Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy każdy musi iść na studia? Bo "nie wypada nie iść"?

Polecane posty

Gość gość

Co prawda jestem dopiero w 3 klasie gimnazjum, ale jednak trzeba wybrać już szkołę średnią... Wybrałam profil biol-chem, ale chyba jednak nie chce iść na studia. Wcześniej myślałam o medycynie, ale już mi przeszło za trudne. Farmacja podobno jest ciężka i mało przyszłościowa, a po analityce medycznej zarabia się jakieś grosze. Więc stwierdziłam, że skończę liceum i pójdę do szkoły policealnej i zostanę technikiem farmacji lub higienistką stomatologiczną. Co myślicie o tych zawodach?

Gość Olga  17
Technik farmacji może i dobry pomysł, jeśli Cię to interesuje. Ja mam za rok maturę i nie wiem na jakie studia iść.

Gość gość
A co Cię najbardziej interesuje i z czego masz najlepsze oceny?

Gość 2 pewne zawody
i tak zostają 2 ( dwa ) do wyboru zawody bez względu na skończoną szkołe w tym kraju, kasa w markecie albo burdel

Gość gość
Bo moja ciocia np. skończyła studia na sggw wydział "Technologia żywności" i nie pracowała w zawodzie w ogóle. Po drugie chciałabym szybko zarobić jakąś kase jak skończe szkołe. A tak przez 5 lat będę musiała siedzieć z rodzicami, bo na dziennych studiach nie będę miała czasu na prace... nie wiem co robić, jaką szkołe wybrać i kim zostac :/

Gość gość
ja w tym roku pisze mature, potem nie wybieram se na studia co jest juz pewne.... odkąd pamietam fascynowałam się rehabilitacją, masazem itp. dlatego ide do medycznego studium zawodowego na technika masażyste.... mam nadzieje ze otworze z czasem wlasny zakład, nw czy przyjeli by technika np. w szpitalu???

Za lata likwidują technika farmacji teraz jest ostatni nabór wiem bo dzwoniłam zresztą na stronach szkół jest napisane, że likwidują ...

Gość gość
Szkoda, że likwidują :o a co myślicie o zawodzie higienistki stomatologicznej? Asystuje dentyście przy pracy i wykonuje różne zabiegi higienizacyjne typu skaling, piaskowanie itp. Podobno nawet dobrze płatne, wystarczy ukończyć studium 2 letnie chyba i otrzymuje się dyplom.

Gość gość
gość 22:18 Wydaje mi się, że tak ale w większości są to prywatne kliniki gdzie przyjmują techników masażystów.

Gość gość
Nie musisz isc na studia. Technik farmacji to dobry pomysł. Z czasem mozesz podjąc zaoczne, jesli dojdziesz do wniosku, ze studia są potrzebne w dalszej karierze zawodowej. Dziś potrzeba fachowców, a nie magistrów po byle czym.