Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Studzia

Dostał ktoś dotacje z UP?

Polecane posty

ile czasu to trwa w praktyce? Teoretycznie wiem, ze 3 miesiace od zarejestrowania w UP mozna składac wniosek i zostanie on rozpatrzony w ciagu miesiaca.

Gość gość
ja dostałam :) ale co trwa 3 miesiace ? rozpatrywaie wniosku ?

Gość gość
i na co ta dotacja - na dz .gos czy dofinansowanie stanowiska pracy ?

3 miesiace od daty zarejestrowania w Urzedzie Pracy można dopiero składac wniosek o dotacje. Jednak niektóre urzedy skracaja ten czas do miesiąca. Wiec nie wiem jak to jest w praktyce? Mogłabys mi powiedziec ile czasu to trwało i czy było duzo formalnosci? Dotacje na działanosc gospodarczą

Gość gość
żeby dostać dof . na dz .gosp musisz być zarejestrowana jako bezrobotna - im dłużej tym lepiej , bo za długotrwałe bezrobocie jest przyznawane więcej punktów weryfikujących - maks 4 . Samo złożenie wniosku może nastąpić dopiero po ogłoszeniu w mediach przez U>P naboru tych wniosków wraz z określeniem warunkowi przeznaczenia . Sama weryfikacja trwa do miesiąca czasu , później podpisanie umowy i z reguły na następny dzień po podpisaniu umowy pieniądze wpływają na konto .

Z UP to jedynie możesz mieć se kursy sfinansowane jakieś a w praktyce to nie mają zadych aktualnych szkoleń hehe:D🖐️