Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zjadly dzisiaj wasze dwu i trzy latki??

Polecane posty

Gość gość

Moja ma 2lata i 4 miesiace Rano kasza na mleku Kilka chrupek do mleka przekaszonych w trakcie zabaw Kluseczki lane z serem białym Banan Plat pieczonej karkówki i pól glowki brokula Jabłka pokrojone Platki górskie owsiane na mleku Ostatnio widze ze przejady jej się warzywa i owoce te które sa dostępne. Nie chce gruszek mandarynek. Z warzyw surowych to zje troche papryki i ogorka( konserwowych by zjadła pól sloika jak bym dala) niestety jajek za bardzo nie chce wiec daje czasem placki z maki żytniej o daje dużo jajek do masy ale odpadają mi jajecznice itp dodatkowo nie chce jeść kanapek. Jak dam sama bulke z ziarnami to potrafi cala zjeść. Ale z masłem serem czy wedlina nie prEjdzie. Co jedzą wasze dzieci??

Gość gość
Dużo żre...będzie tłusta

Gość gość
Bardzo duże porcje podajesz, to małe dziecko, po co jej rozpychasz żołądek? Pół główki brokuła? Matko, ja sama tyle nie zjem...

Gość gość
To jest dużo?? Play karkówki ma 3x5 cm klusek lanych 10 takich średnich. Mleka i kasz je tak 200ml.

Gość gość
No nie wiem tyle je ma 97cm i wazy 14.800. Jest szczupla. Ona je sama nie karmie jej. Brokula jako jedyne warzywo aż tak uwielbia potrafi prawie całego zjeść jak jej dam po wstaniu z drzemki samego na talerzu w rozyczkach. mięsa za to prawie nieje. Z reszta piramida zywieniowa sie zmienila w tamtym roku warzywa sa podstawa diety. Nie wiem ani razu mi nie chorowala...mysle ze je ok. Czasem zostawi cos np 3 lyzki kaszy to jej nie wpycham.

Gość gość
Mój ma tyle samo i dzisiaj zjadł : kanapkę z twarożkiem na śniadanie Na obiad zupę pomidorową z ryżem miseczkę małą na drugie danie makaron z rybą i brokułami teraz je jabłko pokrojone w kawałki około 18'30zl zje kaszę mannė na gęsto

Gość gość
Moj dwulatek i poł znowu nic nie zjadł.Wypił gratke i karotke,wafelek ryzowy i nic.Tak juz kilka miesiecy sie ciągnie,wyniki w normie,dobrze wyglada( nawet bardzo) a nie je ,czasem kiełbaske,parowke czy jajko.Lekarz mowi ze mu przejdzie.A ja mam juz nerwice z tego powodu

Gość gość
Autorka Moja nic nie chce pic z soków ani przecierowe ani owocowe. Czasem ale to naprawde raz na tydzień pól szklanki pomarańczowego albo troche Leona z tubki. Pije tylko wode i herbaty owocowe, slodze jej ksylitolem.

Gość gość
Mój 2 lata i 2 miesiace: śniadanie jogurt gratka (różne je, dziś był akurat taki :-P), drugie śniadanie całe jabłko. Obiad: talerz rosolu rosół i makaronem, kotlecik mielony, 10 oliwek (kartofli nie tknie, dziś akurat były więc nie ruszył, ruszył kiedyś jak zaczynał "dorosłe" jedzenie to jadł tylko kartofle). Deser: bułka drożdżowa z makiem. Kolacja: będzie omlet z jajka. Pije wodę, herbatę z kopru, dziś też wypił Kubusia 100% multiwitamine, bo mu czasami kupię - tak zamiast słodyczy :-) jest szczuply: 90cm, 13kg.

Gość gość
Tu autorka. Moja w ramach słodyczy je fantazje z orzechami laskowymi w czekoladzie( jakas nowa wyszla). Czasem zwykle od babci Kinder jajko albo kilka zwierzątek lajkonika.

Gość gość
Moj nie jadek to slodyczy nie jada,czasem zelki czy gumy nimm raz na miesiac to milkyway cz y jakis kinder.Owoce to czasem gruszka mandarynka.Po kosultacj pije sok grejfut lub koktejle owocowe bez wody i cukru.Mleko nie ,tylko postaci jogurtow i monte do picia.Bzika idzie dostac

Gość gość
Córka 2lata i 7mc Rano-frankfurterka, kawałek papryki, ogórka zielonego i rzodkiewki, do tego chleb razowy domowy a do picia herbata owocowa z miodem Owoc-mandarynki 2 Rosol z makaronem i marchewka Nagetsy z kurczaka w amarantusie, warzywa na parze, sok świeżo wyciskany z marchewki, jabłka i banana (Dzis obiad jedliśmy w naszej ulubionej restauracji i dlatego takie menu bo zbyt dużego wyboru dla mojego wybrednego dziecka nie ma tam) Kawałek ciasta domowego (biszkopt, truskawki, krem) Kolacja-grzanka z twarogiem i herbata Jest wysoka 98cm a moze i 99 cm i wazy 16kg-przy tym wzroście jest szczupła.

Moj 2 skonczy w kwietniu. Rano mleko. Potem pól kanapki z szynka i ogórkiem. Potem rosół z kluskami. Z pól jabłka Potem niewiele udka i ziemniaków. Ogórka kiszonego Potem troche ciasta i danonka Sporo dzis biegal na dworze. Mleka na noc ostatnio nie chce pic a o 1 budzi sie glodny. Daje mu na śpiocha za nim spac pojdze

Gość gość
2lata 10 mcy syn zjadł dziś Śniadanie jajecznica z 2 jajek na maśle bez pieczywa Jabłko i sok przecierowy Obiad dwa pulpety ziemniaki i surówka z buraczkow i jabłka U babci na imieninach 3 cukierki czekoladowe ciasto prazynki Kolacja kaszka bobowita

Gość gość
Gratka to nie jogurt a syf jogurtopodobny Danonki są od 3roku życia Z niezdrowych rzeczy moj je płatki nesquik na śniadanie Czasem,ale bardzo rzadko kanapkę z Nutellą

Gość gość
2 latkowi mleko na spiocha? Masakra...

Gość MamaMloda39
Moja prawie nic. Weszła w głupi okres ze wszystko jest fuj. Z rana pół nalesnika, później pół kromki z nutella, później kilka łyżek rosołu. Duzo piję mleka krowiego prosto z lodówki. Trochę soków z owocow i kawałek ciasta . Sa dni ze nie je prawie nic a są dni ze nie mogę jej nakarmić. Wazy 12 kg mierzy 92 cm

Gość MamaMloda39
A i na kolację znowu rosół. Ale ona tak zawsze jak jest chora. Nie je prawie nic i niemalże świeci od leków.

Gość gość
2 letni syn: rano miseczka kaszki, 2 kinderki, obiad- ziemniaki kotlet z piersi i buraczki - porcja dziecięca, potem winogrona, kanapka z indykiem, garść płatków kukurydzianych.

Gdzie jest napisane ze danonki od 3 rz? Masakra to gruszkę popić mlekiem:)

Mój tez kilka kulek winogrona zjadl i wypil jeden soczek w kartoniku.

Gość gość
Córka 1,5 roku: Mleko 120 ml Poł kanapki z szynką, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem Kilka kulek winogrona Zupa jarzynowa Leczo z franfurterką Pomarańcz 100 ml soku bobofrut Mleko na noc 150 ml ( starcza na całą noc )

Gość gość
Moj 2 lata i 5 miesiecy. Rano kubek kakao i pol kromki chałki z miodem Potem troche czekolady z jajka kinder, jogurt naturalny i banan Na obiad łosoś z makaronem ze szpinakiem i sok owocowy Chrupki i sok Kolacja: Chleb z domowym dżemem truskawkowym i kubek mleka Wazy 12 200 ale apetyt zawsze mu dopisuje.

Gość gość
mój synek skończył w grudniu dwa lata; o 8 pije kubek ciepłego mleka po godzinie zjadł parówkę z szynki,kromkę chleba i parę plasterków pomidora z szczypiorkiem na obiad duży pulpet drobiowy,dwa małe ziemniaki i dość dużo buraczków na podwieczorek małe jabłko i kiwi kolacja;kaszka ryżowa na mleku tak ok.150-dzisiaj kaszki zjadł mało bo tak normalnie to prawie 300 wtranżoli... poza tym hektolitry herbaty owocowej jest wysoki 95cm ale też strasznie mięsisty i ciężki,waży prawie 16 kg,wydaje mi się że nie jest gruby,raczej taki potężny no ale jego tatuś ma prawie dwa metry a ja też do niskich raczej nie należę;)

Gość gość milna
Moja córcia ma 20 mies.i waży zaledwie 11 kg.Bardzo mało je. Rano mm 180 ml. W południe rosół i dwie marchewki Spała 3 godziny.Jak sie obudziła to Kilka gryzów tosta Kawałek ziemniaka Kawałek chleba 60 ml.mm Nie lubi owoców.Dawałam Bakusia-nie chciała.Owsianke-pluje.

Gość gość
To spróbuj sok wyciskany z sokowirówki dac. Na swiecie nie istnieje jedynie owsianka-sa patki ryzowe, kasza jaglana, manna, płatki gryczane, kasza kukurydziana, amarantus itd. Skoro raz jej nie zasmakowało spróbuj znowu. Swoja droga to dosyć późno jak na wprowadzanie wyżej wymienionych produktów bo to juz duze dzidcko i dawno powinno jesc takie cos.... Po co po rosole tost?? Jakies mieso-kasza/ryz-ziemniaki/warzywa i surówka powinna byc a nie byle co jak tost a pozniej suchy ziemniak. Nic dziwnego ze tak slabo je jak ty takie produkty dajesz. I te mm...u takiego dużego dziecka! A gdzie porządne śniadanie i kolacja?! Świeże warzywa?? Katastrofa to czym ja karmisz.

Gość gość
22:08 Frankfurterka sie pisze i czyta

Gość gość
Mój syn 25 mies Ok 8 mała kanapka z szynka, jajkiem na twardo i ogórkiem 11 tubka deseru jabłko banan z kleikiem ryzowym 13 kasza Bobovita na 200 ml wody( po kaszy szybko zasypia) 15 duża miska rosołu z makaronem i marchewka 17 pół małego pulpeta w sosie pomidorowym, troszkę ziemniaków i gotowany kalafior 20 jajecznica z dwóch jajek z pomidorem i szczypiorkiem W między czasie łazi i wcina nasiona słonecznika i dyni, że dwa małe chrupki kukurydziane i pije dużo wody, soku jabłkowy i herbaty owocowej

Gość gość
Mój syn ma 2 latka i 5 miesiecy 97cm waży 12,300 Śniadanie: kanapka z pomidorem do tego frankfurterek i szklanka soku z pomarańczy 2 sniadanie: banan i chrupki kukurydziane Obiad: rosół z makaronem własnej roboty 2 danie: filet z piersi kurczaka zapiekany z serem białym do tego ziemniaczek i buraczki Podwieczorek: truskawki i biszkopty Kolacja: jogurt i przed samym snem kakao. Dużo piję soków naturalnych uwielbia pomagać przy wyciskaniu soków :) nawet warzywne uwielbia :)

Gość gość
Napiszcie czy może być: -pół bułki, całą rzadko, przeważnie z szynką do tego pomidor/ ogórek - setek/ jogurt ok 200g lub banan mały - rosół z makaronem lub inną zupa ale mniej chętnie, taka nabierke dobra albo samo jak jestdrugie, to wówczas go nie je :o noo czasem ziemniaki z mizeria bo jajka osadzonego niet, ewentualnie kaszę lub ryz ma Focha od jakiegoś czasu - popołudniu czasem przegryzie coś ale nie zawsze: zwierzątka safari coś jak paluszki, rodzynki, daktyle, rzadziej świeży owoc np mandarynke, jabłko, kawałek czekolady - chleb z czymś z ogorkiem lub pomodorem lub parowka Monotonne to menu ostatnio. Zachecam do innych rzeczy oczywiście ale jak ma zjeść nic lub ww to wolę to. Jajek no ostatnio nie tyka wcale, choc jadla kiedys. Pije wodę głównie. Inne rzeczy: kakao, sok, herbate chlipnie po łyku i tyle. Inne rzeczy jej nie smakuja. Ma równo 2,5 roku, waży ok 14,300 i ok 92\93 cm.