Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko ma objawy podobne do zabkowania od 1,5 mca, a zębów brak.

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko skończyło 7 miesięcy. Od półtora miesiąca nie może spać w nocy, zasypia o 21 i budzi się średnio co 2-3h. Trwa to już bardzo długo, nie gorączkuje, tylko strasznie marudzi. Czasem budzi się w środku nocy i potrafi nie spać nawet 3h!!! W dzień jest grzeczny sam się bawi, nie jest marudzi praktycznie w ogóle, ma 2 drzemki, ale nie śpi dużo w dzień. Każdy mówi, że pewnie zabkuje, ale nie jestem pewna czy to to. Dziąsła ma normalne, ani nie opuchniete, ani czerwone, jak sprawdzam czy ma jakieś ząbki nie sprawia mu to bólu tzn nie protestuje gdy dotykam dziąsełek. Przecież jakby zabkowal to by go to bolało, tak sądzę. Jak u was wyglądało zabkowanie? I po jakim czasie od marudzenia dziecka wyrznal się pierwszy ząbek? Ps: przepraszam za pisownię.

Gość gość
pierwszy ząb po miesiącu marudzenia. moja córka tez w nocy budzi się co 2- 3 h, czasem zje i śpi a czasem chce się bawić...męczy nas to okropnie, mamy jeszcze starszą, która wcześnie rano nie zrozumie że ja 3/4 nocy nie spałam. Też mam dość ma 7 miesięcy lekarka powiedziała że w tym wieku zaczynają się synapsy łączyć dziecko zaczyna śnić że to normalne.... moja mało w dzień śpi ciągle jęczy w łóżeczku w bujaczku w krzesełku do karmienia ciągły jęk

Gość gość
No właśnie po miesiącu marudzienia, a u nas już zaraz dwa będzie. Pewnie ten miesiąc nie jest regułą, ale i tak mnie to zastanawia czemu marudzi skoro to nie zabkowanie, a jeśli zabkowanie to dlaczego nie ma tkliwych dziąseł jak sprawdzam czy już coś "wylazlo". Ehh osiwiec można. Współczuję marudzenia w dzień, mnie ciężko jest przetrwać dzień w spokoju po nieprzespanych nocach, które mają już miejsce blisko 2 mce. Boję się, że to dopiero początek.

Gość gość
jeśli lekarz nie widzi w tym nic niepokojącego to pozostaje nam zmierzyć się z tym problemem. Moja mała dwa miesiące marudziła zanim pokazał się pierwszy ząbek, myślałam, że oszaleję albo wpadnę w depresję, bo nie potrafiłam jej jęku niczym ukoić. A tu sposoby na ząbkowanie http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/niemowle-0-12-msc/zdrowie/dolegliwosci/