Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Otwieranie okien

Polecane posty

Gość gość

Ile czasu dziennie wietrzycie i, w jaki sposób-uchylnie, na oścież, przeciąg?

w ogóle nie otwieram okien zimą i latem . mam rekuperator i byłoby to trochę bez sensu :)

Gość gość
Judyta: Teraz też?

Gość gość
Serio pytam. Bo, jak wietrzę, to ludzie się dziwią lub mają pretensje...

Gość gość
Zależy jaka pogoda. Jak bardzo zimno to na oścież kilka razy dziennie. Jak plusy to gdzieś tam zawsze rozszczelnione, jak już stale powyżej 10 stopni to pouchylane. Jak upał pozamykane w dzień, w nocy na oścież.

Gość gość
Czyli ogólnie nie macie tak, że zimą okna non stop zamknięte aż zima minie? Bo mnie się ostatnio parę osób przyczepiło, że otwieram zimą. A to było otwieranie na zasadzie uchylenia rano i wieczorem na 15 minut lub otwarcia szeroko na 5 minut. W -15 to i uchylałam na krócej. A usłyszałam, że przy mrozie się nie otwiera :-/

Gość gość
u mnie tez są non stop rozszczelnione. nie ma mrozu to nie bedzie za zimno w mieszkaniu a jednak ruch powietrza jest. nie kumam ludzi którzy kiszą się miesiącami przy zamknietych oknach. przeciez takie powietrze po prostu śmierdzi ja musze sobie wywietrzyc pokoj przed snem nawet w najwiekszy mróz

Gość gość
Ja właśnie przed snem też koniecznie porządnie wietrzę. W ogóle źle się czuję w niewietrzonym. Nie lubię zaduchu. I zgadzam się, że w pewnym momencie śmierdzi.

Gość gość
Codziennie nawet jak jest mróz to wtedy oczywiście krócej.

Gość gość
Ja mam zawsze uchylone okno w pracy, nawet otwarte na oścież i zimą też zdarza się, że otwieram na oścież i zostawiam. Pracuję sama i nikomu to nie przeszkadza. W domu wietrzę rano i wieczorem.

Gość gość
Tu autorka. To wychodzi na to, że nie jestem aż taką dziwaczką, że wietrzę trzy razy dziennie zimą. Jak idę do pracy, to dwa razy dziennie.