Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Suchość pochwy?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Piszę,gdyż zauważyłam pewną zmianę. Jestem młodą dziewczyna mam ledwo co skończone 16 lat i jak zawsze moja pochwa była odpowiednio nawilżona,wydzielała śluz tak nie jest. Chociażby przy masturbacji zawsze szybko robiła się bardzo mokra,teraz (od jakiegos miesiaca stopnionowo coraz mniej wydziela) mogę probować i probowac i nic ciagle sucha.Martwi mnie to bo w moim wieku chyba nie powinnam mieć problemów z wydzielaniem śluzu.Nie znam się na tym,dlatego też pytam i chciałabym dostać jakąś sensowną,pomocną odpowiedz.

Gość gość
czasem tak jest, ze z roznych powodow pochwa robi sie sucha, a przyczyn moze byc na prawde wiele, ja tez przez pewien okres czasu tak mialam, pamietam, ze w koncu poszlam do ginekologa z tym problemme i polecil mi wtedy globulki Hydrovag z hialuronianem sodu, ktory wlasnie dobrze nawilza sluzowke, juz po 1 opakowaniu nawilzenie bylo znacznie lepsze, wiec polecam ci je, sa bez recepty

Gość gość
Stres, przyjmowane leki (antybiotyki), zaburzenia hormonalne to wszystko może wpływać na nawilżenie pochwy. Zrób sobie siedmiodniową kurację invagiem, probiotyk wzmocni mikroflorę pochwy, zakwasi i nawilży. Kupisz go w aptece, bez recepty. Dla własnego spokoju wykonaj badania hormonów żeńskich (z krwi).

Gość gość
moze znajdz chlopaka? :)

Gość gość
Mnie taka suchość pochwy dopadła w czasie stosowania tabletek antykoncepcyjnych, wręcz uniemożliwiała zbliżenia. Lekarka również poleciła Hydrovag, który zawiera kwas hialuronowy, jak wiadomo przywraca własciwe nawilżenie. Po tygodniowej kuracji wszystko wróciło do normy.

Gość gość
Kto normalny zajmuje sie suchością swojej pochwy w wieku 16 lat? Do książek!

Gość quin456
Skoro dziewczyna o tym pisze na forum to szuka pomocy i wsparcia, dla niej to jest problem. Spróbuj codziennie po kąpieli smarować się provag żelem, który nawilża, łagodzi podrażnienia, a do tego hamuje rozwój patogenów. Powinien załagodzić problem suchości. Pamiętaj że ilość śluzu i jego jakoś uzależniona jest od dnia cyklu, czasami tego śluzu jest bardzo mało i jest to norma.