Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Groźby karalne

Polecane posty

Gość gość

Witajcie.Cała sytuacja reprezentuje się nastepująco:miesiąc temu weszłam w kłótnie z pewną dziewczyną,przez dwa tygodnie wysyłała mi na Facebooku wiadomości typu 'K*rwo jeszcze mnie popamietasz,będę czekać na Ciebie pod szkołą' po tej wiadomości wystraszyłam się i nie chodziłam do szkoły,koleżanka z klasy tylko dawała mi znać że przychodzi dzień w dzień pod szkołę z około 20-osobami.Po 2 tygodniach nie chodzenia do szkoły zaczęły mi się ferie,a więc myślałam,że przez ten czas wszystko ucichnie,jednakże jest jeszcze gorzej...Każdego dnia w 20 osób czekają na mnie pod szkołą,od miesiąca już siedzę w domu.Sytuacja trafiła do szkoły i na policję,stąd nasuwają się moje pytania: -Czy jeżeli policja będzie chciała,żebym zostawiła im telefon,to mają prawo też czytać wiadomości z osobami,które nie mają nic wspólnego z tą sprawą? -Słyszałam,że jeżeli po zastraszaniu ktoś targnie się na swoje zdrowie/życie kara dla prześladującego będzie znacznie większa.Jeżeli się przez tą sprawę cięłam i mam widoczne blizny,oraz wpadłam w Stany lękowe i depresję,to czy to zalicza się do naliczenia większej kary? -Czy na policji nie zbagatelizują tej sprawy,bo jest 'błacha'? -Jaka kara im grozi? Wszystkie dziewczyny włącznie ze mną mają po 15 lat. Liczę na szybką odpowiedź.

Gość gość
polecam zmiane szkoły, najlepiej i miasta, chyba że stać cię na całodobową obstawe. Ale 15 latki robią teraz takie durnoty że nic mnie nie zadziwi.