Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki antybiotyk mialyscie na szkarlatyne?

Polecane posty

Gość gość

witam.Od wtorku moja corka gorączkuje co 6-8 godzin.W czwartek został wlaczony antybiotyk sumamed bo lekarka cos wyslyszala na oskrzelach.Corka w dzień kaszle mokro a wieczorem duszący głuchy kaszel.Dzisiaj po popołudniu zauwazylam w czasie goraczki czerwone plamki rozlane na rekach glownie w okolicach zgięcia lokci.PRzed chwila znow pojawila się goraczka i plamy znow się pokazaly.2 h po zbiciu popołudniowej goraczki plamy jakby zbladły.Czy to może być szkarlatyna?Czy poprastu tak dziecko reaguje na gorackze?Corka ma 4 lata chodzi do przedszkola.Wczsniej jak goraczkowala nigdy nie miała plam.Czy ten suumamed forte tez leczy na szkarlatynę?Jutro zaraz z rana jedziemy do lekarza.Boje się strasznie :(

Gość gość
Moja córka miała szkarlatynę, dostała Zinnat. Z tego co wiem, Sunamed jest makrolidem, antybiotykiem, który przyjmuje się 3 dni i trzeba uważać na niego, bo sa po nim największe powikłania. Wpisz sobie w wyszukiwarkę sunamed:/

Gość gość
corka brala ju dwa razy sumamed i zawsze sluzyl jej tzn po jednej kuracji wychodzila z choroby.Panikuje strasznie.Czekam do rana bo już spi wiec mysle ze nic zlego się nie stanie do rana.Te plamki mnie wywrocily z równowagi i mam nadzieje ze tenantybiotyk tez cos zadziała.Nie umie nigdzie w gogle znaleźć czy sumamed jest również na szkarlatynę.

Gość gość
To raczej nie jest szkarlatyna. Chory ma malinowy język i wysypkę bardzo widoczną w wielu miejscach na ciele, to są takie żywo czerwone rozlane plamy. Często towarzyszy temu wysoką gorączka (39-40 st.).

Gość gość
Mój trzylatek miał szkarlatyne. Drobna wysypka jakby od uderzeń druciana szczotka zaczęła się od szyi w dół , potem już była dosłownie wszędzie. Język malinowy i opuchnięty , na początku gardło bordowe. Nie pamiętam jaki miał antybiotyk niestety .

Gość gość
''boję się strasznie'' o matko tylko się nie zesraj przewrażliwiona mamuśko :O:O

Gość gość
Na języku na biały nalot od wczoraj

Gość gość
Są takie rozlane plamki jasno różowe dokładnie na łokciach i nadgarstku oraz parę na pośladkach. Oby to było tylko od gorączki. Mam w domu jeszcze 12 miesięczna córkę boje się ze to może jakaś choroba zakaźna :(

Gość gość
Nalot na języku na początku też syn miał. Szkarlatyne wywołuje ta sama bakteria co angine. Idź jutro do lekarza.

Gość gość
Autorki jak dziecko?

Gość gość
ospen