Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

zapraszam na tabliczkę czekolady spod lady 5

Polecane posty

Gość gość
na wodę, nakładać łyżką, nabierać porcję, jaką się chce i zanurzać we wrzątku, aby ciasto zeszło z łyżki, potem nabierać następną porcję, i tak, do wyczerpania ciasta, można dwa - trzy pierwsze spróbować po ugotowaniu, czy odpowiada nam ilość soli i mąki,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zuzanna Amelia ææ
1. Zrobic ciasto na lane kluski /maka + jajko/ Ja robie mikserem. Jesli wyjdzie za geste mozna dodac odrobine wody. Niektorzy dodaja troche soli. 2. Zagotowac zupe/rosol. 3. Na gotujaca zupe wlewac wolno ciasto lane prosto z naczynia powoli. Jednoczesnie mieszac zupe w jednym kierunku. 4. Niektorzy leja przez sitko. 5. Gotowac zupe z lanymi na malym ogniu od 3 do 5 minut. 6. Rozlac na talerze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na pierwszy raz lepiej nakładać łyżką lub łyżeczką, zależy, jaka wielkość, gotować na wodzie, bezpośrednio do zupy i z kubka, przy pierwszym razie, może wyjść paćka i brzydka zupa, zwłaszcza do zdjęcia, jest też wersja z dodatkiem tłuszczu, ale to wtedy są kluski półfrancuskie, wystarczy intensywnie mieszać łyżką, w misce, lub w kubku,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak, coś, jak to

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to dodaj więcej mąki, nabieraj łyżeczką, bierz tyle ciasta, ile się mieści w łyżeczce i to zanurzaj we wrzątku,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to łyżką,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to czym chcesz to zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kluski z nazwy są lane, kładzione to zupełnie co innego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niektórzy leją przez lejek, a nie sitko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
umiem, jesteś nieznośny,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiem, że lane, ale nie chciałeś brzydkich,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
lej przez lejek,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a widelcem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
spuść sie do zupy maciek;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mowie ci spuść sie do zupy... i rób zdjęcia w trakcie. nazwiesz to: zabielanie zupci jak zobacza ile radości sprawia ci gotowanie to zostaniesz celebrytą:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mozesz tez zorbić krótki prolog pt przygotowanie zabielacza, w którym bedziesz walił po jajach jak szalony. ja pod zupce pomidorowa waliłbym jak dziki;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gosc widac tak jada skoro Tobie poleca:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"gość widać tak jada skoro to poleca" nie ale tak wale:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wielki kucharz i bloger kulinarny jęczy na forum i truje dupę, bo nie umie lanych klusek zrobić:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no niestety u mnie nie będzie:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
cześć żabcia miło, ze oferujesz pomocną dłoń

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
szkoda, że w pierwszej kolejności nie jesteś ty dumny z siebie,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co sobie dasz w nagrodę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
" _iftar_ dziś Maciuś jest dumny przede wszystkim z siebie. Nieuwaznym czytającym dziękujemy. " X dokładnie, ktoś tu nie czyta ze zrozumieniem :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maciek, niejedna kobieta nie umie zrobić porządnej pomidorówki, zresztą dla niektórych to szczyt ambicji kulinarnych ;) a o lanych kluskach nawet nie fantazjują. ja robię gulasz z pieczarkami i papryką 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×