Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

same sobie szkodzicie wpychajac dziecku cycek non stop

Polecane posty

Gość gość
Wrzuccie w neta słowa" czy mozna przekamic dziecko piersią. Wyrzuci wam setki wypowiedzi ekspertow - ze NIE i dlaczego Nie bede przytaczec, bo mi kafe odrzuca, jako spam. Pierwszy z brzegu ( wywiad z doradcą laktacyjnym) Mlekiem mamy nie można przekarmić dziecka. Noworodek uleje nadmierną jego ilość. Jeśli starszy bobas będzie pulchniutki, nie należy się przejmować. Przede wszystkim nie można ograniczać jego karmienia – niech je ile chce. Organizm spali nadmierną tkankę tłuszczową gdy malec zacznie raczkować. Przez to, że mleko mamy jest lekkostrawne, dziecko szybciej je trawi i częściej chce jeść niż przy karmieniu mlekiem w modyfikowanym.

Gość gość
Wiecie co? Ja sie nie dziwie ze was mężowie zdradzają. Po 4 latach spania oddzielnie, zero czułości, nawet dotknąć się nie dacie bo mleko waszych rozciągniętych przez 4 lata wymion wypłynie. Masakra. Jak tyle lat macie mężów w d***e, nie poświęcacie im czasu, nie wychodzicie z nimi bez dziecka nigdzie (bo przeciez jak babcia zostanie pare godzin z dzieckiem to cycka nie będzie mogło ssać a jeszcze babcia mogłaby dać mm a od tego dziecko umrze przecież). Żal mi was. 4 letnie dziecko wiszące na cycku. Satyra po prostu. Wynaturzone jesteście. Bleee.

Gość gość
Nir obrzydza mnie niemowlak ssacy piers, obrzydza mnie dwu trzy latek przyssany do cyca jak pijawa, fu.

Gość gość
Dziwne mi pediatra kazała karmić piersią co 2,5-3 h a nie na zadanie( wyjątkiem upaly) odkąd dziecko osiągnęlo 5kg nie kazala karmić w nocy i udalo mi sie to jak mala miała 3 miesiące. I to dzieki temu ze karmiłam schematycznie a nie jak dziecko tylko kwiknie to leciałam z cyckiem. Mala na rok wazyla 11kg i miała 86cm. Normalna nie pulchna. Koleżanki które karmily piersią cala dobę maja dzieci tak grube ze miały problemy z raczkowaniem czy chodzeniem. Mowie prawdę . Poprostu te dzieciaki byly tak ze 2 msc spóźnione. Oczywiście to im krzywdy nie zrobilo nadrobiły. Ale uważam ze lepszy jest roczniak który ma 5-6 posilkow z czego 2 to mm a reszta to obiad deser owoce warzywa itp niz roczniak który każdy posiłek zapija mlekiem z cycka, czyli je podwójnie a faldy ma jak male sumo( takie okazy widywalam). Więcej dzieci ma anemie na mleku matki niz na mm. Ktos tu bzdury opowiada ze odwrotnie.

Gość gość
A kto powiedział że tylko do karmienia ? Szkoda że kobiety nie umieją dla dziecka poświęcić pół roku i pokarmic. Co to jest pół roku czy rok w stosunku do całego życia ?

Gość gość
A gdzie tu jest napisane że ktoś karmi piersią 4 latka? Autorka ma pretensje o karmienie piersią dziecka 2 miesięcznego - to jest nie normalne.

Gość gość
2,5 miesięcznie dziecko tez nie powinno jest co 40 minut. To juz nie noworodek. Niemowlęta powinny jeść co 2,5-3 h. To powoduje nawyk prawidłowego żywienia w przyszlosci. Wszystkie nawyki żywieniowe kształtują sie w pierwszych 2 latach życia. Szkoda ze świadomość karmiących piersią jest tak mala. I tak dziecko na piersi potrzebuje częstszych sprawdzeń w kierunku anemi ponieważ mleko modyfikowane zawiera żelazo. Mleko matki często nie pokrywa zapotrzebowania.

Gość gość
To racja polowa koleżanek z dziecmi na cycku ma problem bo maja anemie. Na mm żadna. No ale żelazo można podawać. Odzielnie.

Gość gość
Autorce chyba nie chodzi o kp tylko o to ze dziecku jest wpychana pierś za każdym razem jak "zapłacze", do mnie to tez jest głupota bo uczy sie dziecka ze pierś to smoczek. KP to karmienie na żądanie ale z głową!!! Moze się dziecku chciał jeść co 2-3h no na poczatku co poltorej nawet ale na pewno nie co 30 minut.

Gość gość
Tak macie racje mleko matki to syf. Zdrowsze jest mm, a natura działa wbrew zdrowiu dziecka. Naprawdę nie wiem jak ludzkość przetrwała do czasu wynalezienia mm.

Gość gość
Czy wy naprawdę niczego nie czytacie/sluchacie oprocz sasiadek, szwagierek i paniuś z kafe? Czy to taki wysiłek poszperac w internecie na stronach fachowcow , zanim zacznie sie głosić niesprawdzone mądrości? W dodatku kazda po szkole powinna znac choc jeden język z grubsza, wiec mozna tez korzystać z obcych zrodeł - ale FACHOWYCH! - a tam wszytkie autorytety powiedza,ze kp jest najzdrowsze, nie mozna nim przekarmic itp itd , znajdziesz, co mowia statystyki, badania i wytłumaczenie, dlaczego tak jest. Nawet nie ruszając tyłka od kompa mozna sie o tym dowiedzieć - odrobina ciekawosci świata wystarczy.

Gość gość
daj spokoj autorko tej matce. sama karmilas mm to nie wiesz jak to jest na kp. dziecko jest male i potrzebuje kontaktu z mama, ssania itd dla tego caly czas jest na piersi. fakt dziecko duzo wazy ale jest na piersi, krzywdy sobie nie zrobi. a jak masz taki wielki problem z tym wszystkim to powiedz jej to prosto w oczy a jak sie boisz,wstydzisz itp to podeslij jej linka do tego tematu.

Gość gość
do gość dziś moje dziecko bylo(dalej jest) na kp na zadanie, jadlo co ok 1-1,5h w dzien w nocy co ok3. mniej wiecej ok 11-12 razy na dobe do 1roku zycia i nie bylo grube 9kg na roczek, 11m i juz chodzilo same, 6,5 miesiaca siadalo same z podlogi, 7m raczkowalo i stawalo przy meblach, to dziwne kp nie opóźniło mojego dziecka w niczym.

Gość gość
12:52 karmienie z glowa? Moja mamusia miala taka sama glowe Co ty ze nie dawala za kazdym razem mi piersi jak zaplakalam i w 2tyg mojego zycia trafilam z ciezkim odwodnieniem panno mondralinska a ze zyly na rece mi nie znalezli widocznej to w zyle na glowce dostalam. Ja mojej corce dawalam za kazdym razem jak plakala i przstawala plakac a jak piersi nie chcialaby to by plakala pod piersia.

Gość gość
Co do karmienia piersią to należy dziecko co 2 godziny karmić noworodka a czasem nawet co 1,5 godziny więc tu jedynie sie zgodze że tu powinien być jakiś plan. xxx Nie. Noworodka piersią karmi się na życzenie. Małe niemowlę różnie. Mój miał taki krótki okres, że był głodny co godzinę, albo i częściej. Najważniejsze, to nauczyć się, kiedy dziecko rzeczywiście płacze z głodu. Często maluch marudzi z innego powodu, a mamy na wszystko dają pierś. To jest niedopuszczalne.

Gość gość
http://natemat.pl/129743,papiez-franciszek-do-matek-w-kaplicy-sykstynskiej-smialo-karmcie-piersia-swoje-pociechy

Gość gość
bo te kr/rwy wolą possać coś innego dlatego brzydzi ich karmienie piersią!. Dziecko nawet przy ząbkowaniu uspokaja sie przy piersi, ale najlepiej to zatkać paszcze smokiem, włożyć czopek i mieć z bani. Po co wy w ogóle jesteście matkami? Człowiek jest nie po to ssakiem żeby jakieś gó/wna jadł! Ja na pewno będę karmić do 2 roku życia co najmniej! Na szczęście mam normalnergo męża, który nie brzydzi się dotknąć moich piersi, nawet wypełnionych mlekiem, szkoda mi waszych gachów że ich wasze cyce obrzydzają.

Gość gość
Dzieci karmi się piersią na żądanie!!!!! To jest 2,5 mies niemowlak, czasem moja córka w tym wieku pół dnia mi przeleżała przy piersi i jakoś spaślakiem nie jest!!!

Gość gość
"dziecko po jej mleku ma kolkę, dzieci na mm nie maja kolki." Takiej pierdoły dawno nie słyszałam. Wiesz w ogóle jaki jest mniej więcej mechanizm powstawania kolki? To jak nie wiesz, to nie pisz głupot. Zarówno dzieci karmione piersią, jak i pasione mieszanką mogą mieć kolki, bo one nie zależą od tego, co zjadło dziecko, ani co zjadła matka karmiąca.

Gość gość
Autorka karmila piersią. Jest na pierwszej stronie.

Gość gość
13:29alez jestes ordynarna i taka oblesna... Chcialabym zobaczyc twe "delikatne"lico... Tlusty babol siedzacy w chalupie,pewnie ksiazke ostatnio przeczytalas jakas dekade temu,co? I to jest jedna z przedstawicielek dlugiego kp. Karm trzymam kciuki do drugiego ba i trzeciego ba nawet piatego r.z. Nikt ci kocmoluchu nie broni. Generalnie przez takie jak ty tak krytykuje sie kp-nawiedzone do tego ordynarno-oblesne. rzyg

Gość gość
gość dziś I tak dziecko na piersi potrzebuje częstszych sprawdzeń w kierunku anemi ponieważ mleko modyfikowane zawiera żelazo. Mleko matki często nie pokrywa zapotrzebowania. xxx gość dziś To racja polowa koleżanek z dziecmi na cycku ma problem bo maja anemie. Na mm żadna. No ale żelazo można podawać. Odzielnie. xxx Dlatego właśnie rozszerza się dietę o warzywa, które są źródłem żelaza i wit. C i podaje na deser owoce, w których jest też wit. C ułatwiająca przyswajanie żelaza. Potem podaje się również bogate w żelazo mięso. Krótkotrwała anemia u niemowlęcia jest fizjologiczna i nie stanowi żadnego zagrożenia dla jego zdrowia. Szybko wyrównuje się po rozpoczęciu poszerzania diety. Teraz lekarze zalecają rozszerzanie diety po skończeniu 4. miesiąca również u dzieci karmionych piersią.

Gość gość
jakie kolki po kp? To ciągle po mm słyszę od koleżanek że musza mleko zmienić na inne bo po tym mleku to dzieciak ma kolki, ulewa, rzyga, s/ra itd itd

Gość gość
Co wy wszystkie macie w głowach to wstyd czytać. Jesteście ordynarne, kłótliwe, na jakich ludzi te wasze dzieciaki czy to na mm czy kp wyrosną to aż strach pomyśleć :( że takie osoby są matkami, wstyd :(

Gość gość
Duze dzieciory przy cycku to widok oblesny, a takie maciory maja cos z lbami.

Gość gość
Te debilki mysla ze im z cyckow jakis eliksir bogow leci he he a fakt jest taki najwazniejsza jest siara a pozniej mozna karmit tak czy siak bez znaczenia Pozdrawiam dojne krowy muuuuuuuu

Gość gość
Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość gość
gość dziś Nie debilki a matki i nie z cycków a z piersi. Nie mierz wszystkich według siebie. Twoja wiedza jest wprost proporcjonalna do Twojej kultury.

Gość gość
Te debilki mysla ze im z cyckow jakis eliksir bogow leci he he a fakt jest taki najwazniejsza jest siara a pozniej mozna karmit tak czy siak bez znaczenia Pozdrawiam dojne krowy muuuuuuuu xx Przykro, ze nie umiesz czytac ( a wystarczy mieć 4 klasy szkoły podstawowej, zeby przeczytac pierwsza lepsza opinię naukowcow na temat pozytkow kp , nie tylko z siary) i musisz sie opierać tylko na tym, co ci powie szwagierka ciotki sąsiadki . Bardzo slusznie, ze pozdrawiasz krowy, one tez bez szkół , wiec sie dogadacie :):):)

Gość gość
ja mojemu dziecku kp zaczelam rozszerzac diete po 6mz, ale nie bardzo chcialo cos jesc, probowalo po kilka lyzeczek i koniec, cos wiecej zaczelo jesc po 8m ale tez nie duzo, jak mialo rok to tylko cyc i nic, no owoce jeszcze(byly wtedy upaly,lato) i wszystko z dzieckiem ok, zadnej anemii itp. za to dziecko z rodzinny na mm mialo anemie w wieku 2m, bylo w szpitalu, dostalo dodatkowa krew, a drugie dziecko z rodziny na mm w cigu pierwszego roku 4x na antybiotyku, do tego mega spasone 13 kg na 12miesiecy