Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn znowu się moczu w nocy

Polecane posty

Gość gość

Synek za miesiąc kończy dwa lata. Od 4 msc jest bez pampersa w dzień a od dwóch dwóch nocy. Było ciągle sucho ale doszło do wpadki potem 2,3,4 i piątej prawie nic po nocy. Nie wiem czy uzbroić się w cierpliwość czy wrocic na noc do pampersow? Dzisiaj rano mu tłumaczyłam,ze nie można w nocy robić siku tak jak w dzień, to pokazal,ze będzie robił na nocnik. Myślicie,ze wyjaśnienia mu tutaj pomogą??

Gość gość
Ja mojego syna wysadzalam na nocniku ok 24, często nawet się nie budził.

Gość gość
wyjaśnienia nie pomogą, on jeszcze nie wie co mu wyjaśniasz poza tym albo ma coś z drogami moczowymi, a jak nie to hormon regulujący te sprawy jeszcze nie jest w odpowiednim poziomie możesz sobie go wysadzać na nocnik, ale to nic nie da, da jedynie to, ze będzie może sucho, natomiast w mózgu maja zajść zmiany, i wysadzanie nie ma z tym nic wspólnego

Gość gość
"Dzisiaj rano mu tłumaczyłam,ze nie można w nocy robić siku tak jak w dzień, " Autorko jaka ty jesteś głupia :( 2 latkowi tłumaczysz, ze ma nie sikać w nocy ? jeszcze najlepiej wez pas i wp*****l tak jak za dawnych czasów . Czytałaś kiedyś głupia cipo jak dojrzewa układ moczowy ? O przysadce mózgu która musi zacząć produkować odpowiedni hormon związany z układem moczowym slyszlalas ? Dziecko ma prawo moczyć sie w nocy do kilku lat . Dopóki mózg nie zacznie produkować hormonu w odpowiedniej ilości i to dziecko nie czuje, ze sika w nocy . Wysadzaj dziecko w nocy a jak nie masz cierpliwości i masz mu robić krzywdę to załóż mu pampersa i daj dziecku spokój .

Gość gość
Widzę,ze jakas flustratka. co w tym dziwnego,ze dziecku się tłumaczy? Ty pewnie z tych co dzieci robią co chcia ,,bo to tylko dzieci,,a w majty Łęka do 4 roku życia. Tłumaczą mojemy synowi różne sprawy. Tak było ze smoczkiem i nocnikiem. Nie gadaj mi głupot,ze dziecko nie rozumie bo zdarzało się,ze syn wstawek sam o 5 i szukam nocnika. Zresztą tak jak pisałam on od 2 msc nie sikal w nocy.

Gość gość
"gość dziś Widzę,ze jakas flustratka. co w tym dziwnego,ze dziecku się tłumaczy? T" No wybacz ale ty naprawde jesteś idiotka . 2 letniemu dziecku tłumaczyć cos na co nie ma wpływu ? to jest tak samo jakbyś choremu na astmę tłumaczyła , ze nie kaszleć podczas napadu.

Gość gość
Musi dorosnac, uklad moczowy i uklad nerwowy musi sie do konca rozwinac. Twij synek jeszcze nie ma 2 lat, to wczesnie jak na kompletne odpieluchowanie ale w tym wypadku moze ZA wczesnie... To ze juz mial sucho przez jakis okres czasu jeszcze o niczym nie swiadczy. Zreszta nawet u 3-4 latkow moze sie pojawic taki okres "regresu" kiedy bedzie sie ponownie w nocy (a czasami nie tylko w nocy) moczyc ... trzeba po porpstu przeczekac a jak nie ma innego wyjscia to i dla konfortu dziecka do pampersa na noc wrocic. Nic na sile :)

Gość kosiaraumysłow
Tak male dziecko ma prawo sikać w nocy . Moja córka miała pieluchę w nocy do ok 4 roku życia. Wszystko musi samo dojrzeć bo to nie wyścig szczurów . Skoro sika w nocy to znaczy ,ze jeszcze nie czas na spanie bez pieluchy .

Gość gość
oczywiście, ze to, ze nie sikał już niby w nocy nie świadczy o tym, że już ma nie sikać mój starszy syn tez niby nie sikał i potem sikał, dopiero od 3 miesięcy mogę stwierdzić, ze na pewno nie sika, ze mózg już dojrzał a w zasadzie hormon się ugruntował w odpowiednim poziomie