Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sposób na antyplagiat

Polecane posty

Gość gość

witam, proszę o poradę. Jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej. Moje pytanie brzmi: Czy zamieniając czasowniki na imiesłowy można oszukać antyplagiat? Np. Zdanie oryginalne: "Ala posiada kota" "moje" zdanie w pracy: "Ala posiadająca kota" Wolałabym uniknąć poprawiania pracy po wrzuceniu do antyplagiatu -.-

Gość gość
przez chwilę miałam ci ochotę powiedzieće, że dobrze kombinujesz żebyś się nacięła...ale to bez znaczenia skoro nie potrafisz samodzielnie napisać pracy magisterskiej

Gość gość
raczej nie chodzi mi o zerżnieciu 90% jakiejs ksiazki, czy czyjejś pracy, po 2 magisterka to nie doktorat i jakbys jeszcze nie zauwazyla to ci wytlumacze na czym realnie polega pisanie pracy lic/inż/mgr . Otóż na powielaniu czyichś wypocin :P widać nie pisałas jeszcze żadnej pracy dyplomowej. ale hejt musi byc :)

Gość gość
pisałam i wiesz co? Nawet nie przejmowałam się plagiatem bo nie mam w zwyczaju przepisywać całych paragrafów. Opisując badania innych tak, żeby to się zmieściło i miało sens musiałam to używać własnych słów i własnych opisów żeby wyjaśnić dlaczego w ogóle cytuje panów i panie X, Y, Z.

Jeśli będziesz pisać pracę samodzielnie, własnymi słowami, będziesz prawidłowo oznaczać cytaty, to nie masz się czego bać. A jeśli nie, no to cóż, mam nadzieję, że antyplagiat to wychwyci.

Gość gość
Dobra, dobra ja mam za sobą napisane 2 prace i doskonale wiem,że polega to na napisaniu innymi słowami czegoś co zotsalo napisane już milion razy. Ale ja studiowała fin, może na biotechnologii praca bardziej na wprowadzeniu badań ale wtedy nie trzeba się rozpisywać na 100 stron.

Gość Martka45
Nie może być 5 słów tak samo pod rząd. Jeśli zmieniasz formę słów nie powinno ci pokazać zbieżności z pracą cytowaną, ale i tak najlepiej szukać jak najwięcej synonimów, zmieniać szyk zdań. Tak jak mówisz - pisanie magisterki to w dużej mierze dyskusja z innymi pracami i odnoszenie się do źródeł, tak więc nie da się uniknąć podobieństwa do innych tekstów, nie przejmuj się niemądrymi komentarzami. Powodzenia w pisaniu magisterki i na obronie :)

Gość gość
Mam 7 książek na podobny temat różnych autorów.. po przeczytaniu rozdziałów, które dotyczą mojego pierwszego rozdziału oraz ich wnikliwym porównaniu, załamałam się i uznałam, że nie ma najmniejszego sensu się jakoś bardziej starać, bo każdy z tych autorów powielał wcześniejszego -.- uznałam, że skorzystam z nanjowszej publikacji, z racji tego, że jej autor powielił wszystkich wcześniejszych, a więc drogą dedukcji - nie opłaca się czytać tych starszych :] A się tak podniecacie jak stare babki przed ołtarzem, które wracajac codziennie z koscioła Boga mają głeboko w dooopie. Wszyscy dobrze wiemy jak wyglada pisanie prac dyplomowych tylko sie zastanawiam, jakim cudem plagiat ma nie wychwycic skoro tak czy tak, ktoś już pisał na ten temat. A po przeczytaniu wszystkich tych ksiazek, już nawet nie mam pomysłu jak ubrać to w słowa skoro juz przeczytałam 7 róznych opcji jak moznabyloby opisac ten sam temat

Gość gość
nooo w koncu ktos normalny xD ja wlasnie finanse i rachunkowosc. Dzieki!

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Ja mam tzw. Lekkie pióro i po przeczytaniu czegoś bez problemu potrafiłam opisać to własnymi słowami ale wiem że znajomi pisali pracę z pomocą słownika synonimów, zmianą szyku zdań itp. Nie wiem na jakiej zasadzie działa antyplagiat ale jeśli im się udało to chyba możesz tak pisać :)

Gość gość
dzieki ! najbardziej mi pomogla informacja ze chodzi o 5 slow pod rzad. od poczatku myslalam ze chodzi o 3 slowa i sie strasznie okropnie meczylam -.- ale 5 to juz lepiej. duzo lepiej :D dzieki

Gość mirela93
Ale takie coś jak wy piszecie przechodzi tylko w plagiat.pl :/

Gość gość
A jaki system jest na uczelniach?

Gość gość
niestety nie można nic z tym zrobić, ale spoko dasz radę sama- wystaczy korzystać ze słownika synonimów

Nie polecam takiej metody. Zwykła kontrola Wordem tego nie wykaże, ąle juz jakiś profesjonalny program antyplagiatowy typu Genuino na pewno, bo on analizuje znaczenia wyrazów a nie forme gramatyczną.

Gość anty_plagiat
Chciałbym wam zaprezentować działanie programu anty plagiat Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych. Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe. Wyszukane zdania które są plagiatem program podkreśla na czerwono i podaje linka gdzie znaleziono plagiat oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów. Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego youtube com/watch?v=TWxQZrZMU2U więcej o programie oraz pełną wersje można zakupić na stronie antyplagiat net albo krócej jak np.Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić plagiat tekstu polecam stronę antyplagiat net Chciałbym wam zaprezentować działanie programu anty plagiat Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych. Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe. Wyszukane zdania które są plagiatem program podkreśla na czerwono i podaje linka gdzie znaleziono plagiat oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów. Zapraszam do obejrzenia filmiku instruktażowego youtube com/watch?v=TWxQZrZMU2U więcej o programie oraz pełną wersje można zakupić na stronie antyplagiat net albo krócej jak np.Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić plagiat tekstu polecam stronę antyplagiat net

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

zanim wgrałam prace do sprawdzenia też najpierw przepuściłam ją przez Genuino. Zaznaczył mi kilka rzeczy, poprawiłam je i dzięki temu potem się już nie stresowałam :)

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość

Gość gość

Gość Sypek
Polecam antyplagiat: www.antyplagiat.net.pl Uzywalem go na studiach wraz z dziewczyna i to byl najlepszy ktory stosowalem