Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lęk przed szpitalem

Polecane posty

Gość gość

Witam, za tydzień mam termin porodu. Strasznie boję się pobytu w szpitalu. Chodzi o to, że nie będzie przy mnie najbliższych osób. Nie jestem osobą nie zaradna ale chodzi o wsparcie psychiczne. Lepiej bym się czuła gdyby ktoś przy mnie był a tak to jestem zdana sama na siebie.

Gość gość
Ale boisz się konkretnie porodu czy w ogóle pobytu w szpitalu?

Gość gość
Samego pobytu w szpitalu.

Gość gość
Przecież w szpitalu są ludzie którzy ci pomogą a rodzina cię może odwiedzać. Zresztą to tylko 2-3 dni i do domu. Nie nakręcaj się bez potrzeby. Masz jakieś doświadczenia ze szpitalami że tak się boisz?

Gość gość
No właśnie mam. Szpitale są mi dobrze znane ponieważ miałam dwie operacje jak miałam ok 14lat i po prostu nie mogłam tam wytrzymać. Ja ogólnie nie lubię nowych miejsc. Wolę przebywać gdzieś gdzie czuje się swobodnie. Boję się też tego, że nie nie będę umiała sobie poradzić z dzieckiem w szpitalu... Staram się sobie wmawiać ze dasz radę to tylko dwa dni. Ale mimo wszystko strach mnie nie opuszcza...

Gość gość
A czemu masz sobie nie poradzić z dzieckiem w szpitalu? Co do poprzednich pobytów to nie wiem ile masz lat ale trochę czasu już minęło a w szpitalach wiele się w ostatich latach zmieniło na lepsze. :) Nos do góry.