne wafelki, delicje, jakieś ciastka na wagę. chipsy, chrupki, soki. wkurza mnie strasznie ale co zrobić....

Gość gość
Koreczki są fajne, kolorowe kanapeczki np z łososiem wędzonym, może mini pizze x super mam dwoje dzieci, 7 i 5 lat, troche tych urodzin było po drodze i nigdy nie było takich wytrawnych rzeczy.... a szkoda jak wyżej...wszędzie same słodycze.

Gość gość
Bosz... niedobrze się robi od tego polskiego zastawiania stołu i jeszcze nakłaniania do jedzenia. Ubiorą się wszyscy odświętnie, chcą się bawić a tu trzeba się ciapciać z żarciem. Raz byłam na takich koszmarnych urodzinach. Dzieciaki musiały odsiedzieć przy stole, zjeść zupę i jakieś drugie danie. Umęczyły się przy tym. Po cholerę? Do szesnastej każdy da radę zjeść u siebie jakiś obiad, włącznie z tymi którzy zwykle wolą późniejsze obiady.

Gość chikkita
Na urodzinki dla dzieciaków warto sprawić im młodzieżowego "szampana" - Stovit robi takie fajne bąbelkowe napoje w imprezowych, szklanych butelkach - nazywają się Party Drink i mają na etykietkach postaci ze znanych bajek. Dzieci będą zachwycone!

Gość chikkita
Na urodzinki dla dzieciaków warto sprawić im młodzieżowego "szampana" - Stovit robi takie fajne bąbelkowe napoje w imprezowych, szklanych butelkach - nazywają się Party Drink i mają na etykietkach postaci ze znanych bajek. Dzieci będą zachwycone!

Gość gość
szczerze? to sa urodziny tak nie obiad.Tort plus kawa/herbata, przed totrem moze jakies przekaski i tyle.