Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piecze swedzi co to ?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 13 tc i od samego początku odczuwam nieprzyjemnę swędzenia, pieczenia w miejscu intymnym. Nie mam tego non stop, objawy zaczynają się np po seksie tzn nie od razu tylko na następny dzień albo i dwa. Po oddaniu moczu to wszystko się zaczyna, piecze i swędzi a także z każdą kolejną wizytą sisuiam kropelkami a siku chce mi się cały czas. Wyjdę z łazienki i już czuję że mi się chce a każda wizyta w toalecie sprawia mi ból. Dostałam od lekarza tabletki dopochwowe clotrimazolum ale nie pomogły.. Przestałam uprawiać seks z moim facetem na jakiś czas ale libido mi tak podskoczyło w ciąży że juz mam dość :/ i wymiękłam a ta cholera znowu wróciła..Co to? Miała któraś tak? Upławy mam cały czas takie mleczne i jest ich dość dużo ale w te dniu kiedy zaczyna mnie piec jest ich zdecydowanie mniej

Gość gość
Moze to infekcja idz do lekarza

Gość gość
Grzybica pochwy. NIe polecam żadnych leków z reklam.. Idz do lekarza po normalny lek.

Gość gość
A może jakieś kosmetyki, których stosuje Twój facet Ciebie uczulają?

Gość gość
U lekarza byłam i właśnie on mi zapisał te tabletki dopochwowe... A Ten mój używa tego co zawsze i nigdy nie było z tym problemu..

Gość monia1596
Z tego co piszesz stawiałabym na infekcję pęcherza połączoną z grzybicą pochwy. Zrób posiew z cewki moczowej i pochwy, będziesz miała pewność. Pomyśl o probiotyku doustnym i dopochwowym np. lactovaginalu, który chroni przed infekcjami - tworzy naturalną barierę ochronną przed patogenami.

Gość gość
Wykonaj badania, po odebraniu wyniku dowiesz się jaka to infekcja. Koleżanka wyżej dobrze radzi, pomyśl nad probiotykiem doustnym. W ciąży zażywałam provag, byłam z tych kapsułek zadowolona, nie tylko chroniły przed infekcjami moczowo - płciowymi. Kapsułki również regulowały pracę jelit i zmniejszały zaparcia.