Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piersi w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy przyszłe lub obecne mamy na tym forum mogą mi opisać jak wyglądają piersi na początku ciąży ? Czy są tkliwe i powiększone i czy widać żyłki na nich? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Gość gość
do 2 trymestru moje piersi wyglądały tak samo, jak przed ciążą

Gość gość
od poczatku,tj. od 4tyg ogromne niebieskie zyly na piersiach i dekoldzie.

Gość gość
ja od 2 mca miałam powiększone, ale bez żadnych żył. Po prostu 2 rozmiary większe i twardsze.

Gość gość
Od około 10-12 tygodnia pojawiły sie żyły niebieskie na piersiach mocno widoczne w okolicy dekoltu. Stały się jedrniejsze, bardziej pełne. Szkoda ze rozmiar jest tylko chwilowy

Gość gość
Dziękuje za odpowiedzi :) podejrzewam że mogę być w ciąży i dlatego pytam. W poniedziałek idę na bete i się przekonam :)

Gość gość
Ja w poniedziałek robię test. Podejrzewam ciążę. A co mnie zastanowiło to to, ze mialam chwilowe brązowe plamienie i juz potem nic. Myślicie, ze to może być to? Miała tak któraś?

Gość gość
Czy ktoras z was piekly brodawki przy dotyku?

Gość gość
Ja miałam tydzień przed okresem 3 dniowe plamienie brązowe i teraz spóźnia mi się okres i w poniedziałek idę na bete właśnie albo i jutro bo w sobotę też czynne. Mam nadzieję że to ciąża i u ciebie również jeżeli oczywiście chcesz być w ciąży. Pozdrawiam :)

Gość gość
22.13 chce :) staramy się juz pól roku :/ ale jakoś nie wierze, ze mogli sie udać :/

Gość gość
Trzymam kciuki aby się udało. Ja też staram się o dzidzie od pół roku

Gość gość
To ja tez trzymam kciuki, moze nam sie udalo w jednym czasie :) chociaż wątpię, ze mi sie udalo. Dziś rano trochę podbrzusze bolalo, ale nic, potem po seksie byl bardzo jasny brązowy śluz i znów nic. A myślałam, ze juz @ sie zaczyna. Ale póki co nic na nią nie wskazuje. Nie wiem co się dzieje. Chociaż byłby wielki szok gdyby się udalo, bo mam nieregularne cykle. Dopiero zamierzam badać hormony itd. Daj znac w poniedziałek :)

Gość gość
Byłam na becie dzisiaj i wynik 0.100 :( Okresu nadal nie ma i się na niego nie zapowiada. Co to może być? :( Czy beta mogłaby zostać zrobiona za szybko i dlatego nie wyszła jeszcze ciąża? Jestem smutna bo myslalam że będę mieć super prezent na walentynki i dla mojego partnera...

Gość gość
Tez dzis bylam na becie i wyszla negatywnie, ale sie jeszcze nie zalamuje bo to dopiero 25dc, poszlam tak szybko bo oczywiscie jestem niecierpliwa :)

Gość gość
Dziewczyny, a ja nie robię bety. Zrobie test w poniedziałek o ile okres nie przyjdzie. Nie wiem co myśleć, czasem czuje, ze okres bedzie czasem nie i juz nie wiem.... A piersi bola strasznie.... Chociaż zawsze przed okresem je czuje. Autorko (?) betę mogłaś zrobić za wcześnie, a kiedy masz termin @? Który masz dzień cyklu? I miałaś potwierdzona owulacje? Wiesz od kiedy liczyć? Bo ja tylko podejrzewam. Jak masz na imię? To będzie nam łatwiej pisac. Ja jestem Klaudia.

Gość gość
A juz doczytałam, spóźnia ci sie. Ale wiesz na 100 % kiedy byla owulacja? Bo mogla się przesunąć i niekoniecznie juz powinnaś okres dostać, a co za tym idzie na betę tez mogli być za wcześnie. Ehhh ile to wszystko nerwów kosztuje. Ka musze cos zrobic z nieregularnymi cyklami. Klaudia

Gość gość
Ja jestem Kinga :) Okres powinnam mieć 9 ale do tej pory nie mam. To będzie gdzieś 37 dzień cyklu chyba i niestety nie byłam sprawdzić owulacji jeszcze bo w tym miesiącu miałam iść ale nie wiem czy okres będzie. Martwię się tą beta i myślę czy może to być jakies laboratorium złe czy jak bo pierwszy raz tam byłam i w ogóle prawie nikogo przede mną nie było :(

Gość gość
Kinga, a jak długie cykle masz? Słuchaj, to jesli w tygodniu nie dostaniesz, to idź do lekarza. Ja nadal nie mam okresu, z tym, ze mam nieregularne, ale po bólu piersi poznaje. Jak zaczynają bolec, to mam dwa tygodnie do okresu. Wiec jutro najpóźniej powinnam dostać. Tylko ciekawi mnie to plamienie. Takie lekkie brązowe, w czwartek miałam. Myślałam, ze to @ lada moment, ale jeszcze nic nie ma. Nie wiem co o tym myśleć, czy się nakręcać. A tobie radze do lekarza iść, jesli nigdy ci się nie spoznial, po co masz teraz się zastanawiać i denerwować

Gość gość
Hej dziewczyny, dziś mija 36 dc, miesiączka się nie pojawiła (zaplanowana była na 31 dc). W 28dc zobaczyłam tylko śluz zabarwiony krwią na papierze toaletowym, ale nie zwróciłam na niego szczególnej uwagi. Od kilku dni bolą mnie sutki, nie mogę się dotknąć, nawet przy myciu się bardzo mi przeszkadza ten ból, a do tego ciągle sterczą. Nawet mój mąż stwierdził, że moje piersi są "inne". Dodam, że kilka dni temu miałam infekcję pochwy. Czy to może być ciąża? Wiem, że powinnam zrobić test, ale nie chcę się nakręcać.

Gość gość
Hej, ja tez podejrzewam u siebie ciaze ale do okresu mam jeszcze 2 dni, dzis mam jakies krwawienie ale w ilosci przypominajacej badanie cukru z palca.. nigdy nie tak malo, mialammaloekam jeszcze moze sie okres rozwinie. Kasia

Gość gość
Klaudia moje cykle są zazwyczaj regularne i trwają 32 dni. Okres spóźnia już się 6dzień. Tydzień przed planowaną miesiączka też mialam takie plamienie jak ty teraz i nie wiem co to oznacza. Mam lekkie mdłości no ale zobaczymy co z tego wyniknie i do lekarza się dziś zapiszę. Pozdrawiam :)

Gość gość
Kasia te plamienia mogą ale też nie muszą oznaczać ciąże zależy czy towarzyszą ci jeszcze jakieś objawy? Może warto zrobić za kilka dni test z moczu albo z krwi. Pozdrawiam :) I autorka (13.12) to może być ciąża ale też warto sprawdzić testem z krwi czy z moczu czy to ciąża

Gość gość
Kinga, ja nadal nie mam okresu, to czwarty dzień od plamień. Jutro zrobie test. Kurczę tylko raczej podejrzewam zaburzenia hormonalne, skoro mam nieregularne cykle. No ale zobaczymy. Trzymam za was kciuki dziewczyny, dawajcie tu znac jak sytuacja się rozwinie , czy jesteście w ciąży, ja tu bede zaglądać codziennie. Klaudia

Gość gość
Hej, pisałam wczoraj (13:12). Zrobiłam dziś test, wyszedł negatywny. Miesiączki nadal brak, od wczoraj mam bóle podbrzusza, a jak chodzę to mam wrażenie że mam tam coś w środku. Końcem stycznia miałam robione usg, wszystko było czysto. Już sama nie wiem co mam myśleć, chyba czas na wizytę u lekarza. Anita

Gość gość
Dwie kreski !!!!!! :D Klaudia

Gość gość
Gratuluję Ci serdecznie! :) Anita

Gość gość
Ja również gratuluje ci Klaudia :) Ja nie mam okresu już tydzień. Jako test robilas z jakiej firmy? Moze tez zrobie. Kinga

Gość gość
Test z rossmana ten najtańszy. Pokazał blada kreskę z popoludniowego moczu. Rob test