Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w którym miesiącu kupowałyście wózek, czekałyście do ósmego?

Polecane posty

Gość gość

pytam z ciekawości, mnie trochę śmieszą zabobony że do ósmego miesiąca nic nie wolno kupić i nie przestrzegam tego...ale z drugiej strony kupno wóżka na początku ciąży też jest dziwne. aktualnie jestem w 15 t.c.

Gość gość
Hej.jestesmy na tym samym etapie

Gość gość
kupowałam od 6 mca i ciesze si bardzo ze zaczelam sie przygotowywac wczesniej bo ostatnie 3 mce prawie spedzilam w szpitalu wiec co wychodzilam na pare dni to sobie robilam zakupy, wozek kupilam w listopadzie a urodzilam w lutym

Gość gość
Ja kupilam w 7 tygodniu i mam w nosie opinie innych akurat był taki jaki chciałam, ja mialam kasę więc dlaczego nie.

Gość gość
kupiliśmy jak dziecko miało ok 10 dni, ale był wcześniej wybrany model

Gość gość
Kupiłam wózek, łóżeczko i większość rzeczy z wyprawki dla noworodka w 6 miesiącu ciąży. Moja bratowa jak to zobaczyła to powiedziała, że tak się nie robi, że to zbyt wcześnie, ponieważ to przynosi pecha... ble ble ble. Dziecko urodziło się w terminie, poród bez komplikacji, dziecko zdrowe.

Gość gość
Kupilismy w 8 ale to kwestia niedogadywania sie co do modelu niz zabobonu. Wyprawke zaczelismy kompletowac od 5 mc.

Gość gość
Ja wyprawke w 9 miesiacu, a wozek po porodzie

Gość gość
Wózek można kupić w minutę. Po co ma stać i się kurzyć kilka mcy? Koleżanka (13tc) z pracy we wtorek rano mówiła nam, że wybierała wózek, w środę już było po ciąży. To nie kwestia zabobonów. Wiele ciąż się roni.

Gość gość
w 16 tc akurat trafiłam na super promocję (-50%) i wtedy też zakupiłam wózek

Gość gość
No nie wiem jaki wózek można kupic w minutę? My na nasz czekaliśmy okolo miesiąca. Zamawialiśmy w 6 miesiącu i dobrze ze tak wcześnie bo młody urodził się przed terminem. Jakbym czekala do 8 miesiąca to nie miałabym w czymś iść na spacer z dzieckiem bo dyn urodził się w 7 ;)

Gość gość
Wózek zamawiałam na początku a odbierałam pod koniec 7 mca. Był to pierwszy zakup wyprawkowy. Do końca 8 mca miałam już wszystko kupione, wyprane i wyprasowane. Nic sie nie zakurzyło, łóżeczko z pościelą przykryłam folią! W 9 mcu czułam się fatalnie i byłam zadowolona, że przygotowania mam już z głowy.

Gość gość
Ja kupowalam sukcesuwnie od poczatku ciazy wyprawke, ale wozek kupilam w 8 miesiacu, bo po co mial mi wczesniej zagracac mieszkanie.

Gość gość
Ja kupilam w 5 bo akurat byla promocja na model ktory chcialam.

Gość gość
Ja wózka zaczelam szukac tak w 5/6 msc. Zdecydowaliśmy sie na odkupienie wózka od znajomych i z tego co pamiętam to jakoś pod koniec czerwca wózek już byl w domu a rodziłam w końcówce sierpnia. Ubranka i dodatki kupowałam wczesniej tak żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnia chwile, ale również jak trafila sie jakas okazja to bralam

Gość gość
Najwcześniej kupowalam ubranka tak w 5 miesiącu aby wszystko poprac poprasowac potem kolo 8 miesiąca inne przedmioty łóżeczko wanienka przewijak kosmetyki itp wozek w 9 miesiącu nie mamy piwnicy więc nie chciałam aby zagracal nam wcześniej małe mieszkanie

Gość gość
Ja kupiłam w 8. Wybrałam ze 2 miesiące wcześniej. A dlaczego czekałam z kupnem? Bo po co miałam kupować wcześniej, żeby pół roku stał bezczynnie a gwarancja leciała jak dla używanego?

Gość gość
a ja miałam takie szczęście, że kupiłam wózek w połowie ciąży ( na super promocji), a początek gwarancji został wpisany na przewidywaną datę porodu

Gość gość
ja przy pierwszym dziecku wózek kupiłam jak mały się urodził dopiero i uważam że późno to było, mleko mnie zalewało po godzinie, dołem też nie lepiej :-o za drugim razem wózek kupiłam już koło 4 miesiąca ciąży :)

Gość gość
Warto pomyślec o wózku wcześniej bo słyszałam ze na niektóre czeka sie bardzo dlugo. Ja zaczełam szukać w 6 miesiącu bo to naprawde trudny wybór. Ale szybko zakończyłam poszukiwanie ponieważ od razu zakochałam sie w modelu Anex Sport i odrazu go zamówiłam. W sklepie w którym zamawialam była możliwość odbioru wózka po porodzie wiec wozek maialm z głowy. Aliminowa rama duze kola skretne i dobra amortyzacja. Wybralam model 3w1 aby wszystko do siebie pasowało :-) To bylo to czego wlasnie chcialam.

Gość gość
Zamówiłam wózek w 20 tyg ciąży bo wiedziałam ze na model który mi sie podoba trochę sie czeka. A tu taka niespodzianka. W ciągu nie całych dwóch tyg miałam wózek do odbiory. Wspomne ze to był Anex :-) widze ze coraz wiecej rodziców na niego sie decyduje.

Gość gość
Ze względu na to że na model która wybrała Anex Sport czeka sie po 6 tygodni ponieważ jest duże zainteresowanie tym wózkiem ja zamówiłam 5 miesiącu ciąży. Zamowienie zrealizowane co prawda było szybciej ale przynajmniej miałam jeden zakup już mniej :-)

Gość gość
Widzę, że dużo mam ma Anexa :) i dobrze bo mój też super jeździ. Ja musiałam kupić wózek ze sklepu bo na zamówienie nie było czasu. Chciałam czekać tak jak ty:) Ale warto było kupić, jest super:)

Gość gość
No oczywiscie nie obyło by sie bez reklamy tego goowna anex,co niby wszyscy maja i sa tak zadowoleni. Tylko ze te ktore naprawde kupily sa mega zawiedzione,problemy z kolami ,krzywe stelaże. Zachwalaja tylko ci co go reklamuja.

Gość gość
wózek wybraliśmy wcześniej, a jak urodziłam i byłam w szpitalu mąż pojechał i kupił.

Gość gość
Tydzien przed. Nie chcialam sobie niepotrzebnie zagracac domu

Gość SlowianskaLala
W 35tyg ciazy. Chcialam wczesniej ale nic mi sie nie podobalo...i musialam wybrac jaki kolwiek bo czas gonil. Nie jest zly ale to nie jest szczyt mojego gustu

Gość gość
Ja kupilam w 4 miesiącu ciąży

Gość gość
Ja kupilam w tym saym dniu w ktorym wyszlam ze szpitala bo skrocila mi sie szyjka i mialam pessar zakladany. Poczulam realne zagroznie przedwczesnym porodem czyli kupilam w 28tc uzywany ;-) jak nowy za 420zl. Teraz 31t+4d i wlasnie pakuje walizki do szpitala niech nie kurza jak najdluzej ;-)