Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzaaannaaaa

ciąża kiedy powiadomić pracodawcę?

Polecane posty

Gość zuzaaannaaaa

Witam, mam dylemat. ..od grudnia rozpoczęłam nowa prace w dyskoncie spozywczym. Jak wiadomo praca polega na dzwiganiu, przenoszeniu itp. rzeczach.o tym, że jestem w ciąży wiem od tygodnia, ale ciąża jest w etapie początkowym (tak początkowym, ze kreska jest ledwo widzialna)juz raz poronilam w 3 miesiącu,no i mam dylemat czy juz teraz powiadamiac pracodawcę czy jeszcze za wcześnie? I prosze darujcie sobie złośliwości.

Gość gość
Ja bym powiadomiła jak ciąża będzie potwierdzona przez lekarza, a narazie staraj sie nosić lżejsze rzeczy w miare mozliwości, ewentualne powiedz jednej osobie w pracy i popros zeby pomogła ci jesli bedziesz musiała cos dzwignąć.

Gość zuzaaannaaaa
Tylko ze nad jest tylko 3 na zmianę i każda ma swoją pracę. ...

Gość gość
Jeśli już raz poroniłaś, to znaczy, że ta ciąża jest zagrożona, dlatego po potwierdzeniu u lekarz idź na zwolnienie.

Gość gość
A u mowę masz na czas określony czy nieokreślony?

Gość gość
Udaj się do lekarza, który potwierdzi ciąże. Opowiedz o swoich doświadczeniach i pracy fizycznej i z pewnością da Ci zwolnienie lekarskie. Dbaj o siebie! Pozdrawiam

Gość gość
Dbaj o ciążę. U tego pracodawcy i tak nie masz szans.

Gość zuzaaannaaaa
Prace mam do końca września lub do porodu. .. tylko nie chciałabym tak mówić z dnia na dzień np. Przed wizytą poinf.pracodawcy ze kto mnie już nie będzie, mysle ze to trochę nie fair a dwa jak nie będą wiedziec to obarcza mnie wszystkimi obowiązkami łącznie z dzwiganiem i ci wtedy?