Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja mąż uważa, że praca to jego jedyny obowiązek

Polecane posty

Gość gość
nie on jeden.

Gość gość
Eee tam wiekszosc kobiet tak ma, a do tego jeszcze pracuja zawodowo,wracaja 16-17 i musza to wszystko obrobic + zabawa i spacer z dzieckiem. Ty obowiazkow nie masz za duzo - jedno dziecko i caly dzien w domu. Przesadzasz.

Gość gość
po prostu idz do pracy i wtedy podzielcie sie rowno obowiazkami

Gość gość
Ja uważam, że dopóki siedzisz w domu z dzieckiem, mogłabyś sprzątać i gotować... ja tak robiłam. Mój mąż pracował do 17, był w domu przed 18, to co miałam mu kazać jeszcze obiad gotować, skoro ja siedziałam w domu cały dzień? Natomiast jak zjadł obiad, zajmował się synem, bawił się z nim , czytał itp., a ja miałam czas dla siebie. Jak poszłam do pracy, a syn do przedszkola, to mąż musiał się przyzwyczaić do domowych obowiązków.

Gość gość
Po prostu musisz sie przyzwyczaic, ze dziecko to mnostwo nowych obowiazkow i nie bedziesz miala juz tyle czasu dla siebie. i tak masz komfortowa sytuacje, ze nie pracujesz.

Gość gość
ja chwili relaksu nie mialam juz dawno:-) zyycie :-P

Ok, autorko. A że się tak zapytam, kto zarabia na dom? :) Kto funduje mieszkanie, samochód, jedzenie, opłaty i atrakcje? :) Jeśli Twój mąż, to z całym szacunkiem, ale Twój post jest co najmniej nie na miejscu :)

Gość gość
o ile masz macierzyński, to te 8 godzin liczy sie jako opieka nad dzieckiem,kiedy go nie ma ,kiedy wraca obowiazki domowe i opieka po 50% takze w weekendy . Macierzyński to nie on Tobie zapewnia tylko sobie sama zapewnilas