Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona2202

Doradzcie ponieważ martwię się

Polecane posty

Gość Zmartwiona2202

Mam pytanie czy jeśli ktoś ma pieczątkę firmy, w której pracuję i mój podpis na kartce może to jakoś wykorzystać przeciwko mnie lub firmie chodzi mi np o jakieś wyłudzenia typu kredyty, czy podpisanie jakiejś umowy. Czy do takich rzeczy potrzebny jest numer dowodu i pesel? Proszę o pomoc.

Gość gość
Można na takiej kartce przygotować jakiś dokument, przykładowo zaświadczenie o zarobkach, że ktoś w tej firmie pracuje i zarabia tyle i tyle, no i ta osoba może sobie wziąć pożyczkę, telefon na abonament, czy co kolwiek tam potrzebuje. Z takiej kartki sporo można wymyślić, ale raczej nie pożyczkę na Ciebie, za mało danych, potrzebny dowód itd.

Gość gość
Można na takiej kartce przygotować jakiś dokument, przykładowo zaświadczenie o zarobkach, że ktoś w tej firmie pracuje i zarabia tyle i tyle, no i ta osoba może sobie wziąć pożyczkę, telefon na abonament, czy co kolwiek tam potrzebuje. Z takiej kartki sporo można wymyślić, ale raczej nie pożyczkę na Ciebie, za mało danych, potrzebny dowód itd.

Gość Zmartwiona2202
A czy firmę w ten sposób można w coś wciągnąć?

Gość gość
do kredytu itp potrzebny jest tylko pesel. pieczatka i podpis nic nie dadza w takim przypadku ;) pieczatka i podpis moglyby tylko zaszkodzic, jesli (zakladam ze to twoja pieczatka twojej wlasnej firmy) kredyt bylby zaciagany w banku, w ktorym juz kiedys kredyt na firme bralas. ale ogolnie jedna kartka z pieczatka i podpisem nic nie da ;) (chyba ze ltos podszywajac sie za ciebie poszedlby na poczte odebrac np jakas przesylke :P ).