Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeśli od stycznia br. roku przekraczam dochod na 500 plus a poprzedniego nie

Polecane posty

Gość gość

To mam składać wniosek ?? W 2014 i 2015 nasze dochody nie przekraczaly 800 na osobę ale od stycznia tego roku wynoszą 1100 na troje mam składać wniosek??

Gość gość
liczą się dochody za poprzedni rok podatkowy, czyli teraz to co masz w picie za 2015 rok

Gość gość
tak liczy się to co masz w pit za 2015 rok będą sprw. w skarbowce

Gość gość
To czyli mam składać czy nie ?? Boje sie ze potem wyjdzie ze w tym roku przekracza i będę musiała oddać albo jakas kare płacić. Przepraszam ale nigdy nie brałam żadnych zasilkow i sie nie znam.

Gość gość
Nic się nie boj, sami sobie wszystko sprawdzają na pewno żadnej kary nie zapłacisz, najwyżej nie dostaniesz kasy. Ale pieniążki się Wam należą, także składaj podanie.

Gość gość
Nie. Radzę czytać stronę z ministerstwa. Dochody będą brane za 2014r. D tego jeśli w tym roku przekraczasz dochód- nie dostaniesz zasiłku (tak jest w każdym zasiłku). Jeśli pobierzesz a za rok znowu będziesz się starać o te 500zł, prawda wyjdzie na jaw i będziesz zwracała pieniądze za cały poprzedni rok.

Gość gość
co wy k... z tym 2015 Mamy luty 2016 rok czyli brane pod uwagę będzie rok 2014 . Myslcie trochę .

Gość gość
jak za 2014? dobrze się czujecie?

Gość gość
a jak w 2014 nie przekraczalam 800 na osobe, w 2015 przekraczalam bo mialam macierzynski, a od tego roku nie mam macierzynskiego i nie przekraczaj znowu tych 800 to jak jest?

Gość gość
jak za 2014? dobrze się czujecie? X Wysil się trochę i zajrzyj na odpowiednią stronę w internecie a nie tylko kafeteria. Rok 2014 będzie brany pod uwagę.

Gość gość
która to niby strona z takimi info?

Gość gość
Ministerstwo pracy i polityki społecznej

Gość gość
ja też mam pytanie jeżeli w 2014 roku miałam dobrą pracę (wynagrodzenie znacznie powyżej najniższej krajowej) a obecnie jestem bez pracy na zasiłku dla bezrobotnych to czy dostane 500 zł także na 1 dziecko ? 2kę dzieci wychowuję sama, mam najniższe alimenty

Gość gość
faktycznie to racja z tym 2014, ale to nie ma sensu i jest kolejnym rzadowym absurdem, bo pomoc powinna nalezec się w chwili obecnej a nie wstecz o 2 lata. Co pokazuje powyższy przykład.

Gość gość
Tak. Masz dochód utracony.

Gość gość
kurde no to jak to jest, bo my za 2014 rok przekraczamy trochę 800zł na osobę, ale za 2015 już mamy tylko 500zł na osobę, bo ja straciłam moją prace na 1/2 etatu. W tej chwili tez mamy 500zł na osobę.

Gość gość
Jak niby maja brac dochód z 2015 roku skoro jeszcze wszystko bazuje na roku podatkowym 2014 ?? ZAWSZE tak bylo wiec nie wiem dlaczego jesteście takie zdziwione.

Gość gość
Oczywiście ze rok 2t014 !!!!!!!

Gość gość
Ja w 2014 i w 2015,nie przekraczam 800zl wyliczyłam sobie , a w 2016 troche przekrocze 800...to skladac czy nie...

Gość gość
A jak to obliczają? Roczny dochód i dzielą na miesiące? Ktos wie? Jak sie ma różne wyplaty

Gość gość
Tak roczny dochód i dzielą na 12.

Gość gość
Jeśli ktoś miał przekroczone w 2014 czy 2015 , a teraz stracił pracę i się mieści to LICZY SIĘ JAKO DOCHÓD UTRACONY. Zapamiętajcie!!!

Gość gość
oni tak beda sami sciagac dane z us ale wniosek mozna bo nic nie tracisz

Gość gość
A jak mieszkam w Uk i mam dwójkę dzieci to mi się 500+ należy??

Gość gość
Jeszcze mam jedno pytanie jak mam jedno dziecko i dochód przekracza 800zl ale gdy pojawi sie drugie to juz będzie dochód mniejszy niż 800zl to należy mi sie 500 zl na pierwsze i drugie dziecko?

Gość gość
Oczywiście, że trzeba informować o wszelkich zmianach w dochodach. Przy każdym zasiłku tak jest.

Gość gość
Ale ja np co miesiąc mam inny dochód wiec skąd mam wiedzieć czy mi w tym roku przekroczy i czy mam to zgłaszać... Bo jednego miesiąca mogę zarobic 1900 ale czasem mam dochód 500 i co wtedy robic

Gość gość
ja mam taka sama sytuacje od stycznia przekraczam dochod maz duzo wiecej zarabia ale w 2014 i 2015 nie przekraczam.jestem na wychowaczym obecnie i pobieram 489 i jesli zloze teraz o to 500zl to rowniez dostane? bede dostawala 1000zl prawie? na jedno dziecko?

Gość gość
Dużo niewiadomych