Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola4545

Jestem w ciąży z gwałtu :(

Polecane posty

Gość gość
Niestety, ale złe geny się dziedziczy... czyli np. skłonność do uzależnień itp. Nie każdy, ale w większości. Dlatego np. dzieci alkoholików częściej popadają w nałogi. Środowisko też odgrywa dużą rolę, ale osoba z normalną psychiką może np. przeciwstawić się środowisku, a ze skłonnościami różnymi szybko wpada w złe kręgi. Autorko, zawsze możesz zgłosić gwałt na policję, nawet miesiąc czy dwa po zdarzeniu i będzie ci przysługiwała aborcja. Albo tabletki można wziąć, w z pierwszej lepszej gazecie lokalnej ogłaszają się lekarze przeprowadzający aborcję. Nawet już pomijając Ciebie, ale np. to dziecko...przecież ono się kiedyś dowie, że było z gwałtu... ja bym się wolała w ogóle nie urodzić, niż poznać taką prawdę.

Gość gość
gość dziś Pewnie, bo w ogóle patrząc na to dziecko nie będą jej się przypominać traumatyczne wydarzenia.

Gość gość
gość dziś ty siebie słyszysz? Czyli dziecko molestowanie będzie pedofilem, a ojciec pedofila również nim jest? Ciekawe, że nigdy o tym nie słyszano.

Gość gość
gość dziś gość dziś Pedofil to inna sprawa, chociaż tu też dużą rolę grają ogólne zaburzenia. I owszem, na zostanie gwałcicielem, czy innym przestępcą ma wpływ również środowisko, w jakim dorastamy. x Tak? To w jakim środowisku trzeba dorastać aby zostać gwałcicielem? Może mnie oświecisz? Tak jak ten zbok Kajetan jakiś tam, był z normalnej rodziny, pracował w bibliotece i co zrobił? Miał coś nie tak z psychiką, jakieś zaburzenia. A dziecko osoby zaburzonej (np. gwałciciela) może dziedziczyć te zaburzenia.

Gość gość
aborcja

Gość gość
gość dziś [15:20 bo matka pije w ciąży...

Gość gość
gość dziś Za skłonność do uzależnień odpowiada pewien ośrodek w mózgu. A co do teorii o rodzinie, to jak myślisz, dlaczego Dorosłe Dzieci Alkoholików przejawiają cechy charakterystyczne dla tego syndromu, dlatego, że odziedziczyły skłonność, czy dlatego, że wychowywały się w rodzinie alkoholowej?

Gość gość
A ojciec Kajetana, czy jego najbilzsza rodzina byli g****icielami?

Gość gość
gość dziś DDA jest wtedy, gdy matka pije w ciazy

Gość gość
gość dziś sam piszesz, że byl z normalnej rodziny, czyli nie miał po kim odziedziczyć. Zaburzenia mogą się też wziąć z nikad, ale "normalna" rodzina nie zawsze wychowa dziecko prawidłowo. Nie wiadomo co tam się działo, może był bity lub pozostawiony sanopas, to też może się roznie odbić jak miał słabą psychikę. Ale sam napisales, że nie odziedziczył tego, bo rodzina jego jest normalna

Gość gość
ja tam nie wiem ale moja kuzynka jest przy tuszy ma męża który też ma brzuch dzieci wszystkie trzy też grube a jej najstarsza córka wygląda jak jej klon z wyglądu i z charakteru patrząc na siebie też widzę duże podobieństwo do rodziców tylko że mój charakter na pół z matką i ojcem dzielę x zastanawiam się co takie dziecko z gwałtu może czuć pewnie będzie wiedziało że jest niechciane jak matka będzie mieć depresje i nie zdoła pokochać to to dziecko może wyrosnąć na osobę naprawdę psychiczną pewnie będzie dobijać go że nikt go nie kocha będzie też napiętnowane tym że ma ojca gwałciciela i w padnie samo w depresje albo wręcz odwrotnie zacznie gwałcić może i zabijać co do matki jak usunie dziecko ma większe prawdopodobieństwo że ułoży sobie życie i to uczuciowe i finansowe wiecie jak ludzie patrzą na samotne matki

Gość gość
gość dziś na pewno teraz będzie umiała ułożyć sobie życie z innym facetem :D

Gość gość
gość dziś Do bycia gwałcicielem przyczynia się podatność na agresję, bo to jest istotą gwałtu. Osoby dokonujące agresji seksualnej zazwyczaj mają deficyty emocjonalne. W zachowaniach agresywnych rozdrażnienie zwiększa popęd do zachowań seksualnych. Chodzi tu przede wszystkim upokorzenie, owładnięcie, bardziej o panowanie nad druga osobą, niż o zaspokojenie seksualne. Ogólnie większą rolę gra tu zaburzenie w rozwoju psychospołecznym. Koncepcja kognitywna np. odwołuje się do głęboko zakorzenionych ról, czyli dominacji mężczyzny i uległej kobiety. Do tego gwałciciel nie kontroluje bodźców seksualnych, w przeciwieństwie do jednostki niezaburzonej. Zatem nie można odziedziczyć podatności do bycia gwałcicielem, można jedynie odziedziczyć w jakimś stopniu problemy z kontrolą agresji.

Gość gość
gość dziś Jak matka pije w ciąży, to jest FAS. DDA to zespół cech nabytych wskutek dorastania w rodzinie alkoholowej.

Gość gość
mój ojciec jest alkoholikiem z tego co opowiadał chlał wino w wieku 13lat ojciec nie upija się do nieprzytomności codziennie ale kilka razy w miesiącu na co dzień pije 2-3piwa a czasem ale to rzadko nic nie wypije ale przypuszczam że go wątroba boli tak czy siak ojciec pije i teoretycznie ja wychowana w takim środowisku powinnam pić bo ojciec mnie częstował a nawet karmił piwem jak byłam niemowlęciem według ojca chorej teorii piwo leczy różne choroby tak czy inaczej ja też powinnam pić ale nie piję bo mi alkohol zwyczajnie po ludzku nie smakuje naprawdę nie rozumiem dlaczego ludzie to g****o piją moja matka też nie pije z tego samego powodu czyli fakt że nie jestem alkoholiczką a nawet jestem abstynentką wynika z faktu że odziedziczyłam po matce kupki smakowe moim zdaniem tak jest z alkoholikami chleją bo takie geny dostali ale jak wiemy że nad genami możemy mieć kontrolę tak samo jest z ludźmi co mają tendencje do tycia albo poddają się genom albo z nimi walczą jednak z obserwacji widzę to że walka jest zazwyczaj nierówna i ludzie się poddają

Gość gość
gość dziś Będąc DDA możesz być podatna na powielanie wzorców, ale nie musisz.

Gość gość
"kochac wszystkich ludzi meza dzieci i nawet jak mąz pluje w oczy to mówic ze deszcz pada i parasolke otwozyc" Przez takich debili ludzie odwracają się od Boga..

Gość gość
aborcja i dobry lekarz w dużych miastach wykonują aborcje, musisz iść do lekarz ginekologa prywatnie i powiedzieć mu co się stało jeśli on nie podejmie się aborcji ,to niech da ci namiary do innego lekarza, to kosztuje ale w twoim przypadku może być zadarmo, musisz mieć pewnie dowody, nie wiem tego dokładnie ale z aborcja nie zwlekaj ,czym prędzej się podejmiesz tym lepiej dla twojej psychiki

Gość gość
„JA czy TY?” Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i Netporadnia www.netporadnia.pl dla osób, które rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Godziny kontaktu: od 16.00 do 6.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wiedzę z zakresu: medycyny, farmakologii, procedur wsparcia instytucjonalnego, psychologii prawa, A także wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że „droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań”. Swoje działania kierujemy do kobiet, mężczyzn, personelu medycznego oraz wszystkich osób, które doświadczają skutków aborcji. Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.

Gość gość
Rozwiązanie jest proste, zgłoszenie gwałtu i aborcja!!!!!!!!!!!!!!! Gwałcicielowi nie powinno to ujść na sucho!!! A aborcja obowiązkowo!!!!