Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Będzie jednak Alison :)

Polecane posty

Gość gość

Parę dni temu miałam tutaj temat, niestety jak to bywa na kafeterii - podszyw i to nie jeden się znalazł. Pisałam, że nie jestem patologią a podobają mi się imiona, które nie są polskie. Stanęło, że będzie Alison :) - Ali A synek Toby. Pozdrawiam :P

Gość gość
No i chooy to kogo obchodzi?

Gość gość
No nie, a nie mogłaś tego oznajmić w tamtym temacie. Zarejestruj nick i nie będzie podszywów. Kogo obchodzi, jak dasz na imię dziecku. Możesz dać Parówka lub Durszlak. Będzie odbierane podobnie w Polsce podobnie dziwnie jak Alison i Tobi. Co się tak rzucasz z tym, że nie jesteś patologią? Tak to musisz udowadniać na okrągło, żebyś sama w to uwierzyła? Nie czaję.

Gość gość
No i co? Czy ktoś na forum pytał jak nazwiesz swoje dziecko? Czemu się tłumaczysz??

Gość gość
A tak na marginesie, to jesteś w ciąży? Czy tak tylko fabtazjujesz?? Bo ja mając 15 lat, wszystkim mówiłam, że kiedyś będę mieć Julke i Oliwke, a mam dwóch chłopców :)

Gość gość
No dobra ,pochwalmy ją, że taka światowa i niepatologiczna. Autorko, tak zazdraszczam ci tych imion....szkoda ze sama wcześniej nie wpadłam na to żeby tak nazwać moje dziecko.Ach Tobiiiiiiiiiii

Gość gość
Tobi to ten od gumisiów? ;) A Alison to ch czy dz? :)

Gość gość
Wspaniale! Ta wiadomość odmieniła moje życie! Załóż o tym 15 temat!

Gość gość
Przegladalam tamten temat, nie wypowiadałam się, ale wychodzi, ze serio umyslowa patola nadaje takie imiona :D

Gość asdsas
Masz dom, co 'czyni' z Ciebie nie-patologię, zakładasz tematy, by znaleźć poparcie, a kompletnie nie zastanawiasz się nad najważniejszym aspektem, a mianowicie jak będzie traktowane dziecko, wyśmiewane i wyszydzane, ale Wy macie dom, tak tłumacz dziecku, zawsze jak wróci zapłakane ze szkoły..

Gość gość
Mój pies wabił się Tobi, a wołaliśmy na niego Bobik. Super ;)

Gość gość
Autorko a ty przypadkiem nie jesteś nawiedzoną fanką serialu pretty little liars ?!

Gość gość
tez mam psa tobiaszka ;)

Gość gość
Ej, ale ona nie chce Tobiaszka tylko Tobiego...no wiecie , tak po hamerykańsku Tobby.... buahahaaaaaa

Gość gość
Pamiętaj, że w Polsce większość ludzi będzie akcentować sylabę -li- Aby ci to zobrazować coś na wzór 'patison' akcent na -ti- będzie brzmiało dość męsko i twardo. W Polsce raczej mało kto zrobi z tego dźwięczną, brytyjską Alison z akcentem na -A- poważnie się zastanów

Gość gość
przyjdzie Tobi to zrobi

Gość gość
Faktycznie Tobi kojarzy się z psem:O

Gość gość
Macie dom pewnie po babci na wsi. Zresztą pewnie sami ze wsi jesteście i stąd takie gusta co do imion. Dla mnie to nie jest patologia tylko wiesniactwo. Nie mam nic do ludzi ze wsi, często na poziomie itd, ale jednak sporo takich wieśniaków.

Gość gość
Obecnie studia robi prawie każdy w Polsce. Gdybyś napisała, że wasi rodzice są po studiach, to już coś by o was świadczyło.