Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elajenynak

Pozew zbiorowy rodziców jedynaków.

Polecane posty

Gość gość
ja nie wiem co wy sie tak czepiacie tego programu? musza byś jakieś założenia, kryteria, tutaj sa: pieniądze od drugiego dziecka i do 18 roku życia. Wczesnej nic nie było i nie narzekałyście, teraz dają , też źle. Chcecie kasę, postarajcie sie o drugie. Jedynym kryterium jakie powinno być to to że oboje rodzice powinni pracować i odprowadzać od dochodów podatki z których to jest finansowane.Dla niepracujących wiecznie mamuś palec wskazujący.

Gość gość
ty po co w kółko klepiesz te same posty na zasadzie "kopiuj-wklej"?? ktoś ci kazał mieć te 2-3 dzieci i latać z nimi między dentysta, przedszkolem, a cholera wie czym jeszcze? nikt c***istoletu do głowy nie przykładał, jak kładłaś się do łóżka w celu rozmnożenia, więc już nie biadol na temat wydatków i organizacji

Gość gość
ale powtarzam to nie program pomocy społecznej lecz zachecajacy ludzi do prokreacji dlatego rodzice jedynaków nic nie dostaną, te 500 na kolejne dziecko ma ich zachecic do tego

Gość gość
Autorko, głosowałaś na PiS? szczerze?

Gość gość
to po co mówili na każde ?kłamcy

Gość gość
Ja wole 10 pracowitych ukrainek niz 10 dzieci z patoli gdzie od malego uczone sa zyicie na zasilkach. Nie liczy sie ilosc tylko jakosc aaa pis w tej chwili stawia na ilosc. To sa pienidze wywalone w bloto!!!

Gość gość
PiS zabroni jak wygra antykoncepcji i aborcji po g****ie. He he. Dziewice zgwałcona będą rodzily.

Gość gość
Cieszcie sie jedna z druga bo z waszych podatkow beda zyly dziec***atoli a pozniej ich dzieci i dzieci itd bo teraz to juz nikt ich do pracy nie zmusi. Naprawde trzeba byc debilem zeby nie widziec ,ze ten program to bubel ktory nadaje sie tylko do wytarcia sobie....

Gość gość
i bardzo dobrze że jedynakom nic nie dają. zgadzam sie jedno dziecko mieć to żadna sztuka.

Gość gość
Ty golodupcu, jak mlodych bedzie mało jak bedziesz stara, to nie bedzie cie stac nawet na opieje od leniwego ciapaka, zeby ci chociaz raz dziennie wode do picia podał a co dopiero opieke od pracowitej ukrainki :D

Gość gość
w końcu w tym kraju powstał jakiś normalny program, wspierający i promujący normalne rodziny.

Gość gość
weźcie juz przestance pluć jadem mamuśki jedynaków zróbcie sobie drugie i też dostaniecie :) a jak nie chcecie drugiego to w czym problem??? że Kowalska dostanie a ty nie?

Gość gość
To co sie teraz dzieje, ze nasz pokolenie i nastepne nie bedzie miec emerytur i jednoczesnie nie stac nas na dzieci, to trzeba podziekowac poprzedniemu pokoleniu, to oni otrzymali tyle, ze nastepne pokolenia teraz nie moga miec nic... Dostawali za darmo albo pol darmo za komuny, komuna zbankrutowala, mieli, zgodnie z prawidłami ekonomii nie dostawac emerytur i rent, ale rzadzacy dla swietego spikoju i mozliwosci spokojnego zycia i nierozliczania komuchow, im je dali. A pokolenie naszych rodzicow za to ze te swiadczenia dostali, jakies ochłapy, ale na to sie zgodzili, pizwolili im dalej rozkradac majatek dla naszego i pozniejszych pokolen... Tak po prawdzie nasza sytuacja jest masakryczna, tylko rzad terazniejszy nie chcac wzbudzac paniki, bo jest jeszcze minimalna szansa, zeby ten trend u nas odwrocic, zeby jednak nasze pokolenie nie zdychało z głodu i braku opueki na starosc, ale tłuki co nue znaj prawideł ekonomii i realnej sytuacji w jakiej pl sie teraz zbajduje, to probuja sabotowac...

Gość gość
No, dodatkowa kasa przyda się wielu ludziom. Zwłaszcza tym którym tak w życiu wyszło że mają dużo dzieci a mało pieniędzy. Sukcesu demograficznego nie będzie, zresztą sam rząd zakłada minimalny wzrost dzietności niewystarczający na zastępowalność pokoleń. Poza tym nie ma żadnej gwarancji że dodatkowe dzieci zostaną w kraju i będą robić na emerytury rodziców. A system emerytalny w obecnym kształcie i tak upadnie i skończy się na głodowym zasiłku dla wszystkich albo i paczkach żywnościowych żeby ludzie na starość nie umierali z głodu 🖐️

Gość gość
Matkoo jaki my mamy glupi narod:( wystarczy wam rzucic ochlapy w wysokości i 500zl a lykniecie wszystko jak d*****.Niesprawieliwe traktowanie jednakow , dzieci samotnych rodzicow to dopiero poczatek Za chwile będzie dodatkowy podatek dla tych co nie maja dzieci. Później calkowity zaraz aborcji ( na 100 % to przejdzie) i co dalej?

Gość gość
Nie zgadzam sie żeby rodzice jedynakow tez dostawali pieniadze z jakiej racji?Rodzice np.dwojki dzieci maja wydatki x2!Wyobrażasz sobie np.placic za przedszkole x2 albo wyprawke do szkoły x2?

Gość gość
Niektórzy nie rozumieją o co w tym wszystkim chodzi. To jest polityka pro rodzinna, aby dzieci było więcej, by społeczeństwo się nie starzało, aby właśnie ludzie mieli więcej niż jedno dziecko, a nie że komuś tam jest ciężko i trzeba go wesprzeć 500 zł. Pomijam już kwestię, że rodziny z jedynakami raczej ciężko nie mają oczko.gif Mówięć łopatologicznie chodzi o to, aby w rodzinach było więcej niż jedno dziecko, a najlepiej troje. O TO CHODZI, a nie, że Wam jest ciężko itd. Pozdrawiam.

Gość elajedynak
nie glosowałam na nikogo

Gość gość
ja uważam że rodzice jedynaków to PATOLOGIA i do tego jeżeli rodzice nie są w stanie nawet tego jednego dzieciaka utrzymać tylko po 500 zapomogi łapę wyciągają to już po prostu patologiczna kpina, pewnie nawet te 77 złoty rodzinnego bierzecie i cieszycie się jak dzieci.

Gość gość
jakby dali też na jedno dziecko, to musieliby jeszcze dać rodzicom dójki, trójki, piątki, itp. dodatkowo także na PIERWSZE dziecko. więc każdy, kto już jest uprawniony, musiałby dostać 500 zł dodatkowo + po 500 zł na każdego jedynaka. biorąc pod uwagę, że PIS już jest w czarnej d***e z budżetem, to rodzice jedynaków o pieniążkach mogą sobie jedynie pomarzyć oczko.gif swoją drogą ciekawe jest to, że rodzice dwójki dzieci się tak nie rzucają, że oni chcą po 1000 zł, a rodzice jedynaków oczy by wydrapali, bo "inni coś dostaną, a my nie...

Gość gość
nieważne co uważanie . MÓWILI NA KAŻDE DZIECKO !!!!!!!!!!!!!!! nie wywiązali się z obietnicy . TO PO CO MOWILI na początku na każde dziecko skoro projekt pro rodzinny ? KŁAMALI

Gość Jestem matką jedynaka
nieważne co uważanie . MÓWILI NA KAŻDE DZIECKO !!!!!!!!!!!!!!! nie wywiązali się z obietnicy . TO PO CO MOWILI na początku na każde dziecko skoro projekt pro rodzinny ? KŁAMALI x Wklej jakiegoś linka do takiej wypowiedzi, bo śledziłam całą kampanię i od początku w*********m się że ja moje dziecko znowu nic nie dostanie.

Gość gość
weź przestan juz z tym mówili, mówili.... nawet jak raz chlapnęli to potem już w czasie kampanii wyborczej zmienili że na kazde drugie.... więc jeszcze mogłaś zmienić sój głos. Ale ty sie uczepiłaś jednego. A nawet jakby mówili bo mogą przeciez zmienić zdanie! mało to PO naobiecywała i nie dała?

Gość gość
Jak kretynko nie głosowaas na nikogo to morda w kubeła nie szczekaj... Miaas swoja szanse odezwania sie, ale ja olałas wiec teraz przyjmij wybor tych co wybrali za ciebie. Nie wiesz na czym polega demokracja? Normalnie bydło, a nie cywilizowani ludzie... Najpierw nie głosujesz a potem o cos sie rzucasz, ze jest nie tak jak chcesz...

Gość elajedynak
dziewczyno ja pisze spokojnie a ty zero klasy .... żal nie ważne że nie glosowałam. Czy Pis mówił ze to 500zł bedzie na ich elektorat , ludzi na nich glosujących ? Nie mówili, wiec należy mi sie 500 zł bo w kampani mowili na kazde dziecko.

Gość gość
to że mówili jeszcze o niczym świadczy.

Gość Jestem matką jedynaka
cały czas mowili na KAZDE DZIECKO TU TYLKO JEDEN Z LINKÓW .... https://www.youtube.com/watch?v=bUnbmnG3syM x Ty mi nie wklejaj fragmentów tylko daj linka do pełnej wypowiedzi. Bo Po 500 zł na każde dziecko zawsze było począwszy od drugiego a w rodzinach najbiedniejszych itd. Tak właśnie cały czas mówili.

Gość elajedynak
a co ty jakaś dziwna jesteś . To sobie poszukaj, nie interesuje mnie ze ty nie slyszalaś . INNI SŁYSZELI . Poszukaj sobie mamy , w dobie internetu to nie problem . Jakbyś się interesowała sprawą OD POCZATKU to byś wiedziała.

Gość gość
Jak panstwo ma nas do czegos nie przymuszac... Przeciez ludzie to krotkowzroczne bydło...