Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LISTOPADÓWKI 2016

Polecane posty

Gość gość
Naucz sie pisac po polsku i uzywaj znakow interp. Bo czytac sie nie da tego belkotu :/

Gość Dana84
A ja wćzoraj dzwonilam do swojego ginekologa i dopiero wizyta w 8 tyg ciazy tyle ma pacjentek,ale moja ciekawosc jest silniejsza pojde za tydz potwierdzic,jak wasze objawy ?ja zygam jak kot i ciagle mdli w przerwszej ciąźy ani razu nie wymiotowalam

Gość gość
Cześć dziewczyny niedawno się dowiedziałam ze będę mamą 3 dzidzi mam 2 synów. Obecnie czuje się dobrze zero objawów ciąży poza sennością. Termin z moich wyliczeń mam na 4 listopad ale 7 marca ie do lekarza to się dowiem.

Gość gość
3 planowane czy wpadka?

Gość gość
2 planowane teraz wpadka :)

Hej dziewczyny ;) też zaczynamy starania o rodzeństwo dla synka. do mojego testowania jeszcze 2 tygodnie ..

Gość gośćpati
planowany termin porodu 2,3 listopad :D

Gość gośćmoni
coraz nas więcej kiedy macie do lekarza ja to zaszalałam i dość wcześnie idę bo coś bardzo kuje mnie prawy jajnik i zaczynam się martwic

Gość Dana84
A mnie tez prawy jajnik dzis kłuje ale to moim zdaniem normalne

Gość gość
Witam, bardzo proszę o radę, jestem w piątym tyg ciąży (przed wizytą u gina) i biorę kwas foliowy 5 mg (przed ciążą też brałam ale bardzo nieregularnie) a teraz gdzieś wyczytałam że powinno się przyjmować dawkę 0,4 mg i trochę się stresuję czy dobrze, że biorę taką dużą dawkę i czy nie powinnam przejść na tą mniejszą?

Gość Dana84
To kup sobie jakis zestaw witamin tam jdst odpowiednia dawka kwasu foliowego,ja biore witaminy vitaminer prenatal

Oliwka1986 ja rowniez szalalam w walentynki hehe spodziewana @ miala byc 29 lutego ale na szczescie nie przyszla, zrobilam 3 testy i wszytskie 3 pozytywne :) w sobote robie Bete. Robilas juz test? :D

Gość Dana84
Dagi 89 to termin masz na 8 listopada???

Wyliczajac na internetowym kalendarzyku tak mi wyszlo, jeden pokazal 5 listopada a drugi 8 listopada :)

Gość Dana84
Ty masz cykle 28 dni?bo ja okres mialam ostatni 1 luty a kolejny 29 luty i sie mie pojawil i wlasmie na 8 listopad porod chodz na innym kalendarzu internetowym 6 listopada,ale mi sie w glowie kreci

Dana84 ostatnia @ mialam 30 stycznia a cykle mam 30 dniowe, dni plodne wypadly mi teraz od 11 do 15 lutego. 25 lutego robilam pierwszy test wyszla bardzo slabadruga kreska, 2 dni pozniej juz tuc bardziej widoczna a w dni spodziewanej @ wyszla juz ladna druga kreska :) gratuluje, mnie jak na razie nic nie boli tylko kuje caly czas w brzuchu i jajnik prawy

Gość Dana84
A kiedy do ginekologa wybierasz? Ja muszę. Czekać do 22 marca. Ale na. Betę się wybiorę w poniedziałek. A mnie tez kluje to chyba dobrze rośnie a i ciągnie

Ja mieszkam w UK wiec dla nich ciaza zaczyna dopiero sie ok 10 - 12 tyg ;/ zrobie najpierw Bete a 17 mam usg watroby wiec przy okazji poprosze zeby pani doktor zjechala troche nizej i zobaczyla co tam się dzieje :D potrm zadzwonie do mojego gp i od razu sie juz umowie na jakas wizyte.

Gość Dana84
No tak tam sa inne zasady...

hej dziewczyny dołączam do tegorocznych listopadóweczek :) wg om termin liczony kalkulatorem w internecie na 8 listopada, to moja druga ciąza bardzo wyczekiwana, test zrobilam w srode w 31dc i wyszla blada druga kreska w tym samym dniu potwierdzona beta 61 :)

Mysle ze bedzie nas myszek charcujacych w walentynki wiecej :D hehe gratulacje Naatka21 :)

Gość Dana 84
Gratulacje natka!mamy ten sam termin

Ja dzisiaj ide na usg bo na Bete musze czekac az do srody a nie moge, pracuje fizycznie i musze powiedziec w pracy.

ja w ogóle mam mały problem który nie wiem jak rozwiazac, mianowicie od listopada jestem na l4 od psychiatry ze wzgledu na atmosfere w pracy i mobing, przez to mialam zaburzenia miesiaczkowania i nie wiem co teraz skoro nie mozna przekroczyc iles tam dni, jak myslicie? do 10.03 mam zwolnienie, a pozniej dwa tygodnie najpozniej musze miec kolejne, myslicie, ze ginekolog mi juz wypisze? nie chce do tamtego lekarza jezdzic bo bez rejestracji z powodu braku miejsc i ten stres albo zdazy mnie przyjac albo nie, Dagi zdaj relacje po usg :)

Natka mysle ze jak przedstawisz mu sytyacje jaka jest w pracy to spokojnie Ci wypisze a jak nie to idz prywatnie to na pewno dostaniesz zwolnienie :) Szkoda zebys sie meczyla i denerowala. Dam znac napisze co mi powiedziala ;)

Gość Dana84
Lekarz napewno da ci zwolniemir powiefz jal sprawa stoji Napisz jal tam po usg

Juz po, lekarz widzial pęcherzyka wielkosci zabka hehe ale jest kazala zrobic mi test ciazowy ktorympokazuje tygodnie jeden jutro i nastepny za tydzien to bede widziala tez zmiany. Dostalam od razu zalecenie o zmienienie dzialu w pracy na lzejszy :)

Gość Dana84
o to super :)

No to supcio! Tam chyba inaczej jak w PL nie? Ja pójde chyba w poniedzialek, do tego jestem przeziebiona, trzymajcie kciuki za moje ziarenko :D