Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mama przeczytała mój pamietnik

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 18 lat za dwa miesiące 19 od roku spotykam się z chłopakiem to jest mój pierwszy poważny związek i kocham go ponad wszystko, prowadziłam pamiętnik i miałam w nim wszystko opisane również to że od jakiegoś czasu współżyje z tym chłopakiem i w tym pamiętniku miałam to dość dokładnie wszystko opisane. Od kiedy mama go przeczytała zabroniła mi się spotykać z chłopakiem, wychodzić z domu na dłużej niż 15 min ani nikogo nie mogę przeprowadzać do domu. Szantażuje mnie ze jak zobaczy mnie z tym chłopakiem to że powie o wszystkim ojcu. Wykrzyczala mi wczoraj ze mnie nienawidzi i że jestem d****** że z jej domu robię burdel. Powiedziała nawet ze jak ocen w szkole nie poprawie to że mnie wyrzuci z domu. Nie wiem co mam robić aby siedzę od dwóch dni i płacze. Nie chce zrywać ze swoim chłopakiem bo jest on dla mnie całym światem i boję się że on nie wytrzyma tego że się nie możemy spotykać i znajdzie sobie inna. Co ja mam zrobić?

Jesteś pełnoletnia. Nie pasuje Ci, wyprowadź się.

Gość gość
Szukaj pracy jakiejś dorywczej weekendowej i spadaj z domu. Może do niego na parę nocy lub do koleżanki ? A w miedzy czasie poszukasz prace weekendowa lub popołudniowa. Na dłuższą metę możesz spokojnie zrezygnować z tej szkoły i podjąć nauke w zaocznej w której zajęcia będą się odbywały co dwa tygodnie w weekend a ty spokojnie będziesz mogła wykonywać jakąś pracę twk aby wyjść na swoje i się utrzymywać :) nawet dla takich osób ( byle 18 lat ) przyjmują na barmanke / kelnerke a kurs sami organizują. Aczkolwiek dobrze jakbyś się poki co złapała czegokolwiek i byle wyprowadziła się. Słuchaj ona myśli ze masz 13 lat ? Nie możesz się jej słuchać bo przetracisz być może miłość swojego życia. Masz 19 lat a zaoczns szkoła wcale nie jest gorsza, wiem coś o tym :)

Gość gość
Weź się wyprowadz jak jeszcze szkoły nie skończyłam, gdzie mam się wyprowadzić? Pod most?

O looosie . Mama naruszyła Twoją prywatność. Spróbuj może jakoś z nią pogadać .

Gość gość
Jak facet jest całym światem to nie jest dobrze.

Olej to xD. Ci wyzej to kapusciane glaby. Wyprowadzka ani praca ci nic nie da. Olej to i zyj se jak zylas

To prawda. Powinna jako matka ewentualnie przeprowadzić rozmowę o rodzajach antykoncepcji skoro już dowiedziała się o Twoim współżyciu. Mogłaby Ci zabronić gdybyś miała 13/14 lat , ale nie gdy jesteś pełnoletnia.

Aha i naucz się nie zapisywać takich rzeczy, albo nosić je zawsze przy sobie. Tak na przyszłość.

Gość gość
+ a i dodam że co to ma znaczyć by dorosłej kobiecie dyktować warunki ze nie możesz nikogo przyprowadzić itd? Twoja matka sfiksowala i myśli ze może się rządzić a jesteś dorosła i powinna się cieszyć ze kogoś masz !!! Słuchaj wyprowadz się i będzie po problemie a w zaocznej zdasz maturę i póki co podejmij się byle jakiej pracy. Juz dziś szukaj zatrudnienia a o szkole do jakiej chodzisz to ty drcydujesz. I szukaj jakiegoś pokoju na dniach. A i dodam że jasnym jest ze nawet jakby rodzice pojechali na policje ze uciekłas to wedle prawa nie mają NIC DO GADANIA. Ewentualnie policja poinformuje cie o ttm ze rodzice się martwią. Wydaje mi się ze jak zobaczą ze miesiąc , dwa dajesz se rade , podjęłas prace to będą chcieli cie odzyskać i będą cię inaczej traktować. Jak chcesz żyć toksycznie i jak małe dziecko 13 lat to żyj , matka do 30 stoi będzie cię tak traktować. ... okropne :(

Gość gość
ładacznica która nie potrafi trzymać cnoty masakra pewnie to ją zabolało myślała, że córka będzie dziewicą aż do ślubu :/ co się dzieje na tym świecie

Gość gość
20:51 praca i własne mieszkanie nic nie da ? Jak nie da ? Stanie się wreszcie samodzielna kobietą która sama decyduje o własnym losie :) Zmieni szkole na liceum zaoczne a w tygodniu będzie pracować na utrzymanie póki co pokoju póki nie zajdzie lepszej pracy. To jest normalne , dorosłe życie a nie pod kloszem. A jak zostanie w domu to będzie nadal musiała słuchac mamy :)

Gość gość
Nie chcę źle oceniać Twojej mamy, ale przede wszystkim nie powinna czytać Twojego pamiętnika. Poza tym jesteś pełnoletnia, więc masz prawo decydować o sobie, zwłaszcza w tak intymnych, prywatnych kwestiach jak współżycie seksualne. Przytomnie myśląca mama raczej doradziłaby, jak się zabezpieczyć przed niechcianą ciążą, bo negowanie faktu, że córka uprawia seks akurat do niczego dobrego nie prowadzi poza tym, że córka dalej będzie uprawiać seks, tylko w większej tajemnicy. Ale oceny popraw. Wytrącisz jej argument z ręki to raz, a dwa, że warto zacisnąć zęby na te parę lat i zdobyć wykształcenie, które da Ci dobrą pracę na całe życie i pozwoli uniezależnić się od toksycznych rodziców. Co do chłopaka - jeśli nie umie poczekać i znajdzie sobie inną, to z całą pewnością nie jest TEN chłopak i średnio mu na Tobie zależy. Polecałabym też konsultację z psychologiem. Psycholodzy są ok. Na pewno doradzi Ci lepiej niż przypadkowa laska z forum kafe ;) A masz o czym pogadać, bo nie jest normalne, że matka czyta Twój pamiętnik i do tego straszy Cię ojcem. Powodzenia!

Gość gość
Powiedz to tacie sama z własnej woli. Pokaż ze bardziej udadzą tacie. Tata wtedy zły nie powinien być. Odważ się. I tata ci będzie udał.

Gość gość
jeśli o reakcję matki to idealnie zareagowała na tą sytuację.

Gość gość
To jeszcze raz ja, z 20:57. Zamiana szkoły dziennej na zaoczną jest kiepskim pomysłem - gówniany dyplom będzie się za Tobą ciągnął całe życie, nie warto. Jeśli nie ogarniasz psychologa, to chociaż sobie zadzwoń na telefon podany na tej stronie http://www.ponton.org.pl.

Gość gość
gość dziś To że jest pełnoletnia nic nie mówi bo może zachowywać i wyglądac jak typowe dziecko! odpowiedź matki była jednoznaczna że uprawiając seks w takim wieku "d******" pewnie myślała, że to jest normalny związek nie opierają się na seksie.

Gość gość
a chłopak wykorzysta dziewczyne i zostawi? a dziewczyna wtedy wpadnie w depresje i nie bedzie chciała nikogo widzieć! tak się kończy

Gość gość
powiedzcie mi jaki idiota pisze pamiętnik i myśli że nikt nie przeczyta?

Gość gość
Masz złe pojęcie na temat zaoczne go liceum :) bo jak zdasz maturę to czy po zaocznym czy po normalnym - matura jest identyczna :) wiec nie bój żaby. To poprostu Twoja decyzja , przyznaj się ze psychicznie nie dorosłas do bycia dorosła :) i wydaje mi się ze twoja mama też to zauważyła :) ani dobra nauka , ani praca tylko sam seks i jeszcze pewnie w domu nic nie robisz. -no wygląda to bardzo źle. Wydaje mi się ze za jakieś pół roku czasu twoja mama to by się nawet cieszyła ze uczysz się zaocznie i pracujesz i robisz coś dla siebie a nie tylko olewka totalna. Wydaje mi się ze ty się boisz tak naprswde większych zmian i odpowiedzialności. Może twoja mama ma rację ze tak cię ustawiła do pionu

Gość gość
+ tak czy inaczej źle zrobiła ale jeśli zachowujesz się nieodpowiedzialnie i niczym się w zasadzie nie zajmujesz - nawet nauka to ma podstawy by uważać Cię za dziecko. A jeśli chcesz coś udowodnić to albo zacznij się uczyć i pposłuchaj mamy albo dużo lepsza opcja - wyprowadz się , znajdź pracę narazie pierwsza lepsza aby mieć za co żyć a potrm poszukasz lepszej jakąś kelnerka czy coś I zaoczna szkoła. Może z chlopakiem razem zamieszkasz? Choć jak sama to nawet lepiej dla Ciebie a i rodzicom coś udowadnisz pomimo że na początku nie będą zadowoleni bo będą się bali stracić mała córeczkę. No nie wiem to moje rady ale pamiętaj ze jesteś na utrzymaniu rodziców. Ich dom = ich zasady.