Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jet tutaj może na forum jakiś znudzony specjalista od podatków droradca

Polecane posty

Gość gość

który czyta to forum w dowolnym celu. I miał by ochotę mi po/doradzać w kwestii jak się zabrać za otwieranie firmy. Najchętniej bym jej nie rejestrowała zanim nie zacznie generować jakichkolwiek zysków. Po cholerę rejestrować firmę która ma ich nie przynosić. Ale z drugiej strony jak mam współpracować z innymi firmami skoro sama nie jestem firmą -nikt nie zechce robić ze mną interesów zapewne Ni hoooja nie wiem jak to ugryźć Zaczynając od zera wypadałoby najpierw działać bez rejestracji a zarejestrować się dopiero po otrzymaniu pierwszych zysków na konto-no właśnie jakie konto?

Gość gość
Ale tak sobie myślę że pojadę do najlepszego księgowego w tym mieście i zrobię tak: Zarejestruję firmę, przez 3 miesiące jeżeli nie zacznę generować satysfakcjonujących dochodów to ją po prostu zlikwiduję w sensie że anuluję jej istnienie. Przypomniało mi się że przecież takie rzeczy robiło się już w przeszłości. Ale i tak te 3 miechy to krótko Cholera chyba zacznę bez rejestracji inaczej nie rozhulam tego gówienka.

Gość gość
Jak mówią w tym kraju nic nie jest legalne w związku z czym nie pytam czy można, tylko ile wynosi ewentualna kara za takie praktyki?

Gość gość
Być może będzie mi sie kalkulowało kręcić biznes i płacić kary niż kręcić go i płacić zusy krusy podatki i inne datki

Gość gość
Po kiego grzyba ja was o to pytam??? Przecież skąd wy możecie to wiedzieć:D:D :D :D leże i mam bekę Pomyliłam foraaaaaaa :D :D ha ha ha ha ha ha ha ha:D oooooooooo :DDDDDD