Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jej waga moj problem

Polecane posty

Gość gość

Mam ponad 30 lat . Poznalem dziewczyne fajna mila przy kosci ale nie jakos bardzo. Przez dwa lata naszego zwiazku przytyla do ponad 120kg. Wyszly problemy ze nie moze miec dzieci. Tak naprawde to nigdy mi o nich nie powiedziala. Jej mama byla uprzejma mnie o tym fakcie poinformować.Jestem domyslnym facetem widzialem jakie leki zażywa. Ona to bardzo bagatelizowala do tego dochodzi palenie fajek.Dwie paczki fajek dziennie a na półce inhalator. Prosilem stalem skamlalem zrob cos ogarnij swoje zdrowie. Bylem bardzo delikatny wiem jaka to jest delikatna kwestia. Nic to nie dalo. Ani prosby ani grozby. Nie ruszyla nawet palcem. Zaczalem sie oddalac. Po prostu wnerwialo mnie strasznie ze ona oczekuje ode mnie adoracji tego wszystkiego czego kobieta potrzebuje od swojego mezczyzny a sama.. hm ksiezniczka. Doszlo do rozstania bo mialem swoje wymagania.....trudno to nazwac wymaganiami chęć zeby najblizsza osoba dbala o siebie. Miaja dwa miesiace od rozstania. Tesknie.Ale nie wiem co myslec.

Gość gość
czy tylko jej waga ci przeszkadzała? Nic więcej?

Gość gość
Może do niej dotrze, że czas trochę zadbać o zdrowie i wygląd. Sama nadwaga nie jest jaka bariera ale jak idą za tym różne choroby to już trzeba o tym poważnie myśleć...

Gość gość
kto normalny pali i używa inhalatora to jakaś samobójczyni

Gość gość
Dokladnie waga to tylko cyfra mozna zrzucic. Zwlaszcza ze byl na to czas mozliwosc****eniadze. Brak po prostu checi. Moze poczula sie za pewnie. Moze ja nie byłem tym facetem dla ktorego warto przemodelowac troche swe zycie. To jest brak kondycji to jest ospalosc to jest szukanie przyjemnosci w jedzeniu zamiast zyciu. Czesto jest tak ze osoby z takimi problemami sa wesole otwarte spontaniczne a w srodku noszą jakiś problem. To tylko fasada. Nie potrafilem tego problemu rozbroic mimo iż bardzo chcialem

Gość gość
przeważnie taka otyłość to znak że człowiek jest chory na coś np. cukrzyca albo depresja

Gość gość
Autorze, nie uratujesz osoby, która nie chce być uratowana. Nie do uratowania jest alkoholik, narkoman, inny uzależniony, który nie przejdzie etosu, terapii i nie zmieni swojego życia. Twoja była dziewczyna chciała mieć ciastko i zjeść ciastko. Chciała być zdrową, szczupłą, przyszlą mamą, a chorobliwie obźerała się, paliła 2 paczki fajek, poprawiając inhalatorem. Wybacz, jestem kobietą, i powiem wprost- nie tyje się do 120 kg z powietrza. Taka otyłość to skutek kilkuletniego przewalania się po kanapie, i obźerania bez umiaru. Ona jest uzaleźniona od źarcia. Każdy ma problemy, własne emocjonalne, życiowe, rodzinne, lecz sukcesywnie je rozwiązuje, pokonuje na bieżąco, bo za moment pojawią się inne, następne. Takie jest życie. Rozumiem, ze lubisz puszyste..ale 120kilogramowa młoda kobieta to chodząca bomba zegarowa. W kazdej chwili grozi jej udar, wylew, smiertelny atak astmy. Tego typu osoby nie potrafią pokornie przepracować swojego postępowania, i wyciągnąć trwałych wniosków. W oczy przyznają rację, a robią swoje. Alkoholik ma pochowany alkohol po różnych skrytkach, a obżerak pochowane batoniki i czekolady. Nie pomożesz jej, A sam się przy niej zniszczysz emocjonalnie, bo będziesz musiał bezradnie patrzeć, jak ona się powoli zabija. By zrozumieć problem, poczytaj o uzaleźnieniach. Nie ma miłości, świętości, najważniejsze jest to, co kręci uzaleźnionego ( alkohol, narkotyki, seks, jedzenie, hazard, gry internetowe, itp) Ratuj siebie, bo jej nie uratujesz. Pozdrawiam.

Gość gość
Miało być "który nie przejdzie detoksu, terapii..." itd