Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roczne dziecko nic nie pije

Polecane posty

Gość gość

Moj roczniak nie chce nic pic oprucz 500ml mleka dziennie(2x250) nie wiem jak go naklonic by wypijal wode, sok lub co kolwiek...

Gość gość
gościu, mam ten sam problem, próbowałam herbatek, wody samej, z miodem, soczki, kompoty i nic. peediatra zasugerowała kisiel, jakoś nam idzie, ale wczoraj dałam jej bardzo soczyste mandarynki bez skórki, zjadła połowę, drugą połowę wycisnęlam, żeby zabaczyć mniej więcej ile jest soku i było ok 20 ml, więc to już coś. Moja też wypija dwie butle melka, albo jedną, bo czasem zamieniam z kaszką. Wodę masz też w innych posiłkach, więc nie martw się bardzo. Ja dolewam wodę do obiadków. Zrobiłam jej badania i wyniki idelane, więc uspokoiło mnie to. Moze spróbuj z tymi soczystymi owocami. Moja jutro kończy roczek, więc już można.

Gość gość
jeszcze udaje mi się nieraz jej wcisnąć ok 30 ml herbatki Hipp rozrobionej z wodą. Spróbuj podać łyżeczką, łyżeczką trochę pije, ale tak jak pisałam 20-30 ml max, choć dobre i to.

Gość gość
Ja tez mam taki problem, cora 14miesiecy ma i nic...w ogole nie chce nic pic nawet w zwyklej butli, tylko ja gryzie jak nie ma tam mleka...tez nie wiem co robic :(

dziecko powinno pić przede wszystkim wodę a jeśli nie chce to ugotuj jej delikatny kompot i przypraw go cynamonem napewno wypije zobaczysz :)