Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam otóż mój synek ma miesiąc od wczoraj często puszcza gazy i czasem się prezy kopie nóżkami. Czy te gazy to objaw choroby lub coś złego?

Gość gość
to objaw tego, że ma gazy- przecież to normalne u człowieka, przyginaj mu delikatnie nóżki do brzuszka i wykonuj nimi okrężne ruchy zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara

Tylko ze wcześniej tak nie miał a trafiłam na necie gdzieś ze częste gazy mogą świadczyć o jakiś nieprawidłowościach

Gość gość
Dobrze że tak ma, Mniejsze ryzyko kolki....

Gość gość
Kopie nóżkami by puścić gazy napina się dzieci tak robią.Pomagaj mu masujac brzuch okrężnymi ******* na przemian z lekkim unoszeniem-uciskaniem nóg.To ułatwi mu wydalenie gazów nie bedzie bolał go brzuch i nie będzie się męczył.Najlepiej masaż brzuszka robić 10-15 min po karmieniu tylko delikatnie by dziecko nie ulało.Może dzięki temu uniknie kolki w przyszłości.

Gość gość
pomyśl logicznie, skoro ma gazy, to nie będzie miał wzdętego i co za tym idzie, bolącego brzuszka

Gość gość
Zachłannie je łyka powietrze i ma gazy masuj brzuch.Pewnie że dobrze że puszcza bączki inaczej będą kolki a tego tobie i małemu nie życze.

Gość gość
No przecież nadmiar gazów i prezenie brzuszka to objaw kolki. Moja córka tak miała. Po trzech tygodniach tak się rozkrecilo że darła się w nieboglosy

Gość gość
Wykropkowało ze masz masować w kierunku ruchów zegara.

Gość gość
Jakby sie kolki rozkręciły to wtedy ale dopiero wtedy do środka kropelek na kolke np.espumisan kup katater nie w każdej aptece wiedzą co to jest.To jest taki gwizdek prosty w użyciu dzięki któremu dzidzia się wypierdzi.Dostałam to w szpitalu od lekarza na pomoc w kolkach bardzo to pomaga sztuka kosztuje2-3 złote można myć i sterylizować kilka razy.Razem z espumisanem u nas się sprawdziło.To tak gdyby coś.