Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem się znależć w nowym związku

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja klarowna, ja wdowa od 12 lat, on 15 lat rozwodnik, znamy się od 6 lat, oboje mamy po dwójce dzieci, ja dodatkowo czworo wnucząt mam. Miło spędzamy wolne chwile razem, zazwyczaj w większym gronie znajomych, zawsze miło mi się z nim rozmawiało, wspaniały kolega, sexu nie było. i on chce prosić mnie o rękę... Jestem przerażona, lubię go, ale nie kocham i nie wyobrażam sobie wspólnego życia z nim. Jak odmówić, aby go nie zranić?

Gość gość
głupia,ja musiałam nauczyć się odmawiać w wieku 20 lat i już tak do końca a ty nie wiesz jak na emeryturze odmówić,to czego się nauczylas przez tyle lat

Powiedz mu to co napisałaś. Że bardzo go lubisz, ale nie chcesz z nim spędzić reszty życia jako para. Że wolisz przyjaźń. Pokoloryzuj trochę, że już nie chcesz z nikim mieszkać. Masz swoje przyzwyczajenia i dzielenie codzienności z kimś to już nie dla Ciebie. Może on nie potrafi być sam. Każde odrzucenie boli. Ale przecież nie będziesz z nim z litości. Tyle lat poświęcałaś się bo dzieci, bo poprzednie małżeństwo. Teraz czas tylko dla Ciebie, rób co chcesz bylebyś dobrze się z tym czuła ;)