Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Brexit o co chodzi

Polecane posty

Gość gość

Szczerze powiedziawszy, Brytyjczycy zaczynają mnie już denerwować. Jak tak bardzo pragną wyjścia, to niech przestaną drzeć mordy, tylko niech zagłosują na OUT. Ja wiem, że to jest takie fajne uczucie, być w centrum uwagi wszystkich krajów Europy, podbijać okładki gazet i szantażować "wyjściem". Dobrze by jednak było, żeby się zastanowili nad konsekwencjami opuszczenia UE, które na pewno nastąpią. W żadnym wypadku nie chcę powiedzieć, że Unia jest idealna, jest wiele rzeczy, które trzeba naprawdzić, ale po przejrzeniu artykułów i gazet nt brexitu muszę stwierdzić, że Brytyjczycy zachowują się strasznie infantylnie. Świadczą o tym m.in. ich agresywne ataki na zwolenników pozostania w unii. Chyba każdy ma prawo do swojego głosu, tak, czy nie? Z tego, co czytałam, Brexitersi nie mają zbyt wiele pomysłów na to, jak będzie wyglądał ich kraj po wyjściu, mówią tylko :'najpierw wyjdźmy, potem pomyślimy". Niektórzy mówią, że choćby nie wiem jak dobre porozumienie osiągnięto z innymi krajami UE to i tak wyjdą. Okej... Tylko żeby potem nie odstawiali pieprzonej martyrologii, jak odczują nieprzyjemne skutki, jak rozwali im się gospodarka i bezrobocie wzrośnie. Nie będą się bawić z UE w kotka i myszkę na zasadzie: Spadamy, zostajemy, spadamy, zostajemy. Referendum będzie JEDNO. I jak sobie tymi głosami pościelą, tak się będą wysypiać. TYM BARDZIEJ, że Szkocja grozi kolejnym referendum niepodległościowym w przypadku brexitu. Wylewanie dziecka z kąpielą nie jest rozsądne.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować