Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to wygląda

Polacy w Polsce wyglądają 10 15 lat starzej niż ludzie na zachodzie

Polecane posty

Gość jak to wygląda

nawet polacy na zachodzie wyglądają 10-15 lat młodziej niż rówieśnicy w Polsce. Czyli 45 latek za granicą wygląda na 30-35 a w Polsce na 45-55. Z kobietami podobny schemat lecz troche inne proporcje. Jaki tego powód?

Gość gość
Prawda! Wiele powodow, niekoniecznie wszystkie sie odnosz ado kazdego przypadku: mozliwosci lepsze odzywiania, wyzsa stopa zyciowa, w zwiazku z tym mniej stresu, nie trzeba pracowac na 2 etatach aby zwiazac koniec z koncem, lepszy wybor ciekawej dobrej jakosciowo odziezy i butow i kluczowo: oczekiwania spoleczenstwa. Na zachodzie nikt cie nie ocenia po wieku, nie jestes dla nich przede wszystkim np 45 czy 30 latkiem tylko Kasia, Zosia, Jackiem itd. I nikt sie wiekiem nie przejmuje i kazdy ubiera sie w to co chce, nie ma pojecia 'nie wypada'. I lepsza opieka medyczna i dentystyczna przede wszystkim. Bylam zszokowana, ze ludzie okolo 40tki w Polsce nie maja wielu zebow i uwazaja to za normalne.

Gość gość
Emigracyjne śmiecie i te ich pegeerowskie doświadczenia z Polski.

Gość gość
Wuefisto, a jakie sa twoje doswiadczenia z rodzinnej zapadlej wiochy ? Widzisz roznice po przeprowadzce do Trojmiasta ? Czy nadal mentalnie siedzisz w swojej pipidowie ?

Gość gość
mieszkam za granicą. jak przyjechała do mnie teściowa to ludzie tuta myśleli że ma 75 lat a ma 56 :/ :(

Gość gość
Czyli 20 lat roznicy. To by sie zgadzalo z moimi obserwacjami.

Gość gość
Tak doprowadziło PO i ci co z władz rozgrabi majątek narodowy upodlili polaków! !!!!!

Gość gość
Nie zawsze tak jest. moja maam całe życie ciężko pracowała, urodziła 4 dzieci, a jak pokazywalam jej zdjęcie w pracy (UK) to mi nikt, NIKT nie uwierzył że ona ma 58 lat. dawali jej max 50.

Gość gość
Z kolei mało kto daje mi tyle lat, ile mam czyli 31. zwykle słyszę że mam pewnie 26-27max, a często jestem pytana o ID gdy kupuję coś mocniejszego niż piwo, np wino albo baileys. a że mam wysokiego jak na jego wieku syna, bo mierzy az 138cm mając 7 lat, to pewnie myślą że on ma 9 a ja urodizłam go mając 18 albo coś

Gość gość
Zaraz sie zacznie wysyp wypowiedzi typu 'wygladam 20 lat mlodziej'. To nie okazja do chwalenia sie. Nie o tym jest temat -- tylko o tym ze przecietnie ludzie wygladaja starzej w Polsce i analiza pzryczyn. Logiczne jest to, ze nie dotyczy to kazdej jednostki, to tylko tendencja

Gość gość
Ale tu nie ma o czym dyskutować. To wszystko przez stres. A jak wiadomo więcej stresu jest w biedniejszym kraju wiec tak, ludzie w Polsce wyglądają starszej. Ale ci co tu przyjechali i się stresuja tez wyglądają staro. Widzę to po moich rodzicach niestety.

Gość gość
Mówisz o tendencji ogólnej - uogólniając, imo Polacy więcej pracują, stresujemy się chyba trochę bardziej niż inne społeczeństwa... Niektórzy mają po prostu takie geny, że po 50-tce będą wyglądać maks na 35 i tego nie przeskoczysz. A tak to chyba zostaje unikać przesadnego opalania się i trzymać dietę.

Gość bez procentów ludzie
Niestety prawda, ogólna tendencja taka jest, to głownie stres, pośpiech, próba uszczęśliwienia otoczenia ( to wypada a tamto nie ), no i oczywiście dieta, sól drogowa robi swoje, aha i chlanie wódy/palenie fajek to chyba największe czynniki

Gość gość
Masz racje, pewnie ze jest wiecej stresu -- i to takiego idiotycznego i niepotrzebnego, frustracji i bezsilnosci. Bo sama praca jest ciezka wszedzie, powiedzialabym nawet ze poza Polska musze ciezej pracowac, wymagania sa duzo wieksze, ale nie ma codziennego stresu np w urzedzie. Co do twgo uszczesliwiania otoczenia -- kluczowy punkt.

Gość kraj raj
Przykre że system tak niszczy ludzi, a mogło być tak pięknie.

Gość gość
Wlasnie.

Gość gość
Polscy faceci są otyli i łysi szczególnie ci po 30tce. W Hiszpanii,Francji czy Włoszech faceci 30-40 letni mają bujne czupryny i są szczupli a do tego niektórzy są ładniejsi od kobiet.

Gość gość
No i co że ma włosy? I tak wszyscy zdechniemy a przed tym staniemy się brzydcy i śmierdzący. Kazdy co patrzył tylko na wygląd kiedyś cieżko zapłacze. A ci co przeżyli ze sobą całe życie, będą razem do końca. Rezta zdechnie samotnie

Gość gość
Mieszkając w UK jakoś nie widzę różnicy. Wydaje mi sie ze to właśnie w UK ludzie wyglądają gorzej. Grube laski, wymalowane ze a śmiać sie chce. Oczywiście jak przyjedzie sie do PL w zimie, to wiadomo ze widok nie jest zbyt porywający. Wszystko szare i brudne, oraz ludzie grubo ubrani wyglądają niezbyt korzystnie. Inaczej jest w lecie. Uśmiechnięta, szczupła i dobrze ubrana młodzież, ludzie uśmiechnięci. Ja tam kocham swoj kraj i mam zamiar tam wrócić. Kto chce niech żyje w UK. Dla mnie życie tutaj to jedna wielka porażka.

Gość gość
UK porazka? Nie dzieku nie wrocilabym do tych polaczkow w sandalkach i skarpetkach z lekko tlustymi wlosami :-)

Gość gość
Zwykly peerdolenie pieskow emigracyjnych. Zobaczycie dopiero na emigracji, jak wam mlodosc i zycie speerdoli.

Gość gość
Juz ktorys raz czytam ze polscy faceci po 20 stce zle wygladaja, Zgadzam sie w stu procentach, Faceci na zachodzie uprawiaja sporty i nie chleja tyle piwska

Gość gość
Pokolenie alkoholików i ku/rew. Wyglądają tak jak na to zasługują.

Gość gość
Gdzie ta zadowolona młodziez w Pl ? :D Mieszkałam w Trojmiescie i jak odwiedzam w wakacje mame, to w oczy rzucaja sie tabuny starych, schorowanych ludzi na ulicach.. Moze to wynika z faktu bliskosci az 3 szpitali na 1 ulicy... ale PL to kraj starych ludzi , niestety.. Gimbazowe gówienko placze sie pod kinem, czy na plazy.. Ale tu akurat nie ma sie z czego cieszyc, juz jako dzieci pokazuja kim beda jak dorosna i nie ma wboru , trzeba ewakuowac sie od nich jak najdalej :D Polacy tez rozmnazaja sie za młodu, niewyobrazalnym jest dla nich miec dzieci po 40 stce :P Dojrzali ludzie , ale z dziecmi w wózkach czy w wieku wczesnoszkolnym , nie kojarza sie jako staruszkowie, własnie przez te dzieci :) Polki z dorosłymi dziecmi u boku, wygladaja starzej niz ich rówiesnicy , ale z małymi dziecmi :)

Gość gość
Oj kłóciłbym się - znajomy pracuje w UK od 10 lat,jesteśmy rówieśnikami z liceum,do dzisiaj doskonały kontakt no ale gdy idziemy do sklepu to pani często mnie prosi o dowód a jego bierze za duuuużo starszego brata. Tryb życia jaki sie prowadzi ma wpływ na wygląd - różnice w zarobkach są kolosalne,ale jak ktoś nie dba o zdrowie a wbrew pozorom nakład na jego ochronę nie jest wielki to i w takich stanach będzie się wyglądało jak chory anemik. No i Anglicy mają fatalne zęby i o nie nie dbają. Polacy zdecydowanie zaczęli na ich tle ostatnimi laty dbać o ładny uśmiech. Anglicy są tak leniwi że zamiast lekarza wolą piwsko i tv.

Gość gość
polacy za zachodzie tez wygladaja fatalnie.niszczy ich fizyczna praca.kupa zapijaczonych burakow.a panie miss bialych kozaczkow i tlenione blondi.a wywyzsza sie to ze hoho...znawcy od siedmiu bolesci.fajnie wygladaja jedynie obcokrajowcy, do poznych lat.

Gość gość
Obcojakrojawcy maja gen wiecznej mlodosci? :-)

Gość gość
Od razu widać z jakiej części Polski pochodzicie skoro macie taki obraz Polski i Polaków. Żal mi was zawistni ludzie. Może dobrze ze wyjechaliście z Polski.

Gość gość
Nie musi ci byc, naprawde :) Zajmij sie swoim zyciem. Zdejmij te rózowe okulary i rozejrzyj sie dookoła.. My sie tez cieszymy, ze wyjechalismy :)

Gość gość
Ale z czego sie cieszycie? Bo ciezko was ogarnac :P