Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawostkaaaaaaaaa

Jak zmieniało sie podobieństwo waszych dzieci do rodziców??

Polecane posty

Gość ciekawostkaaaaaaaaa

Jak zmieniały się wasze dzieci będąc niemowlakami, czy bardzo się zmieniły? tzn . czy na poczatku były podone do mamy a później przeszły w tatusia czy na odwrót?? Sama mam córkę 3 miesięczna i zastanawiam się jak to będzie, bo urodziła się z ciemną karnacją z małą ilością włosów ale jednak ciemnych, rzęski ciemne a mój mąż jest bardzo jasny blondyn o niebieskich oczach, ja przeciwnie. Teraz mała jest "jaśniejsza" i widzę , że podobna do ojca ale drugiego dnia patrzę na nią i widzę moją mamę, a ja jestem bardzo do mamy podobna?? jak to u was było?? :)

Gość gość
Ja tego po swoich dzieciach nie widzę, ale mówią, że córka podobna do mnie, a syn do taty. Co ciekawe, oboje z mężem mamy czarne włosy i brązowe oczy, dzieci mają włosy ciemny blond, córka ma oczy niebieskie, ale rysy twarzy mają podobne i do siebie, i do nas:)

Gość gość
ciekawostka -mąż już pewnie robi testy DNA małej. Bo żaden tatusiek nie lubi jak ma kompletnie niepodobne dziecko ,a to co na ten temat mówi hm...Jak nie zrobi teraz to za czas jakiś gdy koledzy i rodzina zaczną dziwnie patrzeć . I nie jest to panikowanie gdyż obecnie co 12-20 dziecko w Polsce tj.5...8% ma innego ojca niż w metryce.

Gość autorkaaaaaaaaaa
pff ale bzdury gościu, przecież napisałam , że robi się podobna do niego, ale pytanie brzmi jak dziecko się zmienia z tygodnia na tydzień , chodzi o podobieństwo np. przez pierwsze trzy miesiące do taty a potem zmienia się w podobne do mamy?? i na rok wygląda ju z jak klon taty lub mamy. jak to jest?? jak było u was??

Gość gość
Mnie wychowywał ojczym. Osoby, które o tym niewiedziały zachwycały się jaka podobna jestem do "ojca" :D Także weźcie pierwszego lepszego faceta powiedzcie, że on jest ojcem a i tak sporo osób znajdzie podobieństwo. Wszystko zalezy od tego kto co chce widzieć - znam przypadki gdy jedno dziecko było uznawane za klona i matki i ojca. A rodzice do siebie małopodobni :P Podobno w 1 roku życia dziecko jest do ojca najbardziej podobne, ale ja tę zależność rzadko obserwowałam.

Gość autorkaaaaaaaaaa
he he to dobre, napewno miałaś ubaw. ale rzeczywiście zauważyłam , że często ludzie mówią ale do tatusia podobne. Czasem rzeczywiście widzi się dziecko i od razu widać podobieństwo do któregoś rodzica a czasem właśnie ludzie mówią co chcą widzieć

Gość gość
Moja córka juz jest dorosla, a od malego byla moim klonem :) A teraz to nawet bardziej jest podobna do mojej mamy :D Nawet nie wiem czy figure wziela po tacie ( wzrost i długie nogi ) czy po mojej mamie :D Ja mam zupelnie inna , a one sa identyczne.. Syn , gdy byl mały -kopia ojca :) Kompletnie białe włosy, figura i odcien skóry.. teraz sciemnial, ma moje oczy, ale brwi, kolor włosow i struktura nadal taty.. Ale jest bardziej taki mieszany, gdy jest ze mna ludzie mówia, ze podobny do mie, ale jak pojawi sie tata to juz , ze do taty :P

Gość gość
Córcia jak sie urodziła to byla wykapany tatus teraz ma 20 miesięcy i każdy kto ja widzi to mówi ze kropka w kropkę mama. Jak ogladam swoje zdjęcia z okresu 2 latek to na niektórych mam wrażenie że patrze na moja corcie