Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elajenynak

Pozew zbiorowy rodziców jedynaków.

Polecane posty

Gość gość
masakra. Ustawa jest niezgodna z konstytucją ............

Gość gość
ja uwazam że to dobra a przede wszystkim sprawiedliwa ustawa. ale matki jedynaków są zaślepione zazdrością i żadne argumenty do nich nie trafiają.

Gość gość
Bardzo się cieszę z tej ustawy, myślę, że krytykują ci, którzy nie mają dzieci i nie mogą liczyć na 500 zł., a najbardziej krytykują politycy PO, którzy mieli swoją szansę i takiego zasiłku na dali. Myślę, że poprawi się byt wielu polskich rodzin. W wielu krajach europejskich tego typu zapomogi istnieją od dawna i wielu Polaków z nich korzysta.

Gość gość
To wy jestescie debile, co tylko potrafia myslec krotkoterminowo w skali microekonomicznej kolo tylko swojej d**y, ale tak naprawde i o nia nie dbacie, myslac w ten sposob... Rzadzacy w tej chwili mysla w skali macroekonomicznej i ktos to w koncu musi zrobic, bo inaczej zdechniecie na starosc bez opieki, bo zwyczajnie bedziecie sami bez mlodego pokolenia... Debile, nawet te matki jedynakow wciaz nie rozumieja...

Gość gość
Szpecjalistki od konstytucji;-) a dlaczego ustawa jest niezgodna z konstytucja?

Gość gość
fajnie , będzie kasa. Raz w zyciu moja rodzina coś dostanie, bo zawsze za dobrze zarabiamy :) Pis kocham was, chociaż w zyciu na was nie glosowałam :)

Gość gość
Za po roku wprowadza pierwsze zmiany . Ten program z czasem będzie dot tylko rodzin wielodzietnych czyli tak jak jest teraz dodatek od 3 dziecka .

Gość gość
Mnie tez się wydaje, że nie do końca rozumiecie sens tego programu. To nie jest socjal, zapomoga, ani nic dla biednych. Właściwie sens ma dopiero od TRZECIEGO dziecka, bo dopiero wtedy przyrost naturalny Waszej rodziny jest dodatni: a to własnie chodzi w tym programie - o przyrost a nie o pomoc w utrzymaniu już istniejących dzieci. (Od tego jest MOPS, fundusz alimentacyjny i parę innych funduszy). To tak jakby np. rodzice dzieci słabych w nauce składali pozew, że ich dzieci nie dostają stypendiów rządowych a inne tak. Albo rodzice dzieci zdrowych, że nie dostają zasiłku pielęgnacyjnego, a inne tak. To fundusz celowy.

Gość gość
No i docelowo to będzie program który będzie pomagał OD TRZECIEGO DZIECKA

Gość gość
no nareszcie będę miała na lepszą wódę

Gość gość
No i dobrze, przynajmniej jednego star**** mniej bedzie w przyszlosci...

Gość gość
W Polsce jest ponad 8 mln dzieci z programu skorzysta 3,7 mln Nikt m nie powie ,ze to jest sprawiedliwe . Za ten program zapłacą wszyscy łącznie z tymi co nie dostana żadnej kasy na dziecko .

Gość gość
"Minister podkreśliła, że projekt ustawy zawiera dwa elementy. Pierwszy dotyczy "pomocy państwa o charakterze socjalnym, który opiera się o wprowadzone kryterium dochodowe" i wypłacany będzie na pierwsze dziecko. Ubiegać się będą o nie mogły rodziny o niskich dochodach. Drugi "element wsparcia, jest adresowany bez kryterium dochodowego do każdej polskiej rodziny" z dwójką i więcej dzieci." Dla rodziców jedynaków i samotnych matek jest to nic innego jak program socjalny .

Gość gość
Nam się "przyfarciło", wiem. Program bez fundamentów, ale dostanę 500, a nie spodziewałam się, więc extra cieszy. Miałam też fart z rocznym macierzyńskim, bo zachodząc w ciążę o tym nie było mowy. Pieniądze wydam na coś "ponad", chociaż żyjemy dość skromnie (2 dzieci).

Gość gość
W Polsce jest ponad 8 mln dzieci z programu skorzysta 3,7 mln Nikt m nie powie ,ze to jest sprawiedliwe x tak samo jak jest ileś tam emerytów a podwyżkę dostanie połowa z nic. Takie jest życie. Nie ma dla wszystkich.

Gość gość
a co mnie obchodzą emerytury jak nie dożyję do 67 z takim zdrowiem jak mam.do roboty nie chodzę ,dzieci mieć nie mogę ,renty nie dostaję,leczyć się nie mam za co,i w d***e mam wasze emerytury .

Gość gość
A ja będę te pieniadze odkladac na jakas lokatę zeby moje dzieci miały potem jakiś start.dostane na troje bo dochód mamy ok 760 na osobę czyli nam nie przekracza.i poza tym to nie podoba mi sie myślenie co niektórych ze niskie zarobki i troje i więcej dzieci to patologia.i ze przepieprzą te pieniadze na Sb wódkę i fajki.sa tacy owszem ale tak naprawde pod kontrolą Mops czy innych instytucji nie będą raczej mieli szansy wydac tych świadczeń niezgodnie z przeznaczeniem

Gość gość
gadacie o tych emeryturach ,że nie będą wypłacać bo nie będą mieli z czego .no tak nam nie będą ale dla żądu zawsze będzie i to nie takie po 1000 zł. tylko po 10000.mój ojciec ma rentę 8oo zł,brakuje mu na wszystko i co ma pod mostem mieszkać?????zdrowi ludzie ,chcący pracować zawsze sobie poradzą.a co z chorymi,z ich głodowymi rentami i emetyturami??????????

Gość gość
Twoj ojciec nic nie powinnien dostac, system w ktorym zył zbankrutował. Postał mieszkanko od panstwa, dostał, ty juz nie dostaniesz musisz spłacac 30 lat, jak ci dochod pozwoli... Miał darmowe przewozy z pracy i po pracy, czy sie stoi czy sie lezy wypłata sie nalexy, niezaleznie od wynikow firmy, mogł sobie zmieniac prace jak chciał, był kolonie, kluby poszkolne itd itp. Nagrabili pod siebie ile sie da, do kogo pretensje, ze ma renty mało?

Gość gość
dokładnie a tak gadają jak to za komuny było dobrze, bo wszytsko niby dawali..... dzś mamy tego skutki.

Gość gość
Twoj ojciec nic nie powinnien dostac, system w ktorym zył zbankrutował. Postał mieszkanko od panstwa, dostał, ty juz nie dostaniesz musisz spłacac 30 lat, jak ci dochod pozwoli... Miał darmowe przewozy z pracy i po pracy, czy sie stoi czy sie lezy wypłata sie nalexy, niezaleznie od wynikow firmy, mogł sobie zmieniac prace jak chciał, był kolonie, kluby poszkolne itd itp. Nagrabili pod siebie ile sie da, do kogo pretensje, ze ma renty mało? x A czy to jest wina jej ojca czy systemu w jakim żył? Ty lpiej popatrz ile w naszym cudownym systemie jest naciągaczy i za to też płacimy. Ciezarne na l4, lewe renty.

Gość Mama jedynaka
Ja nie dostanę ale jakoś mnie nie boli ze ktoś dostanie a ja nie. Cieszę sie ze mam za co rodzine utrzymać i przekraczam próg. Bardziej mnie bolą za wysokie podatki i ZUS - krzyczą ze emerytur nie bedzie a co miesiąc trzeba im niemała kasę wpłacać. Czuje sie w tej chwili tak jakbym te pieniadze wyrzucała.

Gość gość
Zły tytuł wątku, taki rozczeniowy. Ale rację mają rodzice z jednym dzieckiem. Popieram ruch.

Gość gość
hmm ciekawe czy to by mialo jakies szanse

Gość gość ola
Zgadzam się oszukali nas jazz e dziecko miało dostać nawet dwoje dzieci w rodzinie w tym pełnoletnie i się nie należy próg zrobili taki ze dwoje pracuje i tak nie dostanie a w rządzie bez progu i będą się bogacic na nas nikt sobie nie narobi dzieci powinni zachęcać tych z jednym dzieckiem ale oczywiście wykabinowali aby nie dać zaskarżyć ta usta.we jak najszybciej żebyśmy dostali znieść próg dochodowy

Gość gość ela
Mam nadzieje ze ktoś pomoże zaskarżyć ta ustawę oszukali nas nasze dzieci nie są gorsze nieroby się śmieją splaca długi a nawet budować się będą Pis wymyślił próg niech go zniesie obiecali dla każdego dziecka bogaci dostana a my uczciwi pracujący nie dwoje dziec****erwsze pełnoletnie i na drugie też nie bo jest jako pierwsze hanba jakim prawem mam dwoje dzieci jeżeli od drugiego to się należy Pis wymyślił sobie nie rodzilam dwoje naraz dzieci Szydło wywiad się z obietnicy

Gość gość
śmieszna jesteś jak zniosą próg dochodowy to nie bedzie juz kasy na ten program połowa rodzin w PL ma tylko jedno dziecko więc policz sobie jaki byłby wtedy koszt tego?

Gość gość
nie rozumiem tych jęków rodziców rozpieszczonych jedynaków, mając jedno dziecko i tak oszczędzacie. Przy drugim te 500 zł które byście dostały poszłyby na to kolejne dziecko. A nawet musiałybyście dołożyć. Więc i tak jesteście do przodu mając jedno. Więc o co wam chodzi???? zwykłą zazdrość! że im dają a nie mi!

Gość gość
Wez sie lecz. Co chcesz zaskarzac? Ustawe? Czy obietnice wyborcze?

Gość gość kaska
Mam nadzieje ze ktoś mądry pomoże rodzicom oszukali nas podlaskie s.....y obiecali na każde to niech dają nawet dwójkę dzieci mając nie dostanie się bo drugie jest jako pierwsze miało być bez kryterium to niech jest dla swoich dają bez kryterium mnóstwo rodzin jest pokrzywdzonych a nim nikomu nie każe robić sobie dzieci nieroby dostana wszystko uczciwi nie moje dzieci nie są gorsze