Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie się śmieją z mojej twarzy

Polecane posty

Gość gość

Chociaż to nie jest tak, że jestem uznawana za brzydką i powszechnie wyśmiewana. Nie, choć ponoć mam specyficzną urodę, ale podobam się facetom, podrywają mnie. Jednak od czasu do czasu widzę dziwny uśmieszek na twarzach niektórych ludzi, kiedy mnie mijają. Wczoraj dwóch facetów zjeżdżało ruchomymi schodami i oboje, kiedy mnie zobaczyli, jak na komendę parsknęli śmiechem i odwrócili głowy w innym kierunku. Poczułam się jak śmieć. Myślałam, że może jestem gdzieś brudna albo coś, ale nie. Denerwuję się teraz, że nie mam typowej urody i że dziewczyny o takich standardowych na pewno nie mają takich problemów. Oraz tym, że chce wykonywać poważany zawód, a skoro ludzie tak skrajnie na mnie reagują, może być z tym ciężej..A tutaj akurat powinni mieć respekt. Ktoś ma podobny problem?

Gość gość
burakami się nie przejmuj

Gość gość
rozumiem ,że zdjęcia nie wkleisz,ale opisz swoją twarz, jak ona wygląda,że bywa obiektem drwin? duży nos, skośne oczy, wysokie czoło?

Gość gość
Najpierw zdobądz ten"poważny" zawód a później zobaczymy czy będą się z ciebie śmiali. Na razie wyglądasz pewnie jak zmoczona kura machająca skrzydełkami więc nic dziwnego, że się śmieją.

Gość gość
nie mam pojęcia jak ci ją określić, nos mam dłuższy, ale z przodu wygląda w porządku, oczy zwyczajne, ciemne, nieduże, ogólnie mam twarz trochę jak dziecko, biorą mnie za młodszą niż jestem. Ale takie skrajne reakcje jak to, że faceci mnie podrywają i wodzą za mną maślanym wzrokiem, ludzie na ulicy potrafili mi mówić, że wyglądam jak modelka, a z drugiej strony ktoś dziwnie na mnie patrzy, podśmiewa się.. Nie rozumiem tego.

Gość gość
Ubieram się też normalnie, elegancko. Maluję się na codzień, ale nie przesadnie. Nic więcej nie poradzę.

Gość gość
Jeszcze ostatnio jakaś dziewczyna chyba pokazywała mnie swojemu chłopakowi i też coś tam się patrzyli i lekko podśmiewali. A kiedyś jedna maniura przechodziła ze stadem koleżanek, i jak mnie zobaczyła, to też się zaśmiała. Nie rozumiem tego, na serio. I nie wyszukujcie powodów typu - dziwnie się ubieram, nie dbam o siebie, BO NIE O TO CHODZI! tak jak napisałam wyżej

Gość gość
być może to sobie wmawiasz, a faceci których wczoraj mijałaś na schodach nie śmiali się wcale z ciebie, albo może malujesz się dość komicznie ( tobie może wydawać się ,że ładnie) albo miałaś może jakąś śmieszną czapkę na głowie i z tego się śmiali

Gość gość
może te laski sa zazdrosne?

Gość gość
Nie maluję się komicznie... Uwierz mi na słowo. Cienka kreska eyelinerem, na dole trochę kredki, wytuszowane rzęsy i podkład dobrany do koloru cery to normalny makijaż. Maluję się od paru lat i wiem, co mi pasuje. nie miałam na sobie żadnej czapki. A ja i oni byliśmy jedynymi osobami na tych schodach i autentycznie w momencie jak oni mnie zobaczyli to parsknęli śmiechem.

Gość gość
a jaki makijaż stosujesz na co dzień?

Gość gość
Jesteś normalną kobietą. Co Ty sobie wkręcasz? Chcesz latać na kozetkę z powodu wyimaginowanych cech wyglądu? Bo jakichś dwóch parsknęlo śmiechem AKURAT przy Tobie? Traktuj się z dystansem, i poczuć te wydumane analizy, ze ktoś, coś. Zła teza i złe wnioski.

Gość gość
Powodem dla nich jest chyba po prostu moja twarz. I cokolwiek bym nie robiła, niektórzy będą reagować tak, a inni tak. rysów sobie nie zmienię...

Gość gość
no to już nie rozumiem, może podkład który stosujesz jest zbyt ciemny,albo robi plamy,albo jakiś pomarańczowy odcień, może byłaś gdzieś rozmazana?

Gość gość
Było tych sytuacji więcej, dlatego wszystko układa mi się w jedną całość. Tak, trochę mnie to martwi,bo nie chciałabym, żeby ktoś mnie traktował bez szacunku tylko z tego powodu, że mu nie przypasowałam pod względem wyglądu fizycznego.

Gość gość
Nie jest pomarańczowy, jest dość jasny (bo ja jestem blada), przecież piszę że jest dobrany do koloru cery, rozmazana też nie byłam, bo celowo popatrzyłam potem w lusterko. Cały czas ci mówię, że maluję się od paru lat i widzę, co mi pasuje, a tandety w makijażu nienawidzę.

Gość gość
a powiedzialci ktos kiedys, ze jestes brzydka? Rowiesnicy w szkole

Gość gość
no właśnie a może to,że jesteś bardzo bada jest tego powodem? też miałam kiedyś koleżankę w klasie, która była tak blada,że wołali na nią " przezroczysta" " anemiczka" albo " ściana". Bladość nie wygląda zdrowo, może to o to chodzi

Gość gość
Jeszcze pamiętam sytuacje, kiedy byłam na siłowni i trenerka mi coś tłumaczyła. Za każdym razem, jak na mnie spojrzała, wyglądała, jakby zbierało jej się na śmiech. Podobnie gość, którego pytałam niedawno o drogę. To nie jest moja wyobraźnia. Może tu chodzi o moje miny? Nie jestem pewna siebie. A wtedy wyraz twarzy może inaczej wyglądać.

Gość gość
Jestem blada, ale nie biała. Mam podobny odcień skóry jak wiele dziewczyn. Uzywam dodatkowo jeszcze trochę różu.

Gość gość
Nikt mi nigdy nie powiedział, że jestem brzydka.

Gość gość
Skoro się z ciebie śmieją to coś musi być w twoim wyglądzie że to pobudza ich do śmiechu. Może wybierz zawód komika? Masz przecież predyspozycje.

Gość gość
Jak pracować nad pewnością siebie?

Gość gość
Hahah, też tak sobie pomyślałam, że bym się nadawała...

Gość gość
to ze jestes niepewna siebie to moze w duzej mierze na to wplywac. Ja zauwazylam, ze spokojne, zakompleksione osoby maja dziwny wyraz twarzy. To moze bawic.

Gość gość
Czasem mozna ocenic czy ktos pewnie sie czuje tylko patrzac na jego twarz.

Gość gość
no to, niestety Ci nie pomogę bo nie wiem co może chodzić, musiałabym Cię zobaczyć. A kolor twoich włosów i fryzura? A może masz odstające uszy i wiążesz włosy w kucyk?

Gość gość
zwykłe proste (naturalnie) brązowe włosy, niefarbowane. Rozpuszczone.

Gość gość
Z tą pewnością siebie to idź do psychologa i poracujecie wtedy. Co się przejmujesz ;) może masz specyficzną minę? U mnie w klasie jeszcze w podstawówce i gimnazjum był taki chłopak co Walia takie mniny, że szok. Wszyscy się z niego śmiali. Nawet nauczyciele, którzy nie powinni.

Gość gość
Czasami celowo robię miny, ale jak gdzieś idę sama przez miasto, to raczej nic celowo nie robię :).