Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość92r

Pytanie pracodawców o poprzednie miejsce pracy

Polecane posty

Gość gość92r

Co odpowiadać , jeżeli pracodawca pyta o krótki okres zatrudnienia w innym miejscu pracy , konkretnie jest to tylko miesiąc. Wiadomo,że nie można mowic źle o poprzednich pracodawcach , ale jeżeli powodem jest zła atmosfera i złe traktowanie ludzi to jak można na to pytanie odpowiedzieć ?? czemu tak krótko??

Gość gość
nie nalezy uwzgledniać w cv pracy w której się było miesiąć. Nic to nie wnosi, nie ma znaczenia dla Twojego doświadczenia bo yło to za krótko, a rodzi tylko właśnie podejrzane pytania. Dlatego lepiej pominąć taką ppracę

Gość gość
ze strachu o prace by ją dostać polski kandydat odpowie na wszystkie pytania wyczerpującą. nawet czy było w pupkę i ile razy.

Gość gość92r
Ale wtedy powstaje wieksza luka w CV...

Gość gość
Miesięczna luka w CV? Nie rozsmieszaj mnie... To pisz okresy pracownicze wg miesięcy czy lat a nie z dokładnością co do dnia. Wtedy żadna luka Ci nie powstanie

Gość gość
A ile masz takich okresów? Jak jesteś świeżo po studiach to wg mnei nie ma nic dziwnego w tym, że nie masz z góry kilkuletniego doświadczenia ciągiem u jednego pracodawcy.

Gość gość
Absolutnie nie pisz zatrudnienia wg lat jak Ci tu ktoś radzi. takie CV jak jest wiele lepszych jest z góry odrzucane (nikt nie będzie bawił się we wróżkę czy 2013-2014 to styczeń'13-styczeń'14 czy grudzien13-styczeń 14), a jak jest mało ofert to i tak Cie zapytają o miesiące i tak. Nigdzie się nie praktykuje wg samych lat

Gość gość92r
To nie bylaby miesieczna luka tylko 4-miesieczna.... bo miałam kurs,ktory skonczylam w czerwcu ,a jeżeli pominelabym tą prace w CV to nastepna praca była dopiero od listopada .... i co odpowiadać ,ze przez ten czas miałam dorywcze prace czy co ?

Gość gość
Powiedz, że w tym czasie pracy nie szukałaś, bo opiekowałaś się chorą babcią.

Gość gość92r
Bardzo śmieszne. Nie będę krecic. Pomoze ktoś??

Gość gość
haha nie będę kręcić :D ale w innej kwestii to chcesz kręcić :D

Gość gość92r
No bo nie będę mowic źle , tak się nie robi i tyle. Ale gadanie o chorej babci to jest już grube przegięcie.

Gość gość
w pierwszym poście napisalas, ze bedzie miesięczna luka i co z tym zrobić. Odpisałam Ci, żeby nie uwzględniać w ogołe tej pracy w cv, a Ty na to, że będzie wtedy 4 mc luki. To się zdecyduj- miesiąc czy 4 miesiące bo to różnica.

Gość gość92r
Nie chodzilo mi o to ,że będzie miesieczna luka tylko ,że to była praca przez miesiąc. Jeżeli tego nie uwzględnie to wtedy będzie 4- miesieczna luka wlasnie, a jeżeli zostawię no to wtedy przez ten sierpień-wrzesień będzie zapełnione.