Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Manuka ekstra na łuszczycę

Polecane posty

Gość gość

Zna ktoś ten produkt? Moja przyjaciółka ma bardzo zaawansowaną łuszczycę, już nie wychodzi z domu:( Wszystkie oszczędności wydała na leki, a choroba postęuje. Czy zna ktoś tę maść, czy to lek czy wyłudzanie pieniędzy?

Gość gość
Coś mi się wydaje, że to wyłudzanie pieniędzy. Ale bardzo współczuję Twojej przyjaciółce bo miałam w rodzinie osobę, która chorowała na łuszczycę wiele lat. Piszę, że chorowała, bo od wielu lat nie ma śladu po łuszczycy. Podobno smarowała się oliwką dla dzieci i to od tego łuszczyca zniknęła. Było to wiele lat temu. Ale do dzisiaj nie ma łuszczycy. Wiem, że trudno w to uwierzyć ale to prawda. Lekarze twierdzą, że ta choroba jest nieuleczalna. Ja myślę, że jest wiele odmian tej choroby. Moja ciotka miała szczęście, że w końcu łuszczyca zniknęła. Ale pamiętam jak była młodą kobietą i wiele, wiele lat cierpiała z powodu tej choroby.

Gość gość
Dzięki za słowa otuchy, przekażę tę informację. Na leki wydała oszczędności życia, niektóre maści po kilkaset złotych, a na ciele same rany... Jeszcze raz dziękuję:)

Gość dfge433
oliwka salicylowa+olejek bambino

Gość gość
ja dałam się nabrać hehe Manuka sobie, a łuszczyca sobie:D

Gość gość
Muszę Ci jeszcze napisać, że z tą oliwką dla dzieci to był przypadek, a jaki szczęśliwy. Moja Mama doradziła ciotce żeby smarowała się oliwką to jej przyniesie ulgę, natłuści skórę. Wtedy to była oliwka pod nazwą Jacek i Agatka. Była chyba jeszcze jedna ale nie mogę przypomnieć sobie nazwy. Myślę, że skład oliwek dla dzieci jest bardzo podobny. Nie zaszkodzi spróbować. Ulgę na pewno przyniesie. Znam jeszcze jeden przypadek. Kobieta,która mieszkała po przeciwnej stronie ulicy też chorowała na łuszczycę a potem jej nie miała. Ale w tym przypadku nie wiem co jej pomogło. To było też bardzo dawno temu. Życzę Twojej przyjaciółce, żeby też jakimś "cudem" pozbyła się tej strasznej choroby. Serdecznie pozdrawiam.

gość 2016.02.17 . Rozwiązaniem na chorobę Twojej koleżanki jest krem z linii Professional od Beta-Skin. Z powodzeniem stosowany jest przez osoby chore na łuszczycę. Preparat nawilża nawet najgłębsze warstwy skóry. Więcej na jego temat możesz przeczytać tutaj: https://sklep.betaskin.pl/pl/p/Beta-Skin-Natural-Active-Cream-150-ml/102 Przy zaawansowanej łuszczycy warto stosować krem bardzo często do momentu nasycenia się skóry, potem wystarczy profilaktycznie dwa razy dziennie.